Unen merkitys terveydelle – unenpuute sairastuttaa

Unen merkitys terveydelle – unenpuute sairastuttaa

Tuntuuko, ettei mikään huvita, pienetkin asiat ärsyttävät, mieli on maassa, et saa asioita aikaan, päätöksenteko on hankalaa, unohtelet juttuja ja kaiken kukkuraksi mielesi tekee herkutella koko ajan? Jos tunnistit itsesi, kiinnitä huomiota uneesi – jos nukut jatkuvasti liian vähän, elimistösi toimii huonosti. Väsymys ei ole unenpuutteen aiheuttamista seurauksista edes se ikävin. Väsymys kertoo sinulle, että nukut riittämättömästi, unenpuute taas aiheuttaa dramaattisia muutoksia elimistössä. Tässä artikkelissa käymme läpi, millaisia merkityksiä unella on terveyteemme.

Tavoitteena terveellinen elämä – miten se onnistuu?

Tavoitteena terveellinen elämä – miten se onnistuu?

Terveellisen elämäntavan tavoittelu kuuluu monen tehtävälistalle. Halutaan olla urheilullisia, elinvoimaisia, hehkuvia, energisiä ja #tikis. Vuoden alusta aloitetaan tiukka uusi kuntokuuri, käydään salilla joka ilta ja aamulenkillä ennen työpäivää, syödään vihersmoothieta ja yhteenkään herkkuun ei varmasti kosketa. Väsyneenä ja vatsa kurnien ajatellaan, että ”kunhan vielä neljä viikkoa jaksaa, niin sitten saa syödä ja vähentää treeniä”. Tällä ikävän yleisellä tyylillä mennään valitettavasti niinsanotusti booty edellä puuhun. Jotta elämänmuutos oikeasti onnistuu, pitää ottaa erilaiset keinot käyttöön. Lue artikkelista, kuinka terveellinen eläminen oikeasti onnistuu!

Säilytä motivaatio ja onnistu!

Säilytä motivaatio ja onnistu!

Haluaisitko syödä terveellisesti, treenata tehokaasti ja olla tikis, mutta tuntuu, ettei se onnistu? Aloitatko innokkaasti uuden mallikkaan elämäntavan, mutta epäonnistut ylläpitämään sitä kerta toisensa jälkeen? Onko muutokseen ja sen ylläpitämiseen tarvittava motivaatio hukassa? Säilytä motivaatio ja onnistu tavoitteessasi Tikiksen vinkkien avulla.

Stressinhallinta: Ota nämä vinkit käyttöön taistossa stressiä vastaan!

Stressinhallinta: Ota nämä vinkit käyttöön taistossa stressiä vastaan!

Stressi on elimistön reaktio muutokseen. Sekä hyvät että huonot muutokset voivat aiheuttaa stressiä. Stressi kuuluu elämään. Olennaista on se, kauanko stressivaihe kestää – hetkellinen stressi voi olla jopa hyödyllistä ja auttaa pääsemään hyviin suorituksiin. Pitkäaikainen stressi taas kuormittaa elimistöä sekä henkisesti että fyysisesti. Nykyisessä hektisessa maailmassa stressinhallinta on tärkeä osa-alue oppia. Nappaa talteen Tikiksen vinkit ja opi hallitsemaan stressiä.

Väsymys – 14 syytä jatkuvaan väsymykseen

Väsymys – 14 syytä jatkuvaan väsymykseen

Oletko jatkuvasti väsynyt? Unenpuute ei ole ainoa tekijä, joka syö energiaasi. Pikkuasiat, joita teet (tai et tee), voivat uuvuttaa sinut sekä henkisesti että fyysisesti, jolloin arjesta selviytyminen voi olla työlästä. Paljastamme nyt joukon huonoja tapoja, jotka saavat väsyneeksi. Tarjoamme kuitenkin myös helppoja ja yksinkertaisia vinkkejä, joiden avulla jaksaa paremmin.

Riittävä uni edistää vastustuskykyä ja palautumista

Riittävä uni edistää vastustuskykyä ja palautumista

Elimistössä tapahtuu unen aikana lukuisia terveydelle välttämättömiä toimintoja. Uni palauttaa elimistöä päivän rasituksesta ja väsymyksestä sekä tasapainottaa hermoston toimintaa. Nukkuessamme elimistö palautuu ja aktivoi sairauksien ja tulehdusten torjuntamekanismeja – emme tulekaan aina ajatelleeksi, että sairastelukierre voi johtua elimistön rasitustilasta.

Kuinka sanoa EI

Kuinka sanoa EI

Jokunen meistä saattaa elää agilitymaista arkea kesäkunnon ja kissanristiäisten kanssa. Toisaalta olisi mahtavaa saavuttaa elämän huippukondis, mutta toisaalta myös haluat pitää kiinni sosiaalisestakin elämästä ja liittyä mukaan kakkukahveille tai puistokeitolle notkumaan.

Tavoitteena urheilusta ammatti – Elmeri Rantalainen (VIDEO)

Tavoitteena urheilusta ammatti – Elmeri Rantalainen (VIDEO)

Elmeri Rantalaisen oli jo lapsuudessaan hyvin urheilullinen. Myöhemmin isänsä kautta mukaan kuvioihin tulivat taistelulajit, jotka nostivat Elmerin suuren kansan tietoisuuteen tämän osallistuttua vuoden 2009 Talent-kilpailuun. Urheilu ja erityisesti taistelulajit ovat...

Miksi kesälläkin kannattaa treenata?

Miksi kesälläkin kannattaa treenata?

Kesä on loistavaa aikaa olla ulkona ja pitää hauskaa. Kesällä tekee mieli ottaa iisisti, jättää pois mielestä arjen rutiinit ja lekotella vain rennosti pihalla tai mökillä. Mutta kesällä on helppo heittäytyä liiaksikin lomamoodiin… Ethän sinä ole treenaamatta tänä kesänä?

6 vinkkiä kuinka kohdella dieettaajaa

6 vinkkiä kuinka kohdella dieettaajaa

Kun taloudessa vaanii hiilarivajeinen tyrannosaurus rex, sinun tulee valita aseesi viisaasti. Et halua sörkkäistä petoa terävällä tikulla tai tulet melko varmasti syödyksi. Parempi on heittää syötti pusikkoon ja juosta itse toiseen suuntaan ja kovaa. Tai kokeilla alla olevia vinkkejä enemmän tai vähemmän rakentavaan ratkaisuun.

Kuinka pitää selkä terveenä?

Kuinka pitää selkä terveenä?

Selän terveys vaikuttaa suuresti yleiseen hyvinvointiin. Jos selkä temppuilee, arkisetkin asiat voivat muuttua hankaliksi. Selän ilmoittaessa itsestään kipuilemalla, huomaat, kuinka monen toiminnon suorittamiseen tervettä selkää tarvitaan.

Avantouinti ja palautuminen

Avantouinti ja palautuminen

Esittelyssä on tällä kertaa kylmä,karaiseva ja aisteja terävöittävä talvilaji. Kyseessä on avantouinti, joka lievittää kiputiloja, tehostaa verenkiertoa ja auttaa palautumaan kovasta harjoituksesta.vasta harjoituksesta.

Nörtistä personal traineriksi – Aino Papinniemi (VIDEO)

Nörtistä personal traineriksi – Aino Papinniemi (VIDEO)

Tällä kertaa on luvassa hieman erilaista matskua YouTubessa! Pääsette tutustumaan Tikiksen ympärillä pörrääviin ihmisiin sekä hieman heidän taustoihinsa – treenillä maustettuna. Tänään pääset tutustumaan tarkemmin henkilöön nimeltä Aino Papinniemi!

Ergonominen työasento – 8 vinkkiä

Ergonominen työasento – 8 vinkkiä

Välillä istuminen on välttämätöntä ja siksi oikeanlainen istuma-asento on tärkeää hallita. Röhnöttäminen ja eteenpäin kaartuva ryhditön asento sekä toispuoleisesti istuminen ovat huonoja tapoja ja altistavat selkäkivun synnylle.

Mitä tapahtuu, jos urheilu on kaikkesi – ja se otetaan sinulta pois?

Mitä tapahtuu, jos urheilu on kaikkesi – ja se otetaan sinulta pois?

Monia meistä yhdistää sama addiktio: liikunta ja sen tuoman onni, kaunis keho ja parempi suorituskyky. Jokainen meistä toteuttaa tätä riippuvuutta eri tavoin. Joillakin koko vuoden paras kaveri on itsekuri ja periksiantamattomuus, kun taas joillakin on käynnissä ikuinen sykli kovan treenin ja itsesäälin jaksoja.

Huolehdi selästäsi – nosta oikein!

Huolehdi selästäsi – nosta oikein!

Miksi juuri alaselkä on niin altis kipeytymiselle? Miksi aina muistutetaan, että selällä ei saa nostaa ja mitä tällä oikeasti tarkoitetaan? Kyseistä hokemaa, kun on kuultu jo pienestä pitäen. Selän terveys ei ole itsestäänselvyys ja siksi siitä kannattaa pitää huolta. Tässä pieni huomio siihen, miksi kevyitäkin tavaroita kannattaa nostaa oikein.

Katrie Daler: ”Hyvin itsestään huolehtiva äiti jaksaa arkea paremmin”

Katrie Daler: ”Hyvin itsestään huolehtiva äiti jaksaa arkea paremmin”

Katrie Daler on tuttu muun muassa somesta ja TV-ohjelmista. 23-vuotias malli ja personal trainer näyttäisi elelevän median perusteella tähtösen elämää ilman huolen häivää, mutta pinnan alla myllertää muutakin. Kaunotar on pian parivuotiaan tytön, Adessan äiti ja on saanut osakseen paljon kyseenalaistusta esimerkiksi treenaamisen ja äitiyden yhdistämisestä.

Anninan ja Tommin kokemukset Personal Trainer -koulutuksesta

Anninan ja Tommin kokemukset Personal Trainer -koulutuksesta

Millaista on opiskella personal traineriksi? Annina Vainio ja Tommi Jalomäki kertovat omista kokemuksistaan Trainer4You:n personal trainerin koulutusputkesta. Kenelle he suosittelevat koulutusta ja millainen matka se on ollut – katso Annin ja Tommin mietteet videolta!

Liikunta lääkkeenä osa 3: Astma

Liikunta lääkkeenä osa 3: Astma

Astmaatikko saattaa pelätä liikuntaa. Näin voi varsinkin olla silloin, kun hän ei ole aikaisemmin liikuntaa harrastanut tai astmakohtaukseen ja liikuntaan liittyy jokin huono muisto. Liikunta on kuitenkin yksi astman tärkeimmistä hoitomuodoista, vaikkakin itse sairauden täytyy olla kontrollissa liikuntaa harrastaessa.

Treenaa reissussa!

Treenaa reissussa!

Oletko lähdössä kylmää talvea karkuun lomamatkalle, jossa et pääse kuntosalille? Intohimoiselle treenaajalle viikko ilman liikuntaa voi tuntua jo kidutukselta, mutta ei hätää: myös ilman sitä tuttua ja turvallista kuntosalia voi harjoitella! Tikis kokosi helppoja vinkkejä reissutreeniin kohdesuositusten kera!

Miten välttää ”someniska”?

Miten välttää ”someniska”?

Kuinka monta tuntia päivässä käytät tietokonetta, tablettia tai puhelinta? Saattaa olla jopa nopeampaa laskea kuinka monta tuntia päivästä ei kulu älylaitteen kanssa puuhastellessa. Nykypäivän teknologia on muuttanut elämäämme. Puhelin on jatkuvasti pöydällä käyttövalmiudessa, tabletilta luetaan kirjoja, katsotaan sarjoja ja pelataan pelejä. Tietokone on työpaikoilla toiminnan perusta ja kouluissa opiskelun kulmakivi.

Mikä on TÄRKEIN asia, jos haluat kuntoon ja kestävän kehityksen?

Mikä on TÄRKEIN asia, jos haluat kuntoon ja kestävän kehityksen?

Fyysisen treenin, terveellisen syömisen ja riittävän palautumisen rinnalle on lähivuosina noussut yhä vahvempana mielen harjoittaminen, kun halutaan saavuttaa tavoitteita, kestävää kehitystä tai maksimaalista suorituskykyä. Sen vaikutus tuloksiin on tutkimusten mukaan kiistaton. Siitä yhtenä hyvänä käytännön esimerkkinä toimii tämän vuoden pikkuleijonien mm-kulta jääkiekossa. Turnauksen aikana media noteerasi useaan otteeseen joukkueen henkisen valmennuksen. Valmennuksesta oli valtava hyöty joukkueelle, sillä mm-kullan lisäksi he nousivat turnauksen aikana monessa ottelussa takaa-ajo asemasta voittoon. Mielen harjoittaminen on erityisen tärkeää, kun kohtaamme epäonnistumisia.

Painonpudottajan haasteet työpaikalla

Painonpudottajan haasteet työpaikalla

Työpaikka asettaa omat haasteensa rasvanpolttoa tavoittelevalle. Painoa saattaa kertyä salakavalasti, kun kokouksissa on tarjolla donitseja, syntymäpäiväkahveja vietetään joka toinen päivä, tai jos lounaspaikka valitaan kollegoiden mieltymyksien perusteella.

Retkelle luontoon – 5 vinkkiä onnistuneeseen vaellukseen

Retkelle luontoon – 5 vinkkiä onnistuneeseen vaellukseen

Kiinnostaako sinua retkeily tai vaeltaminen? Luonnossa liikkuminen on monelle ihana tapa nollata arjen kiireet ja hengähtää rauhallisessa ympäristössä. Olit sitten lähdössä päivän kestävälle retkelle tai viikon vaellukselle, on hyvä huomioida muutamia asioita.

Valkoiset hampaat luonnollisesti

Valkoiset hampaat luonnollisesti

Valkoiset hampaat mielletään usein terveen ja itsestään huolehtivan ihmisen tuntomerkiksi. Monet ovat valmiita maksamaan suuria summia valkoisesta hymystä, ja lääketieteen ulkopuolellakin valkaisulaitteiden ympärillä pyörii suuri bisnes.

5 keinoa ryhtyä aamutreenaajaksi

5 keinoa ryhtyä aamutreenaajaksi

Onko sinun vaikea löytää päivästäsi aikaa treenille? Saavuttaaksesi tuloksia, sinun kannattaa kiinnittää huomiota treeniesi säännöllisyyteen. Ihmiset, jotka treenaavat aamulla, saavat treenaamisestaan helpommin rutiinin.

Paritreeni fit couplelle – 6 liikettä

Paritreeni fit couplelle – 6 liikettä

Fit couplen voi bongata juoksemasta lenkkejä rinnatusten ja huutamassa toisilleen toistoja salilla. Kunnon Salikissan ja Penkki-Penan yhteiskuvat saavat paljon positiivista huomiota ja ”Goals” kommentteja – voi siis päätellä, että kyseessä on jotain, mitä moni tavoittelee.

Pokémon GO ja revityt reidet

Pokémon GO ja revityt reidet

No ei nyt ihan niin revityt sentään, mutta nyt voi näin Tikis-näkökulmasta sanoa, että suunta on peliteollisuudessa oikea. Onhan aikaisemminkin yritetty ihmisiä pelien kautta liikuttaa, mutta mikä aikaisempi konsepti purisi niin aikuisiin, teineihin kuin lapsiinkin yhtä kovaa? Ei ihan heti tule mieleen. Pokémon Go on murtanut netin suosiollaan ja syystä.

Woblefit testissä – liikuntaan ja ravintoon liittyvä DNA-testaus

Sain testiin WobleFit + Nutrition -testin, jolla saadaan tieteellistä tietoa perinnöllisistä liikunnallisista vahvuuksistasi ja kehittämisen kohteista. Lähdin testaamaan mielenkiinnolla ja minulla oli selvät olettamukset tuloksista kokemuksieni perusteella. Ennakko-odotukset eivät kuitenkaan täysin pitäneet paikkaansa.

Miten ajoittaa syöminen vuorotyössä

Miten ajoittaa syöminen vuorotyössä

Työajat tuovat haasteita ruokarytmin säilyttämiseen. Kiire ja työaikojen epäsäännöllisyys vaikuttavat negatiivisesti päivän ruokailuihin. Säännöllisyyden ylläpitämiseen on kuitenkin keinonsa ja niistä kiinni pitämällä jaksat missä työvuorossa tahansa! Katso tästä vinkit miten ajoittaa syöminen vuorotöissä:

Epäonnistumiset ovat tie onnistumiseen – kohtaa ja voita ne!

Epäonnistumiset ovat tie onnistumiseen – kohtaa ja voita ne!

Onnistuminen, menestys, voittaminen, kunnia. Nämä ovat tavoittelemisen arvoisia asioita, joita jokainen meistä himoitsee. Niitä halutaan armottomasti. Niistä haaveillaan kiilto silmissä. Niitä saavuttaneita ehkä jopa kadehditaan. Kaikki näkevät tulokset, mutta harva sen eteen tehtyä työmäärää. Kuinka moni meistä oikeasti on valmis tekemään töitä tavoitteensa eteen?

Kenelle sopii bikini fitness, Johanna Hermans?

Kenelle sopii bikini fitness, Johanna Hermans?

Glamouria hohkaava bikini fitness-tyttö kävelee lavalle itsevarmasti leveä hymy huulillaan. Hän asettuu tuomariston eteen, poseeraa edestä ja takaa ja kävelee sitten lavan toiseen päähän seisomaan. Perässä tulee toinen, sitten kolmas, neljäs, viides…

Liikunta lääkkeenä osa 2: Diabetes

Liikunta lääkkeenä osa 2: Diabetes

Diabetes, entiseltä nimeltään sokeritauti, on nykyään verrattain yleinen sairaus. Sen voi jaotella karkeasti kahteen erilaiseen luokkaan: 1-tyypin diabetekseen ja 2-tyypin diabetekseen. Yksinkertaistettuna diabetes tarkoittaa tilaa, jossa haima ei tuota insuliinia tarpeeksi tai ollenkaan ja/tai se vaikuttaa elimistöön puutteellisesti.

Hengittämisen yllättävät terveyshyödyt

Hengittämisen yllättävät terveyshyödyt

”HENGITÄ”, sanot itsellesi naama punaisena treenin loimassa. Yksi syvä pihinä sisään ja ulos ja taas hengitys katkeaa. Kuinka vaikeaa onkaan muistaa hengittää treenissä, ellei siitä ole itselleen rutiinia tehnyt. Työssä tai koulussa puolestaan väsyttää ja uuvuttaa, kun keuhkoista käytetään vain pientä osaa ja keho ei saa tarpeeksi happea. Hengittämisellä on erittäin hyviä, yllättäviäkin terveysvaikutuksia ja sitä pystyy harjoittelemaan helposti missä vain.

3 tutkittua keinoa pysyä motivoituneena

3 tutkittua keinoa pysyä motivoituneena

Saat aikaan tuloksia, mutta sitten alat jahkailla. Kirjoitat itsellesi tehtävälistan, muttet saa asioita tehtyä. Ja tämä sama toistuu uudelleen ja uudelleen. Mikä siis on pielessä? Olemme hyviä sunnittelemaan tekemisiämme, mutta niiden toteuttaminen onkin sitten hankalampi juttu. Ongelma on siinä, että unohdamme erään äärimmäisen tärkeän asian nimeltä tunteet.

Olkapäävaivoihin apua osteopatiasta

Olkapäävaivoihin apua osteopatiasta

Muutama vuosi sitten olin salilla tekemässä ranskalaista punnerrusta penkillä (varmaankin huonolla tekniikalla), kun olkapääni naksahti ikävästi ja treeni loppui siihen. Uskoin, että kipu lähtee levolla pois ja otinkin muutaman kuukauden hieman iisimmin.

Stressi lihottaa – pitääkö paikkansa?

Stressi lihottaa – pitääkö paikkansa?

Työasiat stressaa. Koulutehtävät stressaa. Parisuhde aiheuttaa stressiä. Kaikki asiat stressaavat. Nämä ovat yleisimpiä lausahduksia, jos tuntuu, että kiire painaa päälle ja olo on alakuloinen. Stressaako? Stressi tarkoittaakin tilannetta, jossa henkilöön kohdistuu haasteita ja vaatimuksia sen verran, että voimavarat ovat vähissä. Stressin lähteenä voi olla yksi tai useampia samanaikaisia tekijöitä elämäntilanteessa. Stressitekijät voivat aiheuttaa muutoksia niin henkisesti kuin fyysisesti.

Liikunta lääkkeenä osa 1: Ihottuma

Liikunta lääkkeenä osa 1: Ihottuma

Punaisia ihottumalaikkuja, tulehtuneita taipeita, kutinaa, hilseilyä, kipua ja ahdistusta. Esimerkiksi atooppinen ekseema eli atooppinen ihottuma on tehty juurikin näistä aineksista ja saattaa pahimmillaan viedä ihmisen sairaalahoitoon. Helpommissa tapauksissa ihottuma saattaa olla pääasiassa kiusallinen ja esteettinen vaiva, jonka saa kotikonsteinkin hallintaan. Liikunnasta huolehtiminen ihottuman hoidossa on tärkeää, vaikkakin usein haasteellista toteuttaa.

Matalan kynnyksen meditaatioharjoitus aloittelijalle

Matalan kynnyksen meditaatioharjoitus aloittelijalle

Meditointi saattaa kuulostaa leidien tai hörhöjen hömpötykseltä, jos siihen ei ole aikaisemmin tutustunut. Se on kuitenkin nostanut lajina voimakkaasti päätään ja esimerkiksi hyvin monet huippu-urheilijat käyttävät meditointiharjoituksia stressinpurkuun ja suorituskyvyn parantamiseen. Enemmän meditoinnin hyödyistä voi lukea aikaisemmasta kirjoituksestamme: Miksi jokaisen urheilijan tulisi meditoida?

Näin keität maailman parasta suodatinkahvia kotona

Näin keität maailman parasta suodatinkahvia kotona

Sanotaan, että Suomessa juodaan maailman eniten kahvia. Se, onko Suomessa noin yleensä tarjolla parhainta mahdollista kahvia on toisaalta kysymys, johon harva vastaa myöntävästi. Kotioloissa tuon tumman, höyryävän elämäneliksiirin laatuun ja makuun voi vaikutta hyvin paljon itse.

7 merkkiä siitä, että et nuku tarpeeksi

Yhteiskuntamme perustuu kiireeseen ja tehokkuuteen. Koko ajan pitää olla menossa, liikkumassa paikasta toiseen ja tehdä viisi asiaa yhtä aikaa. Valitettavasti vuorokaudessa on vain 24 tuntia. Siksi valveillaoloajan lisääminen ja etenkin nukkumaanmenon venyttäminen houkuttaa. Lisäajan nappaaminen uniajasta ei kuitenkaan ole järkevää.

Onko mahdollista samanaikaisesti polttaa rasvaa ja kasvattaa lihasta?

Onko mahdollista samanaikaisesti polttaa rasvaa ja kasvattaa lihasta?

Elimistössämme on jatkuvasti ja samanaikaisesti käynnissä prosesseja, joissa sekä lihas- että rasvakudosta rakennetaan ja puretaan. Olennaista on tapahtuuko lihaskudoksen rakentamista ja rasvakudoksen purkamista absoluuttisesti samanaikaisesti enemmän kuin niille vastakkaisia prosesseja.

Näin säilytät motivaation vaikeina hetkinä

Näin säilytät motivaation vaikeina hetkinä

Elämä ei ole yhtä ruusuilla tanssimista, mutkia tulee matkaan melkeinpä säännöllisesti. Miten siis säilyttää motivaatio, kun tuntuu, että elämä kaatuu päälle? Onneksi oma asenne auttaa selviämään vaikeista tilanteista.

Sosiaalisen median luomat paineet urheiluun

Sosiaalisen median luomat paineet urheiluun

Taas kuvaruudulle tärähti täydellinen vartalo, ei virheen virhettä. Joku oli taas juossut maratonin viikonlopun aikana ja käynyt salilla sekä aamulla että illalla. Ja mitä sinä teit? Herkuttelit koko viikonlopun katsellen leffoja. Miten muut pystyvät siihen – olemaan pirteitä aamusta iltaan, päivästä toiseen, luovat uraa ja samalla ovat huippukunnossa ja syövät överiterveellisesti?

Parisuhde: jarru vai apu hyvinvoinnille?

Parisuhde: jarru vai apu hyvinvoinnille?

Kumppani voi olla ihmeellinen ymmärryksen, tuen ja inspiraation lähde. Toisaalta hän voi myös olla jotain aivan päinvastaista. Arvioidessasi onnellisuutta ja onnistumista tavoitteissasi parillasi on lopputuloksen kannalta paljon valtaa.

6 vinkkiä kohti stressittömämpää elämää

Jatkuva kiire, jonka keskellä huomaat juoksevan paikasta toiseen. Sinut valtaa tunne, että asiat, jotka pitäisi hoitaa, eivät mahdu vuorokauden tunteihin tai ainakin yöunista joutuu nipistämään, jotta kaiken ehtii tehdä ajoissa. Väliin voi tulla sotkuja ihmissuhteissa, ahdistaa ja väsyttää. Mahdollisesti uudet työkuviot jännittävät, kuinka selviytyä niistä kunnialla?

Parempi olo pienten valintojen kautta

Parempi olo pienten valintojen kautta

Meillä kaikilla on tavoitteita, joihin haluamme päästä. Oli se sitten painonpudotus, urheilullisempi elämäntyyli, asuminen ulkomailla, unelmatyöpaikka, positiivisempi elämänasenne. Maailma on pullollaan tavoittelemisen arvoisia asioita. Vaikka tavoite siintäisi tällä hetkellä vielä horisontissa, on sitä kohti mahdollista päästä pienten tekojen ja valintojen kautta.

Kuinka saada seniori liikkumaan?

Kuinka saada seniori liikkumaan?

Lähipiirissäsi saattaa olla iäkäs henkilö, joka kaipaisi hieman motivaatiota terveellisempien elämäntapojen saavuttamiseksi. Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa ja toimia hänelle inspiraation lähteenä.

Kookosöljy – suuri helpotus treenaajan arkeen

Treenaavien ihmisten päivät venyvät helposti pitkiksi, ja treenaamaan saattaa joutua lähtemään suoraan päivän velvollisuuksista. Urheilukassissa siis joutuu kantamaan päivän aikana jos jonkinlaista purkkia ihon- ja kauneudenhoitoon. Miten helppoa olisikaan, jos kaikki nämä tarpeet olisivat samassa purkissa?

Saatuani tuon tytön laihtumaan, haluan nyt auttaa muita: Pauliina Rantasen tarina 

Saatuani tuon tytön laihtumaan, haluan nyt auttaa muita: Pauliina Rantasen tarina 

Personal trainerin asiakkaita yhdistää se, että kaikki heistä tavoittelevat jotakin muutosta elämäänsä. Yhdelle se voi tarkoittaa liikakilojen karistamista ja parempaa vireystilaa, toiselle lihaksikkaampaa runkoa tai jotain aivan muuta. Myös monen personal trainerin taustalta löytyy vastaavia kokemuksia omasta elämäntapamuutoksesta. Tässä Pauliinan tarina.

Paranna sisäilman laatua kotona – 3 vinkkiä

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että vietämme noin 90% ajastamme sisätiloissa? Millaista ilmaa hengitämme ja mikä vaikutus sillä on terveyteemme? Huono sisäilma voi aiheuttaa esimerkiksi seuraavia oireita: silmien ärsytystä ja kutinaa, nuhaa, yskää, nivelsärkyä, pahoinvointia ja huimausta. On kuitenkin paljon asioita, joilla voimme parantaa sisäilmaa kodeissamme.

Näin jaksat lähteä treeneihin suoraan töistä!

Näin jaksat lähteä treeneihin suoraan töistä!

Stressaava päivä töissä ja salille meno töiden jälkeen tuntuu mahdottomalta ajatukselta? Voit kuitenkin tehdä mahdottomasta mahdollisen ja tehdä töiden jälkeisestä treenistä tavan seuraavien vinkkien avulla:

Tavoitteena hyvä ryhti

Tavoitteena hyvä ryhti

Huono ryhti vaivaa yhä useampaa meistä. Se kuormittaa rankaa, aiheuttaa kipuja ja näyttääkin epämääräiseltä. Hyvä ryhti taas pitää rangan kunnossa. Ryhdikkäänä myös olo on itsevarmempi ja voimakkaampi kuin lysähtäneessä asennossa retkotettaessa.

Uudenvuodenlupaus olla tikissä? Näin onnistut!

Uudenvuodenlupaus olla tikissä? Näin onnistut!

Vuosi on vaihtunut ja on aika punnita uudenvuodenlupaukset toden teolla. Kun kysytään kuinka moni on luvannut laihduttaa, kuntoilla enemmän tai syödä terveellisemmin, nousee käsiä ylös hyvinkin paljon. Tavanomaista on kuitenkin se, että leikki loppuu lyhyeen.

Näin opit arvostamaan itseäsi ja olemaan sinut itsesi kanssa – 5 vinkkiä

Näin opit arvostamaan itseäsi ja olemaan sinut itsesi kanssa – 5 vinkkiä

Usein kadehdimme toisten ulkonäköä tai saavutuksia ja vähättelemme omiamme. Mutta miksi? Joku toinen voi olla yhtä lailla ihannoida sinua ja sitä mitä olet saanut aikaan. Itsensä arvostaminen on asia, joka jokaisen kannattaa opetella. Elämänlaatu paranee, eikä tarvitse enää olla toisille kateellinen, sillä toisten onni ei ole sinulta pois. Tässä 5 vinkkiä millä tavoin voit alkaa arvostamaan itseäsi.

5 syytä kokeilla vesiliikuntaa

5 syytä kokeilla vesiliikuntaa

Tiesitkö, että saliharjoittelu ei ole ainoa tie kiinteytymiseen? Vesi on paljon tiheämpää kuin ilma ja se toimii erinomaisena vastuksena kehittäen lihaskuntoa. Vesijuoksun lisäksi kannattaa kokeilla vesiliikuntatunteja, jotka ovat loistava tapa kohottaa kuntoa ja pudottaa painoa!

10 vinkkiä miten saavuttaa tavoitteet

10 vinkkiä miten saavuttaa tavoitteet

Oletko tehnyt uusia lupauksia? Oli se sitten huonosta tavasta eroon pääseminen tai lupaus aloittaa uusi urheilulaji, voimme aina kehittää itseämme. Valitettavasti, jos emme pääse tavoitteeseen, alamme ruoskia itseämme epäonnistujiksi. Tässä 10 vinkkiä miten voimme kunnioittaa elämäämme ja itseämme ja pysyä motivoituneena..

6 tapaa olla onnellisempi

6 tapaa olla onnellisempi

Arki noudattaa päivästä toiseen samaa kaavaa: aamulla töihin tai kouluun, illalla lenkille tai salille, kaupassa käynti tai lasten vienti harrastuksiin. Kuulostaako tutulta?

Hyvän olon joulu – 15 vinkkiä

Hyvän olon joulu – 15 vinkkiä

Suomalaiset syövät ja juovat itsensä ähkyyn jouluna. Tiesitkö, että joulua edeltävällä viikolla Alkossa käy noin kaksi miljoonaa asiakasta? Kinkkuja myydään vuosittain 6-7 miljoonaa kiloa. Vaikka joulu on juhlaa eikä silloin tarvitse laskea kaloreita, on muutamia juttuja joilla voit säilyttää hyvän olon läpi pyhien.

7 merkkiä, että sinun pitäisi rentoutua

7 merkkiä, että sinun pitäisi rentoutua

Mistä tietää, että pitäisi rentoutua? Valitettavasti nykypäivän ihmiset kokevat paljon stressiä, koska meillä on paljon velvollisuuksia, mutta liian vähän aikaa hoitaa niitä. Niin sanottu stressiepidemia on kasvanut maailmanlaajuisesti vuosien ajan, eikä taantumista ole näkyvissä. Osa stressaa oikeastaan kaikesta, eikä välttämättä edes huomaa sitä.

Dopamiini, serotoniini, oksitosiini ja endorfiini – miten ne toimivat?

Dopamiini, serotoniini, oksitosiini ja endorfiini – miten ne toimivat?

Dopamiini, serotoniini, endorfiini ja oksitosiini ovat hormoninelikko, jotka vastaavat onnellisuudestamme. Voimme tietoisesti vaikuttaa näiden neurotransmittereiden toimintaan. Positiivisella mielialalla on suuri vaikutus motivaatioomme, tehokkuuteen ja hyvinvointiin. Seuraavilla yksinkertaisilla keinoilla voimme vaikuttaa onnellisuuden neurokemikaaleihin:

Iskikö flunssa? Älä pilaa treenejäsi pitkäksi aikaa!

Iskikö flunssa? Älä pilaa treenejäsi pitkäksi aikaa!

Treenit edessä, mutta olosi on omituinen. Heti aamusta alkaen niveliäsi on särkenyt ja olo on ollut todella vetämätön. Pah, väsymystä se vaan on, kunnon treeni auttaa unohtamaan turhat uupumukset, mietit ja lähdet salille. Tunnistitko edellisestä itsesi? Tikis suosittelee toisenlaista suhtautumista alkavaan tautiin.

Mitä tehdä jos on päätynyt krooniseen ylikuntoon?

Mitä tehdä jos on päätynyt krooniseen ylikuntoon?

Viimeisten vuosien fitness-buumin seurauksena yhä useampi kuntoilija on ajanut itsensä krooniseen ylikuntoon. Blogeista ja lehdistä voi lukea sekä fitness-kilpailijoiden että himoliikkujien tarinoita siitä, miten terveelliset elämäntavat muuttuivat epäterveellisiksi liian vähäisellä palautumisella ja suhteessa liian kovalla treenillä.

10 asiaa, joita ei pitäisi tehdä aamulla ennen kello 10

10 asiaa, joita ei pitäisi tehdä aamulla ennen kello 10

Monet meistä toimii niin sanotusti autopilotilla aamuisin ja valmistaudumme päivään joka aamu samalla tavoin. Herääminen saattaa kestää montakin tuntia ja tuntuu, että päivä ei lähde sitten niin millään käyntiin. Meidän pitäisi kehittää rutiineita, joiden avulla aamutoimet sujuisivat joutuisammin. Oli se sitten rauhallisen musiikin kuuntelu, suihkussa käynti tai aamukaakaon juonti. Toisaalta on myös asioita, joita ei pitäisi missään nimessä tehdä ennen kello 10.

Näillä vinkeillä nukut paremmin

Näillä vinkeillä nukut paremmin

Ylianalysointia, sängyssä pyörimistä, viides lasillinen vettä, lisää ylianalysointia… Joskus uni ei tule, vaikka olo olisi kuinka väsynyt tahansa. Mutta mitä konkreettista voi asian eteen tehdä? Parempien unenlahjojen etsintä kannattaa aloittaa arkisista asioista. Se, mitä päivän aikana teemme kulminoituu siihen hetkeen kun painamme pään tyynyyn illalla.

Musiikin vaikutus treenaamiseen – miten se tehoaa?

Musiikin vaikutus treenaamiseen – miten se tehoaa?

Musiikilla on helppo säädellä mielialaa ja tehostaa suorituskykyä. Juuri oikea tempoinen musiikki saa sinut löytämään lisää voimia ja antamaan kaikkesi. Mutta mihin musiikin vaikutus sitten loppujen lopuksi perustuu?

Tikis-tyttö – mistä sellaisen tunnistaa?

Tikis-tyttö – mistä sellaisen tunnistaa?

Fitness-mimmi. Salikissa. Punttimisu. Rautaa nostaville naisille on monia nimiä. Punttisalilla lihaksia kasvattavia ja hikeä vuodattavia naisia leimaavat myös monenmoiset ennakkoasenteet ja harhakäsitykset. Ollakseen salikisu, ei tarvita silikoniboobseja, tekokynsiä, tuulen puuskia räpsyteltäessä aiheuttavia lisäripsiä tai viimeisen päälle sudittuja sotamaalauksia kasvoilla. Sen sijaan nämä seuraavat seikat paljastavat ihka oikean, aidon Tikis-tytön.

Miksi jokaisen urheilijan pitäisi meditoida

Miksi jokaisen urheilijan pitäisi meditoida

Tiesitkö, että monet maailman menestyneimmistä urheilijoista meditoivat? Kun katsoo viime vuosien tutkimustuloksia meditaation hyödyistä, ymmärtää hyvin miksi. Meditaation on osoitettu vaikuttavan esimerkiksi stressinsietokykyyn, stressistä palautumiseen, vastustuskykyyn, emotionaaliseen säätelyyn sekä mielialaan.

8 hyvää keinoa lievittää stressiä

8 hyvää keinoa lievittää stressiä

Stressi on ihmiselle välttämätön reaktio. Se auttaa selviytymään haasteista ja kiperistä tilanteista. Stressireaktiota tarvitaan sopivassa suhteessa tehokkaaseen suorituskykyyn. Liiallinen ja pitkään jatkuva stressi taas on haitallista ja vaikuttaa terveyteen negatiivisesti. Tässä muutama vinkki, joilla Tikiksellä selätetään stressi.

12 asiaa, jotka helpottavat nukahtamista

Netflix on toki mahtava juttu, mutta ennen nukkumaanmenoa voit tehdä montaa muutakin asiaa, jotka eivät Netflixin tavoin valvota aamuyöhön asti. Sitä paitsi tietokoneen katselu ennen unille käymistä voi haitata nukahtamista, joten päivää ei välttämättä aina kannata päättää ruudun tuijottamiseen. Seuraavilla vinkeillä voit rauhoittua nukkumaan.

Muuta elämäsi 14 päivässä

Oletko kenties huomannut, että pikakuurit ja -dieetit eivät toimi pitkällä tähtäimellä? Se johtuu siitä, että tavat istuvat tiukassa, ja pysyvien tulosten saavuttaminen edellyttää tapojen muuttamista yksi kerrallaan. Paremman ja terveellisemmän elämän saavuttamisen ei tarvitse olla vaikeaa tai tapahtua silmän räpäyksessä. Etene päivä ja tapa kerrallaan.

3 ihmistyyppiä, joita tarvitset elämääsi

Me kaikki kohtaamme ihmisiä elämämme varrella, joita kutsumme mentoreiksemme. He johdattavat meitä matkallamme ja antavat meille energiaa. Ei ole väliä kuinka pitkään ihmissuhteet eri ihmisten kanssa kestävät, jokaisella heillä on merkitys elämässämme, voimme oppia jokaiselta jotain ja kasvamme ihmisinä.

Virkeänä treenaamaan!

Kaikilla on päiviä, jolloin treenaamaan lähteminen tuottaa ongelmia, vaikka motivaatio olisi kuinka korkea. Väsyttää ja sänky tuntuu jalkaprässiä houkuttelevammalta vaihtoehdolta. Tikis antaa vinkkejä, miten voit vähentää tuollaisia päiviä?

10 tapaa käyttää kookosöljyä

10 tapaa käyttää kookosöljyä

Kookosöljy on kookoksesta puristettavaa öljyä, jota on tropiikissa käytetty jo tuhansien vuosien ajan. Kookosöljy sisältää pitkäketjuisia rasvahappoja, joista erityisesti lauriinia pidetään terveysvaikutuksia tuottavana. Kookosöljy sisältää yli 90% saturoituja rasvahappoja, jotka ovat tärkeitä kehon rakennusaineita.

Näillä 6 vinkillä aamusi alkavat paremmin!

Näillä 6 vinkillä aamusi alkavat paremmin!

Inhoatko aamuja? Näillä kuudella pienellä muutoksella muutat aamusi alkamaan paremmin. Aamun ensimmäiset minuutit ovat päivän tärkeimpiä ja voivat saada sinut positiiviseksi ja tuotteliaaksi.

10 parasta dokkaria, jotka saavat miettimään terveyttäsi

10 parasta dokkaria, jotka saavat miettimään terveyttäsi

Jos kesän herkuttelun jälkeen on vaikeuksia päästä takaisin raiteille terveellisten elämäntapojen suhteen, kannattaa tsekata jokin alla luetelluista dokkareista. Nämä dokumentit inspiroivat suuntaamaan fokuksen takaisin omaan terveyteen, ja siihen kuinka isoa osaa ruokavalio näyttelee siinä.

10 ei-niin-turhamaista syytä harrastaa liikuntaa

10 ei-niin-turhamaista syytä harrastaa liikuntaa

Jokainen hyvässä kunnossa oleva on varmaan joskus kuullut kommentin: “Miksi sä treenaat, sähän oot jo niin hyvässä kunnossa?” Monelle liikunta on keino rakentaa pyöreä pylly, hankkia sixpack ja saada silmää hivelevä ulkonäkö. Entä sitten, kun unelmien vartalo on saavutettu? Onko sen jälkeen enää syytä liikkua? Miksi hyväkuntoiset ihmiset harrastavat liikuntaa? Tikis listasi, mitä hyötyä urheiluharrastuksesta on kropan kunnossa pysymisen lisäksi!

Mitä kannattaa huomioida, mikäli aikoo tapailla fitness-kisaajaa

Mitä kannattaa huomioida, mikäli aikoo tapailla fitness-kisaajaa

Tikis olevat tytöt ovat kuumaa kamaa, ja kaikki tietävät sen. Instafeedkin on täynnä näitä naisia -ja syystä! He ovat paitsi timmejä, myös vahvoja ja päättäväisiä. Jos onni on suosinut siihen malliin, että on päässyt deiteille yhden näistä naisista kanssa, tässä jotain asioita, jotka on hyvä huomioida. Fitness-harrastus nimittäin sattuu tuomaan mukanaan tiettyjä tapoja. Lue tästä, mitä kannattaa ottaa huomioon, jotta pystyy paremmin ymmärtämään tätä elämäntapaa. Olkaa hyvät;)

5 syytä istua kyykyssä joka päivä

5 syytä istua kyykyssä joka päivä

Kyykyssä istuminen – sitä suosittelevat niin joogaohjaajat kuin crossfit-valmentajat. Joissain kulttuureissa syväkyykyssä istuminen on elämäntapa pikemmin kuin osa treeniä. Tässä on 5 hyvää syytä lisätä kyykyssä istumista arkeesi:

7 vinkkiä elämäntapamuutokseen

Eikö olisi mukavaa vain herätä aamulla ja päättää aloittaa siltä seisomalta täysin uusi treeniohjelma ja ruokavalio. Parin viikon kuluttua huomaat olevasi paremmassa tikissä, terveempi ja selkeästi onnellisempi? Se olisi varmasti mukavaa, mutta tuskin kovin realistista, koska onnistuminen ei useimmiten ole näin suoraviivaista ja muutokset harvemmin tapahtuvat parin viikon aikajänteellä.

9 asiaa, joita onnelliset ihmiset tekevät

9 asiaa, joita onnelliset ihmiset tekevät

Onnellisuus. Sana, joka tulee useimmiten mainituksi, kun ihmisiltä kysytään, mitä se tavoittelevat eniten elämässä. Rakastava kumppani, hauska ja hyväpalkkainen työ ja jatkuva maailman ympäri matkustelu ovat myös yleisimpien vastausten joukossa, mutta joka tapauksessa kaikkien näiden lopputuloksena tavoitellaan samaa asiaa – onnellisuutta. Tässä on lista asioista, jotka näyttävät olevan yhteisiä onnellisille ihmisille.

Liikuntavammat pähkinänkuoressa – hoito ja ehkäisy

Liikuntavammat pähkinänkuoressa – hoito ja ehkäisy

Melkein jokainen urheilija ja aktiiviliikkuja kärsii joskus urheiluvammasta, olipa se sitten äkillinen vamma tai rasituksesta syntynyt. Yleisimpiä vammoja ovat polvi- ja nilkkavammat, mutta myös revähdys- ja selkävammat ovat todella yleisiä. Rasitusvammat ovat tuttu riesa etenkin kestävyyslajien harrastajilla. Tikis esittelee muutamia yleisimpiä liikuntavammoja ja neuvoo niiden ehkäisyssä ja hoitamisessa.

Lopeta näiden asioiden tekeminen, jos haluat elää parempaa elämää

Lopeta näiden asioiden tekeminen, jos haluat elää parempaa elämää

Itsensä kehittäminen on loistava päätös, mikäli et ole sellainen ihminen, joka luopuu tavoitteistaan jo ensimmäisen viikon jälkeen. Tässä on 14 asiaa, joiden tekeminen kannattaa lopettaa, mikäli mielii elää parempaa elämää. 1. Lopeta turhan materian haaliminen ja...