SEURAAVA ryhmä aloittaa 20.05.2019 

Haluatko saada itsesi takaisin kuntoon, saavuttaa hyvän olon sekä kehon, jossa viihdyt? Lisäksi voit muutoksellasi voittaa 2000 €! 

#SUPERHAASTE 8

Treenaat tehokkailla ammattilaisten laatimilla n. 20-30 min kestävillä kehopainotreeneillä kotona. Treenit pystyt toteuttamaan kiireisessä arjessa!

Yksinkertaiset ja helpot ohjeet terveelliseen ruokavalioon

Superhaasteen on käynyt jo 7290 osallistujaa.

Haaste kestää 30 päivää: 20.05. – 18.06.2019

Lue kahteen Superhaasteeseen osallistuneen Pauliinan tarina:

Pauliinan tarina (Klikkaa tästä) ↓↑

Olin lokakuun haasteessa, jossa tavoitteenani oli päästä kymmenen äänestettävän joukkoon. Olin päättänyt, että kotiäidin suklaalounaat, iltaherkuttelut ja liikkumaton elämäntapa saavat muutoksen. Tärkeimpänä tavoitteena oli tuo oma muutos, mutta lisäporkkanana äänestys. 😉

Te teitte sen mahdolliseksi! Noudatin tarkasti ateriaesimerkkejänne, ja innostuttuani treeneistä teinkin ne kaksi kertaa päivässä ja ”vapaapäivinä” kehonhuoltoa ja venyttelyitä. Oloni oli virkeämpi, uni parempaa, ryhtini parani, jaksaminen hyvää, ja tuntui, että on läsnä olemuksellaan enemmän – on parempi olla omassa kehossaan. Sokerituotteita ei edes tehnyt mieli ja oman korjautuneen lautasmallini innoittamina lapsetkin söivät enemmän vihanneksia!

Koska kaipasin lisää tikishaasteen ”ideologiaan sopivia” ateriaesimerkkejä enkä vielä oikein luottanut uusien tapojen muuttuneen rutiineiksi, jatkoin vielä marraskuun haasteeseen. Kahden kuukauden aikana painoni putosi seitsemän kiloa, joka puolelta kroppaani hävisi senttejä ja lihakset kasvoivat ja tulivat näkyviin.

 

voit maksaa haasteen:

Mistä Tikiksen Superhaasteessa on kyse?

Tämän 30 päivän haasteen tarkoitus on antaa sinulle työkalut kohti terveellisempää elämäntapaa. Korvaat erilaiset pikaruoat ja sokerin terveellisellä ”puhtaalla” ruoalla ja sitoudut tekemään treenit 3-4 kertaa viikossa. 

Superhaasteen treenit ovat helposti toteutettavia ja tehokkaita kehonpainotreenejä. Sinun ei tarvitse olla huippukunnossa suoriutuaksesi niistä kunnialla. Ruokaohjeet eivät ole liian tiukkoja muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Mitään ei tarvitse punnita. 

Olet ehkä aiemmin ollut mukana todella tiukoissa valmennuksissa ja todennut, että ohjeita on vaikea noudattaa valmennuksen loppumisen jälkeen. Superhaasteen oppeja pystyt hyödyntämään koko loppuelämäsi ajan. Lisäksi opit, ettei ravinnosta tarvitse liikaa stressata tai tehdä siitä liian monimutkaista.

HUOM! Ostettuasi haasteen saat linkin, jolla aktivoit omat tunnukset. Tunnuksilla pääset valmennusalustalle ja siellä on jo hieman sisältöä näkyvissä. Facebook-ryhmään aletaan hyväksymään la 18.5. ja samana päivänä tulee lisää materiaalia näkyviin. Haaste alkaa virallisesti 20.5.

Miten haaste on saanut alkunsa?

Olemme järjestäneet Tikiksen kanavissa treenihaasteita, joihin on osallistunut yhteensä yli 200 000 suomalaista. Haasteista on ilmestynyt myös TIKIS Treenihaastekirja. Lisäksi olemme valmentaneet muutaman vuoden aikana yli 25 000 suomalaista nettivalmennustemme kautta. Näiden asiakaskokemusten perusteella tiedämme, millä asioilla on oikeasti merkitystä ja mitkä seikat tuovat tuloksia.

Suurin osa asiakkaistamme on ollut liikkunnallisia ja heidän ruokalutottumuksensa ovat olleet kohtalaisen hyvällä tasolla. Halusimmekin kehittää haasteen, joka sopii erityisesti niille, joilla liikuntatottumukset sekä ravintoasiat ovat jääneet taka-alle kiireisen arjen keskellä. Superhaasteessa yhdistyvät riittävän helpot, mutta tehokkaat treenit sekä ruokavalio, jota jokainen pystyy noudattamaan. Ei turhaa hifistelyä, vaan terveellistä perusruokaa, jota löytyy lähikaupasta.

TIKIS-tiimissä löytyy laajasti asiantuntemusta ja koulutusta hyvinvointiin liittyen. Haluamme auttaa sinua tekemään ryhtiliike, saamaan energiaa arkeesi sekä pudottamaan painoa fiksusti. Tee haasteen opeista pysyvä elämäntapa itsellesi!

Millaisia treenejä Superhaasteessa on?

Et tarvitse kuntosalia

Treenit kestävät n. 20-30 min

    Voit tehdä treenit missä vain

Millainen on Superhaasteen ruokavalio?

Haasteessa syöt 30 päivän ajan mahdollisimman terveellisesti – ei sokeria, pikaruokaa, eineksia tai alkoholia.

Miten superhaaste etenee?

1.

Tartu haasteeseen ja maksa osallistuminen. Kutsu kaveri, puoliso tai perhe mukaan. 

4.

Ota ”jälkeen” kuva.

2.

Ota ”ennen” kuva.

5.

Valitsemme loppuäänestykseen 10 huikeinta muodonmuutosta. 

3.

Treenaa ja syö terveellisesti 30 päivää ohjeiden mukaisesti.

6.

Osallistujat äänestävät 3 parasta, jotka saavat palkinnon.

Superhaaste pähkinänkuoressa

Treenejä on 3 kertaa arkisin sekä 1 vapaaehtoinen treeni viikonloppuisin. Lisäksi Superhaasteeseen tulee päivittäin sisältöä tukemaan matkaasi. 

Treenit ovat nähtävissä yhden vuorokauden ajan (24 h), jonka jälkeen ne poistetaan. Näin haaste etenee reaaliajassa, eikä treenejä voi katsoa takautuvasti. Samalla erotetaan jyvät akanoista. Olethan tosissasi liikkeellä etkä skippaa treenejä? 

Voit unohtaa haasteen ajaksi herkuttelun, alkoholin sekä valmisruoat. Sen sijaan tulet syömään paljon terveellistä ja tuoretta ruokaa. 

Jos teet kaiken oikein, voi 2000 € olla sinun! Sen lisäksi kehosi rasvaprosentti pienenee ja olosi kevenee.

Esimerkki treeniliikkeitä haasteesta

Kaikki haasteen treenit ovat esitetty selkeästi videoilla ja niistä saa hyviä tekniikkavinkkejä.

Haasteesta löytyy myös lämmittely & venyttely -videot!

Superhaasteen rakenne

Treenejä haasteessa on 3+1 joka viikko. Ruokavaliosta pidetään koko haasteen ajan kiinni. Sisältöä valmennusalustalle tulee oheisen aikataulun mukaan.

___

Viikko 1. Palautuminen

Käymme läpi sitä, miksi unen määrä ja laatu on olennainen asia onnistumisessa. Annamme vinkkejä unenlaadun parantamiseen. Saat työkaluja stressitasojen hallitsemiseen ja immuniteetin vahvistamisen. Ei anneta flunssan hankaloittaa haastetta! 

___

Viikko 2. Ravinto

Opit koostamaan terveellisen aterian itse. Käsittelemme miten saat ateriarytmin kuntoon ja vältyt ähkyltä? Miten ravinnolla saadaan kiihdytettyä rasvanpolttoa, nostettua energiatasoja ja mielialaa? Tuetaan lisäksi suoliston kuntoa. 

___

Viikko 3. Treeni

Minkä tyylisillä treeneillä saadaan rasvaa palamaan? Miten kroppa tulisi valmistaa treeniin? Käydään myös kehonhuoltoa tarkemmin läpi. 

___

Viikko 4. Muut rasvanpolttoa tukevat asiat

Mikä merkitys arkiliikunnalla on onnistuisen kannalta? Miten selviät kunnialla juhlista ja kaikista kissanristiäisistä?

___

Viikko 5. (viimeiset 2 pv)  Miten jatkat eteenpäin? 

Ohjeet, miten jatkaa elämää haasteen jälkeen. Lisäksi tällä viikolla otetaan loppukuvat ja suoritetaan muodonmuutoskilpailun loppuäänestys.

___

Olisiko nyt aika nousta sohvalta treenaamaan ja jättää pakastepitsat kaupanhyllylle?

Miksi onnistut kanssamme?

Ammattilaisten tekemät treenit

”Tietyt treenipäivät toi rytmiä ja pakotti ylös sohvalta tekeen treenin. 30min treeni oli myös helppo toteuttaa kiireisessä arjessa.”
-Asiakaspalaute

Ruokavalio, jota jokainen pystyy noudattamaan

”Maalaisjärjen mukainen ruokavalio (eli esim ei niin, että hiilarit minimissä ja pitää syödä vain kanaa ja parsakaalia)”
-Asiakaspalaute

Yhteisön tuki ja motivoiva sekä aktiivinen TIKIS-tiimi tukenasi

”Facebook-ryhmä ja Tikis-tiimin läsnäolo. Tuli tunne, että kysyit mitä tahansa, joku tiimiläisistä vastasi aina ja yksilöllisesti.”

-Asiakaspalaute

#superhaaste

Haaste sopii sinulle, jos:

 

Haluat ruokavalion, jonka noudattaminen ei ole ”hifistelyä”, jatkuvaa punnitsemista, superfoodien ja ravintolisien syömistä tai tylsää parsakaalin puputtamista

Et ole himoliikkuja, mutta olet valmiina tekemään tehokkaan treenin muutaman kerran viikossa

Sinulle on kertynyt ylimääräistä painoa vatsaan, reisiin tai sinne sun tänne

Haluat syödä perusruokaa, joka löytyy lähikaupasta

Haluat saada taas kipinää liikkumiseen

 

Haluatko kiinteytyä, oppia ruokavalion, joka ei perustu pakkoon tai pussikeittodieettiin sekä saavuttaa ihannepainosi?

Superhaasteen palkinnot

1. sija

2000 €

2.sija

500 €

3.sija

250 €

4-10.sijat

50 € LAHJAKORTTI URHEILUKAUPPAAN

Tämä tulee olemaan yksi elämäsi ikimuistoisimmista kuukausista!

Kevään Superhaaste-ryhmän asiakkaiden palautteita

”Jännä juttu miten luulee tasan tarkkaa tietävänsä miten syödä… Mutta se TOTEUTUS! Oon syönny tähän asti aivan liian paljon roskaruokaa ja liian vähän ns. Terveellistä ruokaa.. ateriavälit saatto venyy 6h ja päivässä saatto olla vaa se yks lämmin ruoka. Ja sit ihmettelin miks kroppa on tukkees ja oon kokoajan väsyny. 🔥 Tässä haasteessa sain jonkun ahaa elämyksen ja hitto kuin kroppa on tuntunut hyvinvoivalta ku oon syönny 3-4h välein OIKEETA ja ravitsevaa ruokaa.. eikä niitä hamppareita ja herkkui.. nukun yöt ku tukki, päivät jaksan touhuta ja kroppa huutaa liikuntaa 🏃 Liikuntaakin joutuu totutella ja potkii alkuun itteään perseelle.. mutta sitte ku saa hyvän flow päälle nii hitto se on kivaa 😍 ja nää 4krt/vk treenit on kyl saannu sen aikaseks.”

”Täytyy sanoa, että tää on ollut helpoin ja parhain ”laihdutuskuuri”/ elämäntapamuutos mihin oon ikinä osallistunut 😊 ja voin kertoo et 15 vuotta on jojoilua takana… Tää tuntu niin selkeältä, ei mitään periaatteessa kiellettyä, kunhan muistaa syödä tarpeeksi usein ja puhtaasti! Ja todellakin jatkan elokuussa, vaikka ilmankin pärjäisin, mutta ihan vaan jo siksi että muistan syödä oikein 😄 sokerikoukustakin olen päässyt irti. Tiedän myös sen, etten kuole jos joskus jotain herkkua maistelen ”

”Tämä oli juuri se mitä olin tarvinnut jo monta vuotta ja vihdoin teidän avullanne onnistuin pääsemään sokerikoukusta eroon, löytämään liikunnan ilon ja säännöllisen ruokarytmin, parhainta että pääsin eroon kivuista ja samalla olen alkanut tykkäämään omasta peilikuvasta ja saanut kaivattua itsevarmuutta mikä on ollut itsellä kateissa jonkin aikaa joten en voisi olla kiitollisempi”😍❤

”Minusta haaste on erittäin järkevästi toteutettu. Tälläiset haasteet voivat aikaansaada oikean elämäntapamuutoksia eikä vain pikadieettiä jossa elimistö vedetään liian tiukalle ja dieetin jälkeen palataan entiseen. Erittäin hyvä elämäntaparemontti-haaste”.

Lue lisää palautteita tästä ↓↑

”Haaste oli juurikin se sysäys jota tarvitsin laihdutuksen tueksi 😊 Olipahan erot aloitus- ja lopetuskuvien välillä. Tästä on hyvä jatkaa ja elokuussa jatketaan seuraavan superhaasteen kanssa. Päätin,että jouluun mennessä ovat läskit sulaneet pois. Syömistä ja nukkumista pitää harjoitella vielä,mutta suunta on jo oikea. Paljon on tullut ahaa-elämyksiä matkan varrella”

”KIITOS Superhaasteesta koko tiimille ja ryhmälle! Vaikka omalta osaltani haasteen pari viimeistä viikkoa ei täysin toteutunutkaan ja lopetuskuvat jäi ottamatta kun olin reissussa… Mut peili kertoo kuitenkin et jokin muutos on alkanut ja samaa menoa aion yrittää jatkaa. Olo on ollu mitä mainioin ja mikä kohdallani parasta makeanhimo on lähes tipo tiessään! Liikkumiseen tullut lisää energiaa ja kun usein olen vedonnut et en jaksa salille ei tarvi jaksaa jos siltä tuntuu, sillä voi tehdä ihan huippu treenejä kotona nurtsilla jne. Energiaa, iloa ja tsemppiä jokaisen kesään!! 💪👍😍 Ja elokuussa jatketaan, mukavaa kun on mitä odottaa! 😅”

”Tiiättekö sen tunteen kun oot tavannut jonkun ja oot ihan huumassa siitä? Ootte kuukauden ollut päivittäin tekemisissä ja se on tukenut sua ylä- ja alamäissä. Oot tullu jo ehkä hiukan riippuvaiseksi siitä. Sitten se ilmottaa että ” pidetään kuukauden breikki” Maailma romahtaa, miten pärjään ilman sitä viis viikkoa!? 😭😭
#superhaaste, palaathan mun luokse taas elokuussa! 😘”

”Otin eilen lopetuskuvat ja äsken vertailin toukokuussa otettuihin. Kyllä on supermiehet ym menny perille! Ja minä, kun salaa toivoin, että voisko muka tällaisessa ajassa minun parin vuoden aikana kertyneet selkämakkarat sulaa pois ja ne lähti! Tervemenoa! Eikä oo takasin tulemista. 😄 Ja tämähän on vaan plussaa, koska tätä olotilaa en vaihtais pois mistään hinnasta. Haikea olo, mutta tästä tämä vasta alkaa. 😎 Kiitän ja kuittaan nyt, mahtavaa kesää kaikille ja toivottavasti nähdään elokuussa! 🌞😊💪”

”Kyllä tää superhaaste oli mahtava homma. Aloitus ja lopetuskuvista huomasin, että kyllä läskiä oli vähentynyt vaikka itsestä ei siltä tuntunutkaan. Ja ennen kaikkea ruokavalion muutos on jäänyt pysyväksi, mm. herkuttelut joka päiviltä poistuneet, kasviksia ja hedelmiä joka päivä 🙂 Kiitos mahtavalle porukalle sekä Tikiksen väelle että meille ”duunareille”!”

”En itseasiassa edes ymmärtäny kunnolla omaa muutosta ennenkuin otin kuvat😊 Tästä jatketaan eteenpäin ja hienointa on ollu huomata kuinka tehokkaan treenin saa lyhyemmässäkin ajassa tehtyä. Kiitos kun sain olla osana hienoa porukkaa! ”


”Huhhuh. Loppukuvat otettu, ja hämmästys oli suuri, kun kuvia katsoessa ihan omin silmin huomasi kuukaudessa tapahtuneita muutoksia kehonkoostumuksessa, sillä vaa’an lukema ei värähtänyt koko haasteen aikana mihinkään suuntaan. Näinä haasteen viimeisinä päivinä oon aina välillä sortunut miettimään, että olisi voinut vetää vielä kovempaa tai vielä enemmän tosissaan, mutta silloin on hyvä pysähtyä ja taputtaa itseään olalle ja iloita niistä pienistä muutoksista kehossa ja elämäntavoissa mitä on jo saavuttanut. Nyt on hyvä, mutta tällä tiellä on myös hyvä jatkaa. 😊”

”Haasteen avulla sain tavotteeni täytettyy : kadonneen liikunnan ilon takas ja mikä tärkein tajusin syömisen tärkeyden. Ja extrana 4kg tiputettuu painoo! Tästä vaan suunta eteenpäin 💪”


”Pakko kyl sanoo, et ei tää 4vk oo todellakaan ollu mitää helppoo.. ekat kaks viikkoo meni uutuuden viehätyksen voimalla, mut sitte kysyttii sitä todellista motivaatioo 💪 TEKI NIIIIIN MIELI palata entisiin elintapoihin.. mut ei.. pari repsahdustaki tuli, mut en antanu sen lannistaa vaan opin niistä. Elämä ei oo nii vakavaa ja herkuista ei kannata tehdä sun pahinta vihollista 😊.”

 

”Mie se alotin pyöräilyn haastetta edeltäneenä lauantaina 10v tauon jälkeen. Alkupäivinä talutin joka mäessä ja luulin et keuhkot ja pää räjähtää.. reidet huusi hoosiannaa iltasin treenatessa. Tänään ajoin työmatkan nousematta pyörän selästä kertaakaan ja sen kaikkein pahimman mäen huomaamatta ylös, eikä muuta tullu ku kevyt hengästyminen ja vasta seuraavissa valoissa tajusin et oho, se mäki meni jo 😲😅💪 Että on jotain tapahtunu! KIITOS TIKIS! ”

”Kuukausi on mennyt niin nopeasti ja paljon paremmin mitä olis uskonut! Ei sokeria, alkoholia eikä valmisruokaa👍👍👍 Ylpeä olen itsestäni! Yritän kyllä jatkaa tätä niin hyvin kun mahdollista jatkossakin😊 Tää ryhmä on ollut suuri apu ainakin mulle. Hyvät treenivideot ja ruokavinkit! Suuri kiitos kaikille❤💪”

”Kiitos te ihanat! ❤️ Varmasti mukana elokuussa, alkaa sopivasti kun loma loppuu. 😊 Mulla vähän elämänmuutosta ollut ja kaikki rytmi oli kateissa niin liikunnan kuin syömisen suhteen. Myönnän etten pystynyt sataan prosenttiin, mutta esimerkiksi treenit saivat taas kipinän syttymään ja ”pelon” etten pysty mihinkään katoamaan.. Haasteet sai ajattelemaan ja kokeilemaan. Ja se toi lohtua, että tämä oli kannustava, muttei ”rankaiseva” haaste. Kiitos siis Tikis-tiimi ja kaikki muut tässä mukana olleet! Melkein itkettää, kuka mua nyt tsemppaa.”

”Ilman tätä haastetta räpiköisin vieläkin erittäin huonon omakuvan kanssa ja söisin samaa roskaa mitä aijemmin. Olen oppinut säännöllisen ruokarytmin ja sen että se ei tosiaan ole vaikeaa tehdä puhdasta terveellistä ruokaa. Olen ottanut joka viikko itsestäni kuvat jotta saisin motivaatioo lisää ja aina on näkynyt hieman muutosta, pikkuhiljaa alan saamaan sellaista vartaloa ja oloa jota olen toivonut jo pitkään! Innostukseni terveelliseen elämäntapaan vain kasvaa. Odotan jo innolla että pääsen aloittamaan kuntosalilla käymisen, joka on aina töpännyt siihen että en ole syönyt terveellisesti ja tuloksia ei sen takia ole näkynyt. Nyt kun molemmat asiat ovat balanssissa, tuloksia syntyy väkisinkin.”

”Kiitos minultakin haasteen vetäjille ja muille osallistujille, ensimmäistä kertaa elämässäni onnistuin sitoutumaan 30pv verran ruokavalioon kiitttävästi ja parhaimpana muutoksena olen oppinut syömään kasviksia joka aterialla! Ja nyt kun olen huomannut niiden hyödyt konkreettisesti olossa, uskon että tämä on sellainen pysyvä muutos 🙂 Ja on se sellainen voittaja fiilis kun saa vietyy kunnialla loppuun asti jotain aloittamaansa projektia 🙂 Painoa lähti 4kg ja vyötäröltä 7cm!!!”

”Paino laski noin 1,5kg, mikä tuntui itsestä vähältä, mutta kun otti loppukuvat, muutos olikin keskivartalon osalta yllättävän näkyvä 🙂 Lisäksi jo olemassaolevat kesävaatteet menevät päälle kiristämättä. Ihanaa, kun pitkästä aikaa on taas löytänyt liikkumisen ilon ja sitä kautta pirteämmän ja elinvoimaisemman olotilan! :)”

Aiempien osallistujien muutoskuvia

Aiempien osallistujien onnistumistarinoita

”Aiemmin erittäin sporttinen elämä jäi liikunnan suhteen ihan nollille perheellistymisen myötä, ja tilalle tuli herkuttelu. Olin kipeästi takalistoon potkimista vaille, ja satuin törmäämään facebookissa Tikiksen kesän haasteen mainokseen. Kuntosalille en ehtinyt palata vieläkään, joten Superhaaste tuli itselleni oivalliseen saumaan. 

Oli tosi helppo pysyä selkeiden sääntöjen avulla täysin ilman herkuttelua, sokeria ja alkoholia & pitää kiinni kotona tehtävistä treeneistä. Ero omassa olossa, ja kehon turvotuksen poistumisessa on ollut niin suuri, että aion jatkaa tällä tiellä. koska en todellakaan halua takaisin sitä vetelää, eneragiatonta sokeri-/ hiilariturvotus -oloa.

Olin päästänyt itseni ihan järkyttävään fyysiseen kuntoon. Lähes päivittäin söin karkkia tai muuta herkkua, lounaaksi eineksiä ja hillittömät määrät leipää. En kieltäytynyt mistään houkutuksesta. Liikunta oli minimaalista, edes normaalia hyötyliikuntaa en käytännössä harrastanut ollenkaan vaan makasin uupuneena toimistotyön jälkeen sohvalla. Vappuviikolla lomareissulla Kuusamoon sain aivan järkyttävän vatsakipukohtauksen ja siitä toivuttuani päätin heti kotiin päästyä tehdä itselleni ja hyvinvoinnilleni jotain. Kävin vaa’alla 8.5. ja lukemat olivat järkyttävät. Säiden ollessa kesäiset aloin tehdä pitkiä kävelyitä metsäpoluilla. Jätin leivän pois ruokavaliostani ja lisäsin kasvisten määrää sekä jätin käytännössä einekset ja sokerit pois kokonaan. Sitten bongasin Superhaasteen ja ajattelin, että no, ei tuosta haittaakaan voi olla. 

Ensimmäiset treenit olivat aivan järkyttäviä enkä varmaan koskaan ole hikoillut niin paljon. Burpeet varsinkin olivat ihan tappavia. Koska treenit olivat kuitenkin kestoltaan lyhyitä, purin hammasta ja tein tunnollisesti, omaan tahtiin, kaikki perustasolla. Ryhmän tsemppaus oli jotenkin harvinaisen inspiroivaa ja positiivista, vaikka samaan aikaan masensi kun luki muiden toistomääristä, lisäpainoista ja muista treeneistä haasteen ohella. 

Kun haaste oli ohi ja otin ”jälkeen” kuvat olin todella hämmästynyt tuloksista. Miten viittä vaille 40-kymppisestä, täydellisessä sokerikoukussa olevasta, kolmen lapsen äidistä, joka oli todellinen sohvaperuna, oli vaivaisessa kuukaudessa kuoriutunut energisempi, silminnähden hoikistunut, terveellistä ruokaa rakastava supernainen, jolle mikään ei tunnu enää olevan mahdotonta? Yhteensä tuon 8.5. jälkeen tähän päivään painoni on pudonnut 8 kg ja kesävaatteet mahtuvat jälleen päälle. Mutta suurin muutos on tapahtunut arjessa ja pään sisällä: ensimmäistä kertaa tuntuu vuosien jojo-dieettien jälkeen ettei paluuta entiseen ole vaan odotan innolla tulevia hetkiä itsensä voittajana, koko ajan paranevaa fyysistä kuntoa ja mahdollisuutta liikkua myös lasteni kanssa aivan eri tavoin kuin ennen. Opin myös, että silloin tällöin voi herkutella ja laiskotella ilman, että homma repsahtaa samantien käsiin. Sitten vaan uudella innolla seuraavana päivänä eteenpäin. Mitään bikini fitness pimua minusta ei koskaan tule mutta en sitä kaipaakaan. Olen onnellinen keski-ikäinen nainen, joka juuri antoi tämän haasteen myötä itselleen maailman parhaan syntymäpäivälahjan: paremman nykyisyyden ja huomisen. Viikon päästä vedän uuden suosikkimekkoni päälleni ja lähden pää pystyssä juhlimaan ystävieni kanssa syntymäpäivääni todella ylpeänä itsestäni ja suorituksestani! Ja sitä ennen ja sen jälkeen treenit jatkuu.”

Fiilis aivan huikea! Kauhulla luin haasteen aikana postauksia, kun porukka veti kuutta kierrosta tuplana ja ite en aina saanut edes kolmea kierrosta loppuun. Käänteisessä burpeessa jäin avuttomana koppakuoriaisena itkemään ja nauramaan lattialle jalat ilmassa, eikä sieltä poiskaan päässyt. 
Haasteen aikana oivalsinkin, että yksi suurista kompastuskivistä itselleni on motivaation laskeminen epämiellyttävien liikkeiden kohdalla. Siirryinkin tämän oivalluksen jälkeen suurimmalta osin vain ruokavalioon. Nyt meillä syö koko perhe 3-4 tunnin välein terveellistä ruokaa ja vettä juodaan paljon. Senttejä lähti yhteensä kymmeniä, joka puolelta kroppaa, ryhti parantui huomattavasti, kadonnut vyötärö on kaivautumassa esiin ja vaa’an lukema on 13 kg pienempi kuin aloittaessa.”

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

YLEISTÄ

Mikä on haasteen idea?

Tämän haasteen idea on antaa sinulle alkusysäys kohti terveellisempiä elämäntapoja tai vastaavasti haastaa sinua pois mukavuusalueeltasi 30 päiväksi.

Korvaat erilaiset pikaruoat ja sokerin terveellisellä ”puhtaalla” ruoalla ja sitoudut tekemään treenit 3-4 kertaa viikossa. Laita itsesi likoon ja ylläty millaisia tuloksia saat kuukaudessa aikaan, kun teet asioita systemaattisesti!

Milloin haaste alkaa?

Haaste alkaa ma 25.03.2019 ja kestää 30 päivää. Haaste päättyy tiistaina 23.04.2019.

Kenelle tämä sopii?

Tämä haaste toimii mainiona ”herättelynä” sellaiselle, jolla liikunta ja terveellinen syöminen on jäänyt taka-alalle esimerkiksi kiireisen arjen vuoksi. Haaste sopii sinulle, jos haluat haastaa itsesi ja nähdä mitä saat 30 päivän terveellisellä syömisellä aikaan. HUOM! Haastetta ei ole tarkoitettu kitudieetiksi.

Superhaaste sopii kaikille, jotka haluavat ottaa itseään niskasta kiinni ja päästä hetkeksi mukavuusalueelta pois. Superhaasteeseen osallistuu ihmisiä, joilla on tavoitteena pudottaa painoa, kiinteytyä ja/tai päästä irti sokerikoukusta.

Treenit voi tehdä omalla tasolla ja ne voi tehdä missä vain ilman välineitä. Jos sinulla on rajoitteita, voit tehdä liikkeet oman pystymisesi mukaisesti. Kysy tarvittaessa vaihtoehtoisia liikkeitä tai konsultoi lääkäriäsi.

Olen kiireinen, ehdinkö tehdä haasteen kunnialla?

Treenejä on 3-4 kertaa viikossa ja ne kestävät noin 20-30 minuuttia. Jokaisen päivästä löytynee sen verran aikaa, jos priorisoi asioita.

Tarvitsenko Facebook-tilin haastetta varten?

Sinun tulee olla mukana FB-ryhmässä, mikäli haluat voittaa palkinnon. Loppuäänestys tapahtuu siellä. Muuten kaikki ohjeet löytyvät erilliseltä valmennusalustalta, joten haasteeseen voi osallistua myös ilman Facebook-tiliä. 

Osallistun Tikiksen nettivalmennukseen samaan aikaan, miten yhdistän sen haasteeseen?

Voit soveltaa haastetta siten, että esimerkiksi säilytät valmennuksen ruokavalion, mutta teet haasteen treenejä 30 päivän ajan. Haasteen jälkeen voit palata takaisin valmennuksen treeniohjelmaan. Jos sinulla on kysyttävää, laita viestiä superhaaste@tikis.fi

Minulla on terveydellisiä rajoituksia, voinko osallistua haasteeseen?

Haasteessa on paljon kehonpainoharjoitteluliikkeitä, jotka nostattavat sykettä. Lihaskuntoharjoittelu sisältää loukkaantumisriskin. Tikis ei vastaa treeniohjelman aikana tapahtuvista loukkaantumisista tai sairastumisista. Jos treenatessa tunnet huimausta tai epätavallisen voimakasta kipua, lopeta harjoitus ja ota yhteyttä lääkäriisi!

Onko haasteella ikärajaa?

Kyllä on. Haaste on K-18.

Voinko maksaa haasteen osallistumismaksun liikuntaedulla?
Kyllä voit! 
Hyväksymme seuraavat liikuntaedut: Smartum, ePassi, Tyky, Eazybreak ja Edenred. Huomioithan, että etu on henkilökohtainen, joten voit maksaa sillä ainoastaan oman osallistumisesi. 

Smartum

Voit maksaa valmennuksen käyttämällä Smartum-saldoa Polku-sovelluksen kautta (https://polkuapp.com/fi/venues/13770) tai mene osoitteeseen www.smartum.fi, kirjoita käyttökohdehakuun TIKIS ja klikkaa ”Verkkomaksu toimipisteelle”. Maksun jälkeen luomme sinulle tunnukset haasteeseen ja lähetämme ne sähköpostiisi.

Jos sinulla on käytössä paperiset kulttuuri- ja liikuntasetelit, tulee ne lähettää meille postitse. Ota yhteyttä superhaaste@tikis.fi, niin saat tarkemmat ohjeet.

ePassi (SporttiPassi)

1. Kirjaudu sisään omilla tunnuksillasi www.epassi.fi -sivulla.

2. Valitse SporttiPassin verkkomaksut.

3. Aloita kirjoittamalla valikkoon TIKIS, kun järjestelmä löytää sen, valitse toimipiste ja paina ”seuraava”.

4. Kirjoita haasteen hinta euroissa.

5. Kirjoita palvelunkuvaukseen sähköpostiosoitteesi sekä maksamasi valmennuksen nimen.

6. Paina maksa.

Ota meihin yhteyttä maksun jälkeen superhaaste@tikis.fi niin luomme sinulle tunnukset haasteeseen.

Tyky

1. Kirjaudu sisään Tyky-Online-palveluun omilla tunnuksillasi. 2. Valitse pudotusvalikosta Käyttöpaikka tai kirjoita hakukenttään TIKIS ja paina ”Etsi”. Valitse maksun vastaanottaja. 3. Kirjoita maksamasi summa euroissa. Ole tarkkana summan kirjaamisessa euroina, sillä maksua ei voi palauttaa. Kirjoita Viesti-kenttään sähköpostiosoitteesi sekä maksamasi valmennuksen nimen. 4. Paina ”Maksa”. Maksun jälkeen luomme sinulle tunnukset haasteeseen ja lähetämme ne sähköpostitse.

Jos sinulla on käytössä paperiset Tyky-setelit, tulee ne lähettää meille postitse. Ota yhteyttä superhaaste@tikis.fi, niin saat tarkemmat ohjeet.

Eazybreak

1. Valitse toimipaikkamme nimen sovelluksesta.

2. Vahvista setelin arvo.

3. Valitse Maksa.

Ota meihin yhteyttä maksun jälkeen superhaaste@tikis.fi niin luomme sinulle tunnukset haasteeseen.

Edenred-mobiilimaksu

1. Lataa MyEdenred-mobiilisovellus (valitsethan Suomen MyEdenred).

2. Käytä MyEdenred-palvelun tunnuksia tai luo uudet (samat tunnukset käyvät sekä mobiilisovellukseen että verkkopalveluun).

3. Mobiilimaksupainike löytyy MyEdenredin saldo- ja tapahtumatiedot -sivulta.

4. Etsi TIKIS, syötä valmennuksen hinta ja vahvista maksu.

5. Lähetä meille kuitti osoitteeseen superhaaste@tikis.fi

Jos sinulla on käytössä paperiset virikesetelit, tulee ne lähettää meille postitse. Ota yhteyttä superhaaste@tikis.fi, niin saat tarkemmat ohjeet.

Voiko haasteen ostaa lahjaksi?

Jos haluat ostaa Superhaasteen lahjaksi, toimi näin:

1. Maksa haaste normaalisti nettisivujen kautta (syötä omat tietosi).
2. Lähetä sähköpostia superhaaste@tikis.fi ja kerro, että olet ostanut haasteen lahjaksi. Ilmoita viestissä myös lahjan saajan nimi.
3. Lähetämme sinulle kirjautumisohjeet, jotka voit välittää lahjan saajalle valitsemanasi ajankohtana.

Huomioithan, että liikuntaedulla ei voi ostaa haastetta lahjaksi, koska kyseessä on henkilökohtainen etu.

RAVINTO

Minkälainen haasteen ruokavalio on?

Superhaasteessa syödään tavallisia ruokia ravitsemussuositusten mukaisesti. Haaste sisältää ruokavaliomallin sekä ruoka-ainelistan, jota suositellaan käytettäväksi. Saat myös esimerkit päivän aterioista.  

Pitääkö ostaa lisäravinteita ja superfoodeja?

Ei tarvitse. Haasteen aikana syödään ihan tavallista ja monipuolista kotiruokaa.

Mitä, jos ratkean syömään herkkuja?

Älä luovuta, vaan jatka ratkeamisen jälkeen terveellisellä ruokavaliolla. Cheatmealin voi pitää tarvittaessa, jos on esimerkiksi juhlat tulossa tai tarvitset pienen herkkuhetken. Cheatmealejä ei kuitenkaan suositella kuin 1-3 kappaletta koko haasteen aikana.

Voinko osallistua haasteeseen, jos olen kasvissyöjä tai minulla on maidoton/gluteeniton ruokavalio tai allergioita?
Kyllä voit. Vegaaneille on oma esimerkki päivän ruokailuista. Myös muut rajoitukset on helppo ottaa huomioon ruokavaliota noudattaessa.

Voiko perhe syödä samaa ruokaa?
Kyllä, haasteessa syödään tavallisia arkiruokia, joita voi syödä koko perhe, myös lapset. 

Kasvaako ruokamenot pilviin?
Kun jätät herkut ostamatta, ruokalaskusi todennäköisesti pienenee.

PALKINNOT

Miten otan ”ennen” ja ”jälkeen” kuvat?

Pääset lukemaan tarkemman ohjeistuksen, kun olet kirjautunut haasteeseen.

Ketkä näkevät kuvani?

Kuvat näkee ainoastaan TIKIS-tiimi. TOP 10 -osallistujien kuvat julkaistaan haasteen Facebook-ryhmässä haasteen lopussa.

Onko pareille / perheille oma sarja?

Ei ole. Kaikki osallistuvat haasteeseen yksilöinä. Jos osallistut parina tai perheenä, lähetä oston jälkeen muiden osallistujien nimet ja sähköpostiosoitteet sähköpostilla superhaaste@tikis.fi. Luomme jokaiselle osallistujalle omat tunnukset.

Onko muodonmuutoskisaan pakko osallistua ja/tai ottaa kuvia?

Muodonmuutoskisaan osallistuminen ei ole pakollista. Tällöin sinulla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta voittaa palkintoja.

Miten kisan voittajat valitaan?

Valitsemme loppuäänestykseen 10 huikeinta muodonmuutosta, joiden joukosta haasteen osallistujat äänestävät TOP 3. 

TREENI

Onko kaikilla samat treenit?

Kyllä. Vaihtoehtona on kuitenkin 3 eri tasoa, joten voit itse valita oman tasosi.

Millaisia treenejä on luvassa?

Liikkeet tulevat olemaan varsin yksinkertaisia, mutta todella tehokkaita. Esimerkkeinä mainittakoon kyykky, burpee ja punnerrus.

Missä treenit voi toteuttaa?

Kotona, puistossa, jumppasalissa jne. Et tarvitse treenejä varten mitään erikoisvälineitä.

Onko väliä tekeekö treenit aamulla vai illalla?

Ei, kunhan treenit tulevat tehdyiksi.

Mihin kellonaikaan treenit julkaistaan?

Treenit julkaistaan aina edeltävänä iltana klo 22:00. Treenit ovat nähtävissä 24 h ajan.

Mitä jos skippaan jonkun treeneistä?

Haaste kestää vain 30 päivää. Mitä enemmän skippaat treenejä, sitä kauempana olet tavoitteestasi – ja rahapalkinnosta.

earlybird -HINnat VOIMASSA TAMMIKUUN lähtöön:

Päivä(t)

:

H(s)

:

Minuutti(a)

:

Second(s)

voit maksaa haasteen:

SEURAAVA ryhmä aloittaa 20.05.2019

#SUPERHAASTE 8

Haluatko saada itsesi takaisin kuntoon, saavuttaa hyvän olon sekä kehon, jossa viihdyt? Lisäksi voit muutoksellasi voittaa 2000 €! 

Treenaat tehokkailla ammattilaisten laatimilla n. 20-30 min kestävillä kehopainotreeneillä kotona. Treenit pystyt toteuttamaan kiireisessä arjessa!

Yksinkertaiset ja helpot ohjeet terveelliseen ruokavalioon

Superhaasteen on käynyt jo 7290 osallistujaa.

Haaste kestää 30 päivää: 20.05. – 18.06.2019

tammiKUUN 2019 HAASTEEN EARLYBIRD -HINTA VOIMASSA:

Päivä(t)

:

H(s)

:

Minuutti(a)

:

Second(s)

myynti auki vielä:

Päivä(t)

:

H(s)

:

Minuutti(a)

:

Second(s)

Lue kahteen Superhaasteeseen osallistuneen Pauliinan tarina:

Pauliinan tarina ↓↑

Olin lokakuun haasteessa, jossa tavoitteenani oli päästä kymmenen äänestettävän joukkoon. Olin päättänyt, että kotiäidin suklaalounaat, iltaherkuttelut ja liikkumaton elämäntapa saavat muutoksen. Tärkeimpänä tavoitteena oli tuo oma muutos, mutta lisäporkkanana äänestys. 😉

Te teitte sen mahdolliseksi! Noudatin tarkasti ateriaesimerkkejänne, ja innostuttuani treeneistä teinkin ne kaksi kertaa päivässä ja ”vapaapäivinä” kehonhuoltoa ja venyttelyitä. Oloni oli virkeämpi, uni parempaa, ryhtini parani, jaksaminen hyvää, ja tuntui, että on läsnä olemuksellaan enemmän – on parempi olla omassa kehossaan. Sokerituotteita ei edes tehnyt mieli ja oman korjautuneen lautasmallini innoittamina lapsetkin söivät enemmän vihanneksia!

Koska kaipasin lisää tikishaasteen ”ideologiaan sopivia” ateriaesimerkkejä enkä vielä oikein luottanut uusien tapojen muuttuneen rutiineiksi, jatkoin vielä marraskuun haasteeseen. Kahden kuukauden aikana painoni putosi seitsemän kiloa, joka puolelta kroppaani hävisi senttejä ja lihakset kasvoivat ja tulivat näkyviin.

voit maksaa haasteen:

Mistä Tikiksen Superhaasteessa on kyse?

Tämän 30 päivän haasteen tarkoitus on antaa sinulle työkalut kohti terveellisempää elämäntapaa. Korvaat erilaiset pikaruoat ja sokerin terveellisellä ”puhtaalla” ruoalla ja sitoudut tekemään treenit 3-4 kertaa viikossa. 

Superhaasteen treenit ovat helposti toteutettavia ja tehokkaita kehonpainotreenejä. Sinun ei tarvitse olla huippukunnossa suoriutuaksesi niistä kunnialla. Ruokaohjeet eivät ole liian tiukkoja muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Mitään ei tarvitse punnita. 

Olet ehkä aiemmin ollut mukana todella tiukoissa valmennuksissa ja todennut, että ohjeita on vaikea noudattaa valmennuksen loppumisen jälkeen. Superhaasteen oppeja pystyt hyödyntämään koko loppuelämäsi ajan. Lisäksi opit, ettei ravinnosta tarvitse liikaa stressata tai tehdä siitä liian monimutkaista.

HUOM! Ostettuasi haasteen saat linkin, jolla aktivoit omat tunnukset. Tunnuksilla pääset valmennusalustalle ja siellä on jo hieman sisältöä näkyvissä. Facebook-ryhmään aletaan hyväksymään la 23.3. ja samana päivänä tulee lisää materiaalia näkyviin. Haaste alkaa virallisesti 25.3.

Miten haaste on saanut alkunsa?

Olemme järjestäneet Tikiksen kanavissa treenihaasteita, joihin on osallistunut yhteensä yli 200 000 suomalaista. Haasteista on ilmestynyt myös TIKIS Treenihaastekirja. Lisäksi olemme valmentaneet muutaman vuoden aikana yli 25 000 suomalaista nettivalmennustemme kautta. Näiden asiakaskokemusten perusteella tiedämme, millä asioilla on oikeasti merkitystä ja mitkä seikat tuovat tuloksia.

Suurin osa asiakkaistamme on ollut liikkunnallisia ja heidän ruokalutottumuksensa ovat olleet kohtalaisen hyvällä tasolla. Halusimmekin kehittää haasteen, joka sopii erityisesti niille, joilla liikuntatottumukset sekä ravintoasiat ovat jääneet taka-alle kiireisen arjen keskellä. Superhaasteessa yhdistyvät riittävän helpot, mutta tehokkaat treenit sekä ruokavalio, jota jokainen pystyy noudattamaan. Ei turhaa hifistelyä, vaan terveellistä perusruokaa, jota löytyy lähikaupasta.

TIKIS-tiimissä löytyy laajasti asiantuntemusta ja koulutusta hyvinvointiin liittyen. Haluamme auttaa sinua tekemään ryhtiliike, saamaan energiaa arkeesi sekä pudottamaan painoa fiksusti. Tee haasteen opeista pysyvä elämäntapa itsellesi!

Millaisia treenejä Superhaasteessa on?

Et tarvitse kuntosalia

Treenit kestävät n. 20-30 min

    Voit tehdä treenit missä vain

Millainen on Superhaasteen ruokavalio?

Haasteessa syöt 30 päivän ajan mahdollisimman terveellisesti – ei sokeria, pikaruokaa, eineksia tai alkoholia.

Miten superhaaste etenee?

1.

Tartu haasteeseen ja maksa osallistuminen. Kutsu kaveri, puoliso tai perhe mukaan. 

2.

Ota ”ennen” kuva.

3.

Treenaa ja syö terveellisesti 30 päivää ohjeiden mukaisesti.

4.

Ota ”jälkeen” kuva.

5.

Valitsemme loppuäänestykseen 10 huikeinta muodonmuutosta. 

6.

Osallistujat äänestävät 3 parasta, jotka saavat palkinnon.

Superhaaste pähkinänkuoressa

Treenejä on 3 kertaa arkisin sekä 1 vapaaehtoinen treeni viikonloppuisin. Lisäksi Superhaasteeseen tulee päivittäin sisältöä tukemaan matkaasi. 

Treenit ovat nähtävissä yhden vuorokauden ajan (24 h), jonka jälkeen ne poistetaan. Näin haaste etenee reaaliajassa, eikä treenejä voi katsoa takautuvasti. Samalla erotetaan jyvät akanoista. Olethan tosissasi liikkeellä etkä skippaa treenejä? 

Voit unohtaa haasteen ajaksi herkuttelun, alkoholin sekä valmisruoat. Sen sijaan tulet syömään paljon terveellistä ja tuoretta ruokaa. 

Jos teet kaiken oikein, voi 2000 € olla sinun! Sen lisäksi kehosi rasvaprosentti pienenee ja olosi kevenee.

Esimerkki treeniliikkeitä haasteesta

Kaikki haasteen treenit ovat esitetty selkeästi videoilla ja niistä saa hyviä tekniikkavinkkejä.

Haasteesta löytyy myös lämmittely & venyttely -videot!

Superhaasteen rakenne

Treenejä haasteessa on 3+1 joka viikko. Ruokavaliosta pidetään koko haasteen ajan kiinni. Sisältöä valmennusalustalle tulee oheisen aikataulun mukaan.

___

Viikko 1. Palautuminen

Käymme läpi sitä, miksi unen määrä ja laatu on olennainen asia onnistumisessa. Annamme vinkkejä unenlaadun parantamiseen. Saat työkaluja stressitasojen hallitsemiseen ja immuniteetin vahvistamisen. Ei anneta flunssan hankaloittaa haastetta! 

___

Viikko 2. Ravinto

Opit koostamaan terveellisen aterian itse. Käsittelemme miten saat ateriarytmin kuntoon ja vältyt ähkyltä? Miten ravinnolla saadaan kiihdytettyä rasvanpolttoa, nostettua energiatasoja ja mielialaa? Tuetaan lisäksi suoliston kuntoa. 

___

Viikko 3. Treeni

Minkä tyylisillä treeneillä saadaan rasvaa palamaan? Miten kroppa tulisi valmistaa treeniin? Käydään myös kehonhuoltoa tarkemmin läpi. 

___

Viikko 4. Muut rasvanpolttoa tukevat asiat

Mikä merkitys arkiliikunnalla on onnistuisen kannalta? Miten selviät kunnialla juhlista ja kaikista kissanristiäisistä?

___

Viikko 5. (viimeiset 2 pv)  Miten jatkat eteenpäin? 

Ohjeet, miten jatkaa elämää haasteen jälkeen. Lisäksi tällä viikolla otetaan loppukuvat ja suoritetaan muodonmuutoskilpailun loppuäänestys.

___

Olisiko nyt aika nousta sohvalta treenaamaan ja jättää pakastepitsat kaupanhyllylle?

Miksi onnistut kanssamme?

Ammattilaisten tekemät treenit

”Tietyt treenipäivät toi rytmiä ja pakotti ylös sohvalta tekeen treenin. 30min treeni oli myös helppo toteuttaa kiireisessä arjessa.”
-Asiakaspalaute

Ruokavalio, jota jokainen pystyy noudattamaan

”Maalaisjärjen mukainen ruokavalio (eli esim ei niin, että hiilarit minimissä ja pitää syödä vain kanaa ja parsakaalia)”
-Asiakaspalaute

Yhteisön tuki ja motivoiva sekä aktiivinen TIKIS-tiimi tukenasi

”Facebook-ryhmä ja Tikis-tiimin läsnäolo. Tuli tunne, että kysyit mitä tahansa, joku tiimiläisistä vastasi aina ja yksilöllisesti.”

-Asiakaspalaute

#superhaaste

Haaste sopii sinulle, jos:

 

Haluat ruokavalion, jonka noudattaminen ei ole ”hifistelyä”, jatkuvaa punnitsemista, superfoodien ja ravintolisien syömistä tai tylsää parsakaalin puputtamista

Et ole himoliikkuja, mutta olet valmiina tekemään tehokkaan treenin muutaman kerran viikossa

Sinulle on kertynyt ylimääräistä painoa vatsaan, reisiin tai sinne sun tänne

Haluat syödä perusruokaa, joka löytyy lähikaupasta

Haluat saada taas kipinää liikkumiseen

 

Haluatko kiinteytyä, oppia ruokavalion, joka ei perustu pakkoon tai pussikeittodieettiin sekä saavuttaa ihannepainosi?

Superhaasteen palkinnot

1. sija

2000 €

2.sija

500 €

3.sija

250 €

4-10.sijaT

50 € LAHJAKORTTI URHEILUKAUPPAAN

Tämä tulee olemaan yksi elämäsi ikimuistoisimmista kuukausista!

Kevään superhaaste-ryhmän asiakkaiden palautteita

”Jännä juttu miten luulee tasan tarkkaa tietävänsä miten syödä… Mutta se TOTEUTUS! Oon syönny tähän asti aivan liian paljon roskaruokaa ja liian vähän ns. Terveellistä ruokaa.. ateriavälit saatto venyy 6h ja päivässä saatto olla vaa se yks lämmin ruoka. Ja sit ihmettelin miks kroppa on tukkees ja oon kokoajan väsyny. 🔥 Tässä haasteessa sain jonkun ahaa elämyksen ja hitto kuin kroppa on tuntunut hyvinvoivalta ku oon syönny 3-4h välein OIKEETA ja ravitsevaa ruokaa.. eikä niitä hamppareita ja herkkui.. nukun yöt ku tukki, päivät jaksan touhuta ja kroppa huutaa liikuntaa 🏃 Liikuntaakin joutuu totutella ja potkii alkuun itteään perseelle.. mutta sitte ku saa hyvän flow päälle nii hitto se on kivaa 😍 ja nää 4krt/vk treenit on kyl saannu sen aikaseks.”

”Täytyy sanoa, että tää on ollut helpoin ja parhain ”laihdutuskuuri”/ elämäntapamuutos mihin oon ikinä osallistunut 😊 ja voin kertoo et 15 vuotta on jojoilua takana… Tää tuntu niin selkeältä, ei mitään periaatteessa kiellettyä, kunhan muistaa syödä tarpeeksi usein ja puhtaasti! Ja todellakin jatkan elokuussa, vaikka ilmankin pärjäisin, mutta ihan vaan jo siksi että muistan syödä oikein 😄 sokerikoukustakin olen päässyt irti. Tiedän myös sen, etten kuole jos joskus jotain herkkua maistelen ”

”Tämä oli juuri se mitä olin tarvinnut jo monta vuotta ja vihdoin teidän avullanne onnistuin pääsemään sokerikoukusta eroon, löytämään liikunnan ilon ja säännöllisen ruokarytmin, parhainta että pääsin eroon kivuista ja samalla olen alkanut tykkäämään omasta peilikuvasta ja saanut kaivattua itsevarmuutta mikä on ollut itsellä kateissa jonkin aikaa joten en voisi olla kiitollisempi”😍❤

”Minusta haaste on erittäin järkevästi toteutettu. Tälläiset haasteet voivat aikaansaada oikean elämäntapamuutoksia eikä vain pikadieettiä jossa elimistö vedetään liian tiukalle ja dieetin jälkeen palataan entiseen. Erittäin hyvä elämäntaparemontti-haaste”.

Lue lisää palautteita tästä ↓↑

”Haaste oli juurikin se sysäys jota tarvitsin laihdutuksen tueksi 😊 Olipahan erot aloitus- ja lopetuskuvien välillä. Tästä on hyvä jatkaa ja elokuussa jatketaan seuraavan superhaasteen kanssa. Päätin,että jouluun mennessä ovat läskit sulaneet pois. Syömistä ja nukkumista pitää harjoitella vielä,mutta suunta on jo oikea. Paljon on tullut ahaa-elämyksiä matkan varrella”

”KIITOS Superhaasteesta koko tiimille ja ryhmälle! Vaikka omalta osaltani haasteen pari viimeistä viikkoa ei täysin toteutunutkaan ja lopetuskuvat jäi ottamatta kun olin reissussa… Mut peili kertoo kuitenkin et jokin muutos on alkanut ja samaa menoa aion yrittää jatkaa. Olo on ollu mitä mainioin ja mikä kohdallani parasta makeanhimo on lähes tipo tiessään! Liikkumiseen tullut lisää energiaa ja kun usein olen vedonnut et en jaksa salille ei tarvi jaksaa jos siltä tuntuu, sillä voi tehdä ihan huippu treenejä kotona nurtsilla jne. Energiaa, iloa ja tsemppiä jokaisen kesään!! 💪👍😍 Ja elokuussa jatketaan, mukavaa kun on mitä odottaa! 😅”

”Tiiättekö sen tunteen kun oot tavannut jonkun ja oot ihan huumassa siitä? Ootte kuukauden ollut päivittäin tekemisissä ja se on tukenut sua ylä- ja alamäissä. Oot tullu jo ehkä hiukan riippuvaiseksi siitä. Sitten se ilmottaa että ” pidetään kuukauden breikki” Maailma romahtaa, miten pärjään ilman sitä viis viikkoa!? 😭😭
#superhaaste, palaathan mun luokse taas elokuussa! 😘”

”Otin eilen lopetuskuvat ja äsken vertailin toukokuussa otettuihin. Kyllä on supermiehet ym menny perille! Ja minä, kun salaa toivoin, että voisko muka tällaisessa ajassa minun parin vuoden aikana kertyneet selkämakkarat sulaa pois ja ne lähti! Tervemenoa! Eikä oo takasin tulemista. 😄 Ja tämähän on vaan plussaa, koska tätä olotilaa en vaihtais pois mistään hinnasta. Haikea olo, mutta tästä tämä vasta alkaa. 😎 Kiitän ja kuittaan nyt, mahtavaa kesää kaikille ja toivottavasti nähdään elokuussa! 🌞😊💪”

”Kyllä tää superhaaste oli mahtava homma. Aloitus ja lopetuskuvista huomasin, että kyllä läskiä oli vähentynyt vaikka itsestä ei siltä tuntunutkaan. Ja ennen kaikkea ruokavalion muutos on jäänyt pysyväksi, mm. herkuttelut joka päiviltä poistuneet, kasviksia ja hedelmiä joka päivä 🙂 Kiitos mahtavalle porukalle sekä Tikiksen väelle että meille ”duunareille”!”

”En itseasiassa edes ymmärtäny kunnolla omaa muutosta ennenkuin otin kuvat😊 Tästä jatketaan eteenpäin ja hienointa on ollu huomata kuinka tehokkaan treenin saa lyhyemmässäkin ajassa tehtyä. Kiitos kun sain olla osana hienoa porukkaa! ”


”Huhhuh. Loppukuvat otettu, ja hämmästys oli suuri, kun kuvia katsoessa ihan omin silmin huomasi kuukaudessa tapahtuneita muutoksia kehonkoostumuksessa, sillä vaa’an lukema ei värähtänyt koko haasteen aikana mihinkään suuntaan. Näinä haasteen viimeisinä päivinä oon aina välillä sortunut miettimään, että olisi voinut vetää vielä kovempaa tai vielä enemmän tosissaan, mutta silloin on hyvä pysähtyä ja taputtaa itseään olalle ja iloita niistä pienistä muutoksista kehossa ja elämäntavoissa mitä on jo saavuttanut. Nyt on hyvä, mutta tällä tiellä on myös hyvä jatkaa. 😊”

”Haasteen avulla sain tavotteeni täytettyy : kadonneen liikunnan ilon takas ja mikä tärkein tajusin syömisen tärkeyden. Ja extrana 4kg tiputettuu painoo! Tästä vaan suunta eteenpäin 💪”


”Pakko kyl sanoo, et ei tää 4vk oo todellakaan ollu mitää helppoo.. ekat kaks viikkoo meni uutuuden viehätyksen voimalla, mut sitte kysyttii sitä todellista motivaatioo 💪 TEKI NIIIIIN MIELI palata entisiin elintapoihin.. mut ei.. pari repsahdustaki tuli, mut en antanu sen lannistaa vaan opin niistä. Elämä ei oo nii vakavaa ja herkuista ei kannata tehdä sun pahinta vihollista 😊.”

 

”Mie se alotin pyöräilyn haastetta edeltäneenä lauantaina 10v tauon jälkeen. Alkupäivinä talutin joka mäessä ja luulin et keuhkot ja pää räjähtää.. reidet huusi hoosiannaa iltasin treenatessa. Tänään ajoin työmatkan nousematta pyörän selästä kertaakaan ja sen kaikkein pahimman mäen huomaamatta ylös, eikä muuta tullu ku kevyt hengästyminen ja vasta seuraavissa valoissa tajusin et oho, se mäki meni jo 😲😅💪 Että on jotain tapahtunu! KIITOS TIKIS! ”

”Kuukausi on mennyt niin nopeasti ja paljon paremmin mitä olis uskonut! Ei sokeria, alkoholia eikä valmisruokaa👍👍👍 Ylpeä olen itsestäni! Yritän kyllä jatkaa tätä niin hyvin kun mahdollista jatkossakin😊 Tää ryhmä on ollut suuri apu ainakin mulle. Hyvät treenivideot ja ruokavinkit! Suuri kiitos kaikille❤💪”

”Kiitos te ihanat! ❤️ Varmasti mukana elokuussa, alkaa sopivasti kun loma loppuu. 😊 Mulla vähän elämänmuutosta ollut ja kaikki rytmi oli kateissa niin liikunnan kuin syömisen suhteen. Myönnän etten pystynyt sataan prosenttiin, mutta esimerkiksi treenit saivat taas kipinän syttymään ja ”pelon” etten pysty mihinkään katoamaan.. Haasteet sai ajattelemaan ja kokeilemaan. Ja se toi lohtua, että tämä oli kannustava, muttei ”rankaiseva” haaste. Kiitos siis Tikis-tiimi ja kaikki muut tässä mukana olleet! Melkein itkettää, kuka mua nyt tsemppaa.”

”Ilman tätä haastetta räpiköisin vieläkin erittäin huonon omakuvan kanssa ja söisin samaa roskaa mitä aijemmin. Olen oppinut säännöllisen ruokarytmin ja sen että se ei tosiaan ole vaikeaa tehdä puhdasta terveellistä ruokaa. Olen ottanut joka viikko itsestäni kuvat jotta saisin motivaatioo lisää ja aina on näkynyt hieman muutosta, pikkuhiljaa alan saamaan sellaista vartaloa ja oloa jota olen toivonut jo pitkään! Innostukseni terveelliseen elämäntapaan vain kasvaa. Odotan jo innolla että pääsen aloittamaan kuntosalilla käymisen, joka on aina töpännyt siihen että en ole syönyt terveellisesti ja tuloksia ei sen takia ole näkynyt. Nyt kun molemmat asiat ovat balanssissa, tuloksia syntyy väkisinkin.”

”Kiitos minultakin haasteen vetäjille ja muille osallistujille, ensimmäistä kertaa elämässäni onnistuin sitoutumaan 30pv verran ruokavalioon kiitttävästi ja parhaimpana muutoksena olen oppinut syömään kasviksia joka aterialla! Ja nyt kun olen huomannut niiden hyödyt konkreettisesti olossa, uskon että tämä on sellainen pysyvä muutos 🙂 Ja on se sellainen voittaja fiilis kun saa vietyy kunnialla loppuun asti jotain aloittamaansa projektia 🙂 Painoa lähti 4kg ja vyötäröltä 7cm!!!”

”Paino laski noin 1,5kg, mikä tuntui itsestä vähältä, mutta kun otti loppukuvat, muutos olikin keskivartalon osalta yllättävän näkyvä 🙂 Lisäksi jo olemassaolevat kesävaatteet menevät päälle kiristämättä. Ihanaa, kun pitkästä aikaa on taas löytänyt liikkumisen ilon ja sitä kautta pirteämmän ja elinvoimaisemman olotilan! :)”

Aiempien osallistujien muutoskuvia

Aiempien osallistujien onnistumistarinoita

”Aiemmin erittäin sporttinen elämä jäi liikunnan suhteen ihan nollille perheellistymisen myötä, ja tilalle tuli herkuttelu. Olin kipeästi takalistoon potkimista vaille, ja satuin törmäämään facebookissa Tikiksen kesän haasteen mainokseen. Kuntosalille en ehtinyt palata vieläkään, joten Superhaaste tuli itselleni oivalliseen saumaan. 

Oli tosi helppo pysyä selkeiden sääntöjen avulla täysin ilman herkuttelua, sokeria ja alkoholia & pitää kiinni kotona tehtävistä treeneistä. Ero omassa olossa, ja kehon turvotuksen poistumisessa on ollut niin suuri, että aion jatkaa tällä tiellä. koska en todellakaan halua takaisin sitä vetelää, eneragiatonta sokeri-/ hiilariturvotus -oloa.

Olin päästänyt itseni ihan järkyttävään fyysiseen kuntoon. Lähes päivittäin söin karkkia tai muuta herkkua, lounaaksi eineksiä ja hillittömät määrät leipää. En kieltäytynyt mistään houkutuksesta. Liikunta oli minimaalista, edes normaalia hyötyliikuntaa en käytännössä harrastanut ollenkaan vaan makasin uupuneena toimistotyön jälkeen sohvalla. Vappuviikolla lomareissulla Kuusamoon sain aivan järkyttävän vatsakipukohtauksen ja siitä toivuttuani päätin heti kotiin päästyä tehdä itselleni ja hyvinvoinnilleni jotain. Kävin vaa’alla 8.5. ja lukemat olivat järkyttävät. Säiden ollessa kesäiset aloin tehdä pitkiä kävelyitä metsäpoluilla. Jätin leivän pois ruokavaliostani ja lisäsin kasvisten määrää sekä jätin käytännössä einekset ja sokerit pois kokonaan. Sitten bongasin Superhaasteen ja ajattelin, että no, ei tuosta haittaakaan voi olla. 

Ensimmäiset treenit olivat aivan järkyttäviä enkä varmaan koskaan ole hikoillut niin paljon. Burpeet varsinkin olivat ihan tappavia. Koska treenit olivat kuitenkin kestoltaan lyhyitä, purin hammasta ja tein tunnollisesti, omaan tahtiin, kaikki perustasolla. Ryhmän tsemppaus oli jotenkin harvinaisen inspiroivaa ja positiivista, vaikka samaan aikaan masensi kun luki muiden toistomääristä, lisäpainoista ja muista treeneistä haasteen ohella. 

Kun haaste oli ohi ja otin ”jälkeen” kuvat olin todella hämmästynyt tuloksista. Miten viittä vaille 40-kymppisestä, täydellisessä sokerikoukussa olevasta, kolmen lapsen äidistä, joka oli todellinen sohvaperuna, oli vaivaisessa kuukaudessa kuoriutunut energisempi, silminnähden hoikistunut, terveellistä ruokaa rakastava supernainen, jolle mikään ei tunnu enää olevan mahdotonta? Yhteensä tuon 8.5. jälkeen tähän päivään painoni on pudonnut 8 kg ja kesävaatteet mahtuvat jälleen päälle. Mutta suurin muutos on tapahtunut arjessa ja pään sisällä: ensimmäistä kertaa tuntuu vuosien jojo-dieettien jälkeen ettei paluuta entiseen ole vaan odotan innolla tulevia hetkiä itsensä voittajana, koko ajan paranevaa fyysistä kuntoa ja mahdollisuutta liikkua myös lasteni kanssa aivan eri tavoin kuin ennen. Opin myös, että silloin tällöin voi herkutella ja laiskotella ilman, että homma repsahtaa samantien käsiin. Sitten vaan uudella innolla seuraavana päivänä eteenpäin. Mitään bikini fitness pimua minusta ei koskaan tule mutta en sitä kaipaakaan. Olen onnellinen keski-ikäinen nainen, joka juuri antoi tämän haasteen myötä itselleen maailman parhaan syntymäpäivälahjan: paremman nykyisyyden ja huomisen. Viikon päästä vedän uuden suosikkimekkoni päälleni ja lähden pää pystyssä juhlimaan ystävieni kanssa syntymäpäivääni todella ylpeänä itsestäni ja suorituksestani! Ja sitä ennen ja sen jälkeen treenit jatkuu.”

Fiilis aivan huikea! Kauhulla luin haasteen aikana postauksia, kun porukka veti kuutta kierrosta tuplana ja ite en aina saanut edes kolmea kierrosta loppuun. Käänteisessä burpeessa jäin avuttomana koppakuoriaisena itkemään ja nauramaan lattialle jalat ilmassa, eikä sieltä poiskaan päässyt. 
Haasteen aikana oivalsinkin, että yksi suurista kompastuskivistä itselleni on motivaation laskeminen epämiellyttävien liikkeiden kohdalla. Siirryinkin tämän oivalluksen jälkeen suurimmalta osin vain ruokavalioon. Nyt meillä syö koko perhe 3-4 tunnin välein terveellistä ruokaa ja vettä juodaan paljon. Senttejä lähti yhteensä kymmeniä, joka puolelta kroppaa, ryhti parantui huomattavasti, kadonnut vyötärö on kaivautumassa esiin ja vaa’an lukema on 13 kg pienempi kuin aloittaessa.”

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

YLEISTÄ

Mikä on haasteen idea?

Tämän haasteen idea on antaa sinulle alkusysäys kohti terveellisempiä elämäntapoja tai vastaavasti haastaa sinua pois mukavuusalueeltasi 30 päiväksi.

Korvaat erilaiset pikaruoat ja sokerin terveellisellä ”puhtaalla” ruoalla ja sitoudut tekemään treenit 3-4 kertaa viikossa. Laita itsesi likoon ja ylläty millaisia tuloksia saat kuukaudessa aikaan, kun teet asioita systemaattisesti!

Milloin haaste alkaa?

Haaste alkaa ma 25.03.2019 ja kestää 30 päivää. Haaste päättyy tiistaina 23.04.2019.

Kenelle tämä sopii?

Tämä haaste toimii mainiona ”herättelynä” sellaiselle, jolla liikunta ja terveellinen syöminen on jäänyt taka-alalle esimerkiksi kiireisen arjen vuoksi. Haaste sopii sinulle, jos haluat haastaa itsesi ja nähdä mitä saat 30 päivän terveellisellä syömisellä aikaan. HUOM! Haastetta ei ole tarkoitettu kitudieetiksi.

Superhaaste sopii kaikille, jotka haluavat ottaa itseään niskasta kiinni ja päästä hetkeksi mukavuusalueelta pois. Superhaasteeseen osallistuu ihmisiä, joilla on tavoitteena pudottaa painoa, kiinteytyä ja/tai päästä irti sokerikoukusta.

Treenit voi tehdä omalla tasolla ja ne voi tehdä missä vain ilman välineitä. Jos sinulla on rajoitteita, voit tehdä liikkeet oman pystymisesi mukaisesti. Kysy tarvittaessa vaihtoehtoisia liikkeitä tai konsultoi lääkäriäsi.

Olen kiireinen, ehdinkö tehdä haasteen kunnialla?

Treenejä on 3-4 kertaa viikossa ja ne kestävät noin 20-30 minuuttia. Jokaisen päivästä löytynee sen verran aikaa, jos priorisoi asioita.

Tarvitsenko Facebook-tilin haastetta varten?

Sinun tulee olla mukana FB-ryhmässä, mikäli haluat voittaa palkinnon. Loppuäänestys tapahtuu siellä. Muuten kaikki ohjeet löytyvät erilliseltä valmennusalustalta, joten haasteeseen voi osallistua myös ilman Facebook-tiliä. 

Osallistun Tikiksen nettivalmennukseen samaan aikaan, miten yhdistän sen haasteeseen?

Voit soveltaa haastetta siten, että esimerkiksi säilytät valmennuksen ruokavalion, mutta teet haasteen treenejä 30 päivän ajan. Haasteen jälkeen voit palata takaisin valmennuksen treeniohjelmaan. Jos sinulla on kysyttävää, laita viestiä superhaaste@tikis.fi

Minulla on terveydellisiä rajoituksia, voinko osallistua haasteeseen?

Haasteessa on paljon kehonpainoharjoitteluliikkeitä, jotka nostattavat sykettä. Lihaskuntoharjoittelu sisältää loukkaantumisriskin. Tikis ei vastaa treeniohjelman aikana tapahtuvista loukkaantumisista tai sairastumisista. Jos treenatessa tunnet huimausta tai epätavallisen voimakasta kipua, lopeta harjoitus ja ota yhteyttä lääkäriisi!

Onko haasteella ikärajaa?

Kyllä on. Haaste on K-18.

Voinko maksaa haasteen osallistumismaksun liikuntaedulla?
Kyllä voit! 
Hyväksymme seuraavat liikuntaedut: Smartum, ePassi, Tyky, Eazybreak ja Edenred. Huomioithan, että etu on henkilökohtainen, joten voit maksaa sillä ainoastaan oman osallistumisesi. 

Smartum

Voit maksaa valmennuksen käyttämällä Smartum-saldoa Polku-sovelluksen kautta (https://polkuapp.com/fi/venues/13770) tai mene osoitteeseen www.smartum.fi, kirjoita käyttökohdehakuun TIKIS ja klikkaa ”Verkkomaksu toimipisteelle”. Maksun jälkeen luomme sinulle tunnukset haasteeseen ja lähetämme ne sähköpostiisi.

Jos sinulla on käytössä paperiset kulttuuri- ja liikuntasetelit, tulee ne lähettää meille postitse. Ota yhteyttä superhaaste@tikis.fi, niin saat tarkemmat ohjeet.

ePassi (SporttiPassi)

1. Kirjaudu sisään omilla tunnuksillasi www.epassi.fi -sivulla.

2. Valitse SporttiPassin verkkomaksut.

3. Aloita kirjoittamalla valikkoon TIKIS, kun järjestelmä löytää sen, valitse toimipiste ja paina ”seuraava”.

4. Kirjoita haasteen hinta euroissa.

5. Kirjoita palvelunkuvaukseen sähköpostiosoitteesi sekä maksamasi valmennuksen nimen.

6. Paina maksa.

Ota meihin yhteyttä maksun jälkeen superhaaste@tikis.fi niin luomme sinulle tunnukset haasteeseen.

Tyky

1. Kirjaudu sisään Tyky-Online-palveluun omilla tunnuksillasi. 2. Valitse pudotusvalikosta Käyttöpaikka tai kirjoita hakukenttään TIKIS ja paina ”Etsi”. Valitse maksun vastaanottaja. 3. Kirjoita maksamasi summa euroissa. Ole tarkkana summan kirjaamisessa euroina, sillä maksua ei voi palauttaa. Kirjoita Viesti-kenttään sähköpostiosoitteesi sekä maksamasi valmennuksen nimen. 4. Paina ”Maksa”. Maksun jälkeen luomme sinulle tunnukset haasteeseen ja lähetämme ne sähköpostitse.

Jos sinulla on käytössä paperiset Tyky-setelit, tulee ne lähettää meille postitse. Ota yhteyttä superhaaste@tikis.fi, niin saat tarkemmat ohjeet.

Eazybreak

1. Valitse toimipaikkamme nimen sovelluksesta.

2. Vahvista setelin arvo.

3. Valitse Maksa.

Ota meihin yhteyttä maksun jälkeen superhaaste@tikis.fi niin luomme sinulle tunnukset haasteeseen.

Edenred-mobiilimaksu

1. Lataa MyEdenred-mobiilisovellus (valitsethan Suomen MyEdenred).

2. Käytä MyEdenred-palvelun tunnuksia tai luo uudet (samat tunnukset käyvät sekä mobiilisovellukseen että verkkopalveluun).

3. Mobiilimaksupainike löytyy MyEdenredin saldo- ja tapahtumatiedot -sivulta.

4. Etsi TIKIS, syötä valmennuksen hinta ja vahvista maksu.

5. Lähetä meille kuitti osoitteeseen superhaaste@tikis.fi

Jos sinulla on käytössä paperiset virikesetelit, tulee ne lähettää meille postitse. Ota yhteyttä superhaaste@tikis.fi, niin saat tarkemmat ohjeet.

Voiko haasteen ostaa lahjaksi?

Jos haluat ostaa Superhaasteen lahjaksi, toimi näin:

1. Maksa haaste normaalisti nettisivujen kautta (syötä omat tietosi).
2. Lähetä sähköpostia superhaaste@tikis.fi ja kerro, että olet ostanut haasteen lahjaksi. Ilmoita viestissä myös lahjan saajan nimi.
3. Lähetämme sinulle kirjautumisohjeet, jotka voit välittää lahjan saajalle valitsemanasi ajankohtana.

Huomioithan, että liikuntaedulla ei voi ostaa haastetta lahjaksi, koska kyseessä on henkilökohtainen etu.

RAVINTO

Minkälainen haasteen ruokavalio on?

Superhaasteessa syödään tavallisia ruokia ravitsemussuositusten mukaisesti. Haaste sisältää ruokavaliomallin sekä ruoka-ainelistan, jota suositellaan käytettäväksi. Saat myös esimerkit päivän aterioista.  

Pitääkö ostaa lisäravinteita ja superfoodeja?

Ei tarvitse. Haasteen aikana syödään ihan tavallista ja monipuolista kotiruokaa.

Mitä, jos ratkean syömään herkkuja?

Älä luovuta, vaan jatka ratkeamisen jälkeen terveellisellä ruokavaliolla. Cheatmealin voi pitää tarvittaessa, jos on esimerkiksi juhlat tulossa tai tarvitset pienen herkkuhetken. Cheatmealejä ei kuitenkaan suositella kuin 1-3 kappaletta koko haasteen aikana.

Voinko osallistua haasteeseen, jos olen kasvissyöjä tai minulla on maidoton/gluteeniton ruokavalio tai allergioita?
Kyllä voit. Vegaaneille on oma esimerkki päivän ruokailuista. Myös muut rajoitukset on helppo ottaa huomioon ruokavaliota noudattaessa.

Voiko perhe syödä samaa ruokaa?
Kyllä, haasteessa syödään tavallisia arkiruokia, joita voi syödä koko perhe, myös lapset. 

Kasvaako ruokamenot pilviin?
Kun jätät herkut ostamatta, ruokalaskusi todennäköisesti pienenee.

PALKINNOT

Miten otan ”ennen” ja ”jälkeen” kuvat?

Pääset lukemaan tarkemman ohjeistuksen, kun olet kirjautunut haasteeseen.

Ketkä näkevät kuvani?

Kuvat näkee ainoastaan TIKIS-tiimi. TOP 10 -osallistujien kuvat julkaistaan haasteen Facebook-ryhmässä haasteen lopussa.

Onko pareille / perheille oma sarja?

Ei ole. Kaikki osallistuvat haasteeseen yksilöinä. Jos osallistut parina tai perheenä, lähetä oston jälkeen muiden osallistujien nimet ja sähköpostiosoitteet sähköpostilla superhaaste@tikis.fi. Luomme jokaiselle osallistujalle omat tunnukset.

Onko muodonmuutoskisaan pakko osallistua ja/tai ottaa kuvia?

Muodonmuutoskisaan osallistuminen ei ole pakollista. Tällöin sinulla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta voittaa palkintoja.

Miten kisan voittajat valitaan?

Valitsemme loppuäänestykseen 10 huikeinta muodonmuutosta, joiden joukosta haasteen osallistujat äänestävät TOP 3. 

TREENI

Onko kaikilla samat treenit?

Kyllä. Vaihtoehtona on kuitenkin 3 eri tasoa, joten voit itse valita oman tasosi.

Millaisia treenejä on luvassa?

Liikkeet tulevat olemaan varsin yksinkertaisia, mutta todella tehokkaita. Esimerkkeinä mainittakoon kyykky, burpee ja punnerrus.

Missä treenit voi toteuttaa?

Kotona, puistossa, jumppasalissa jne. Et tarvitse treenejä varten mitään erikoisvälineitä.

Onko väliä tekeekö treenit aamulla vai illalla?

Ei, kunhan treenit tulevat tehdyiksi.

Mihin kellonaikaan treenit julkaistaan?

Treenit julkaistaan aina edeltävänä iltana klo 22:00. Treenit ovat nähtävissä 24 h ajan.

Mitä jos skippaan jonkun treeneistä?

Haaste kestää vain 30 päivää. Mitä enemmän skippaat treenejä, sitä kauempana olet tavoitteestasi – ja rahapalkinnosta.

myynti auki vielä:

Päivä(t)

:

H(s)

:

Minuutti(a)

:

Second(s)

SpesiaaliHINnat VOIMASSA ma 24.9. klo 23.59 asti:

Päivä(t)

:

H(s)

:

Minuutti(a)

:

Second(s)