Tikis ja kodinkonevalmistaja Wilfa ovat koonneet helppoja ja terveellisiä aamupalaideoita, joilla saat vaihtelevuutta aamiaislautaselle! Tässä tulee videosarjan ensimmäinen osa, josta löytyy viisi erilaista reseptiä.

Kaikki reseptit löytyvät myös Instagramista @tikisofficial 

Tsekkaa reseptit ja kokeile tehdä itse! Jaa kuvasi käyttämällä hashtagia #tikisaamupala

Chia-aamiaispuuro

  • 300 ml makeuttamatonta kookos- tai kaurajuomaa
  • 2 rkl chia-siemeniä
  • 4 taatelia (voi myös korvata banaanilla)
  • ripaus kanelia ja kardemummaa tai muita mausteita
  • koristeluun marjoja tai hedelmiä

Ohje: Kaada kookosjuoma lasipurkkiin ja sekoita joukkoon chian siemenet. Sulje purkki ja laita jääkaappiin tekeytymään yön yli (tai vähintään 30 min). Kaada seos blenderiin ja lisää taatelit sekä mausteet. Puuro on valmis! Voit koristella sen haluamillasi marjoilla ja hedelmillä.

Videolla on käytetty Wilfan RawFuel-tehosekoitinta.

Ginger ale mehu

Vihreä ginger ale -mehu

  • 3 omenaa
  • 2 sellerinvartta
  • 1 kurkku
  • 1 lime
  • peukalonkokoinen pala inkivääriä

Ohje: Mehusta ainekset mehuprässillä ja kaada lasiin.

Videolla on käytetty Wilfan Juicemaster-mehuprässiä, jonka mylly puristaa tuoremehun säilyttäen maksimaalisen määrän ravinteita ja makua.

Myslipatukat

Herkulliset ja helpot myslipatukat

  • 2,5 dl taateleita
  • 0,5 dl hunajaa
  • 0,5 dl maapähkinävoita
  • 2,5 dl paahdettuja, ei suolattuja manteleita
  • 3 dl kaurahiutaleita

Ohje: Soseuta taatelit monitoimikoneessa tai minisilppurissa (noin 1 min). Paahda halutessasi kaurahiutaleita uunissa 175 asteessa noin vartin. Voit käyttää hiutaleet myös sellaisenaan. Laita kulhoon hiutaleet, karkeasti pilkotut mantelit ja taatelit. Lämmitä pannulla miedolla lämmöllä hunaja ja maapähkinävoi ja kaada seos kulhoon muiden ainesten sekaan. Sekoita hyvin. Levitä seos leivinpaperin päälle ja painele ohuemmaksi levyksi. Kääri kelmuun ja laita pakastimeen kovettumaan 15-20 minuutiksi. Leikkaa levystä haluamasi kokoiset myslipatukat!

Videolla on käytetty Wilfan sauvasekoitinta.

Alkuperäinen resepti: minimalistbaker

pinaattivohvelit

Suolaiset pinaattivohvelit

  • 190 g kaurahiutaleita
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 50 g pinaattia
  • 2 kananmunaa
  • 3 rkl kookosöljyä
  • 170 ml mantelimaitoa
  • vohvelin päälle paistettu kananmuna ja tuoreita yrttejä

Ohje: Hienonna kaurahiutaleet monitoimikoneessa, kunnes ne muistuttavat jauhoja. Lisää joukkoon leivinjauhe, suola, pinaatti, kananmunat, öljy ja maito. Sekoita sauvasekoittimella. Paista vohvelit vohveliraudalla.

Videolla on käytetty Wilfan talousvaakaa, sauvasekoitinta ja vohvelirautaa.

Alkuperäinen resepti: madeleineshaw

hummus-toastit

Hummus-toastit

  • 1 tlk (400 g) kikherneitä (ei valutettu)
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 1 dl tahinia
  • 2 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
  • 3/4 tl suolaa
  • 1-2 rkl neitsytoliiviöljyä

Ohje: Kaada kikhernepurkin sisältö kulhoon ja heitä sekaan valkosipulinkynnet. Laita kulho mikroon ja lämmitä 4 min. Soseuta seos sauvasekoittimella tai blenderissä. Purista joukkoon sitruunamehu, lisää tahini sekä suola. Lisää lopuksi öljy vähitellen. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Paahda haluamasi leipä leivänpaahtimessa ja levitä hummus leivän päälle. Koristele halutessasi hampunsiemenillä ja auringonkukansiemenillä sekä tuoreilla yrteillä ja vihanneksilla.

Videolla on käytetty Wilfan sauvasekoitinta ja leivänpaahdinta.

(Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Wilfan kanssa.) 

Katso myös videosarjan toinen osa: Vaihtelua aamiaislautaselle 

 

Lisää kiinnostavia artikkeleita:

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: