Tämä ohje syntyi, kun yksi ilta mietimme puolisoni kanssa, mitä söisimme iltapalaksi. Kello oli jo melko paljon ja seuraavana aamuna odotti aikainen herätys, joten iltapalan oli oltava jotain suhteellisen nopeasti tehtävissä. Vaikka söimmekin kyseisiä leipäsiä iltapalaksi, on tämä herkku myös täydellinen välipala päivän kiireisiin! Usein juuri tällaiset yllä kuvailemani tilanteet ovat itselleni kaikista inspiroivimpia ja pääni sisällä alkaa muovautumaan ajatus jostain reseptistä. Näin kävi taas.
Sekoitin ainekset, jätin massan turpoamaan hetkeksi siivotakseni keittiöstä jälkeni, laitoin leipäset uuniin ja kypsymisajan käytin hyödyksi iltapesujen merkeissä – täydellistä! Suihkusta tultuani uunituoreet kaura-siemen-porkkanaleipäset odottivat syöjiään. Mikä parasta, niitä jäi vielä aamupalaksikin!
Ohje:
- 2 kananmunaa
- 2 dl vettä
- 3 dl kaurahiutaleita
- 2 keskikokoista porkkanaa
- 1 dl siemeniä (laitoin 1/2 kurpitsansiemeniä ja 1/2 pellavansiemeniä)
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 1,5 dl juustoraastetta
- 1/2-1 tl suolaa
Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Anna massan turvota 5 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt ja massa on kiinteää.
Annostele lusikalla taikina yhdeksäksi leipäseksi leivinpaperin päälle pellille. Painele leipäset tasaisiksi noin 0,5-1 cm paksuisiksi. Paista leipäset uunissa kiertoilmalla 175 asteessa (tasalämmöllä 200 asteessa) noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja pinta on saanut väriä. NAUTI!
– Emili
Kurkkaa myös muut herkulliset reseptit:
Arjen pelastava kana-riisivuoka
Tikiksen Kotitreeniklubi
Kotitreeniklubissa treenataan 3-4 kertaa viikossa ja kotitreenit kestävät 20-40 minuuttia. Jokainen treeni on uniikki.