Näin teet proteiinipatukat itse!

kesä 10, 2015 | Reseptit miehille, Reseptit naisille | 1 Kommentti

Proteiinipatukat ovat löytäneet tiensä treenikasseihin ja kauppojen valikoima kasvaa jatkuvasti. Patukoita markkinoidaan esimerkiksi palautumiseen ja välipaloiksi. Osalle treenaajista patukat kuuluvat herkutteluhetkiin, kun mieli hamuaa jotain makeaa. 

Oletko koskaan ajatellut, että proteiinipatukoita voi tehdä myös kotioloissa, jolloin tiedät tismalleen, mitä raaka-aineita patukat sisältävät? Valmistaminen on suhteellisen yksinkertaista. Kokeile patukoita välipalana tai säästä massaa herkutteluhetkiin.

Pähkinä-suklaapatukat

1 dl sokeritonta maapähkinävoita

3 rkl hunajaa

½ dl kaurahiutaleita

½ dl vettä

1 ½ dl suklaanmakuista proteiinijauhetta

Valmistus:

Kuumenna kattilassa maapähkinävoi ja hunaja koko ajan sekoittaen. Pienennä lämpöä, kun massa on juoksevaa ja jatka sekoittamista, kunnes koostumus on tahnamainen. Lisää joukkoon kaurahiutaleet ja vesi, sekoita tasaiseksi. Lisää proteiinijauhe kahdessa erässä koko ajan sekoittaen. Kun kaikki raaka-aineet on lisätty, anna massan jäähtyä. Tämän jälkeen vaivaa massaa käsin, jotta siitä tulisi mahdollisimman tasainen. Siirrä massa suorakulmionmuotoiseen vuokaan tai rasiaan ja painele tiiviiksi levyksi. Laita massa puoleksi tunniksi pakastimeen jähmettymään ja leikkaa tämän jälkeen patukoiksi tai pieniksi suupaloiksi.

Vinkki! Maapähkinävoita voit valmistaa myös itse paahtamalla pähkinöitä 170 asteessa noin 20 minuutin ajan, jotta ne saavat hieman väriä. Kuori pähkinät käsin hankaamalla, laita monitoimikoneeseen ja anna koneen käydä, kunnes voimainen koostumus on saavutettu. Lisää halutessasi tilkka vettä ja ripaus suolaa.

– Annika

Tsekkaa myös:

Pähkinävoita mahaan, hymyä huulille!

Energiaa päivään heti aamusta – 5 aamupalaideaa

Mitä syödä treenin jälkeen? 

ARTIKKELIT

Treenaaminen

Treeniosiossa keskitytään nimensä mukaisesti treeneihin – olipa kyseessä sitten rasvanpoltto, parhaat liikkeet pyöreiden pakaroiden kasvatukseen, asiaa suoritustekniikasta tai aerobisen merkityksestä. Motivoidu, opi uutta ja ota parhaat vinkit käyttöön seuraaviin treeneihisi.

ARTIKKELIT

Ravinto & Palautuminen

Ravinto ja palautuminen jaksavat puhuttaa aina. Mitä, miten ja kuinka usein tulisi syödä? Entä puolestaan lepääminen – montako lepopäivää viikossa on tarpeeksi? Tsekkaa täältä kaikki artikkelimme, jotka käsittelevät näitä tärkeitä teemoja.

ARTIKKELIT

Reseptit

Haluatko syödä hyvin ja monipuolisesti, mutta samalla terveellisesti? Tikiksen supersuositut reseptit ovat terveellisiä ja boostaavat treeniä, mutta hivelevät myös makunystyröitä. Löydä oma suosikkisi muun muassa aamupala-, ja herkkureseptien joukosta! Nam!

ARTIKKELIT

Lifestyle

Treenaaminen ei ole ainoastaan harrastus, se on elämäntapa! Olipa kyseessä sitten “meal prepping”, vinkit parhaisiin treenivaatteisiin tai lahjavinkit treenaavalle, kaikki lifestyle-sisältö löytyy täältä. Varoitus! Jotkut artikkeleistamme saattavat aiheuttaa suupielten kääntymistä ylöspäin.

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.
 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: