Outoa, mutta en ole pitkään aikaan muistanut tuorepuurojen olemassaoloa. Outoa siksi, että aiemmin ne kuuluivat meillä arkiaamujen ykkösjutuiksi.

Ajatus tuorepuurosta ja sen helppoudesta palasi yksi päivä mieleeni. Ryhdyin hommiin taktiikalla ”mitä kotoa löytyy” ja syntyi ensiyrittämällä ihan lyömätön ohje! Vaikka itse sanon, parempaa tuorepuuroa en ole syönyt. Tuorepuuroissa itseäni viehättää helppous – tehdä illalla valmiiksi seuraavan aamun aamupala. Onko parempaa?

Ohje (2 hengelle):

  • 2 dl mustikoita
  • 1 iso banaani
  • 2 dl kauramaitoa
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl turkkilaista jugurttia
  • 1 tl kardemummaa

Soseuta mustikat, banaani ja kauramaito sauvasekoittimella kulhossa tai blenderillä. Jos käytit blenderiä, kaada sose kulhoon. Lisää soseeseen kaurahiutaleet, turkkilainen jugurtti sekä kardemumma ja sekoita hyvin tasaiseksi massaksi. Peitä kulho kelmulla/foliolla/tiiviillä kannella ja laita jääkaappiin tekeytymään, mielellään yön yli. Sekoita ennen nauttimista.

– Emili

Tsekkaa myös:

Tuorepuuro -valmista aamupala jo illalla! 3 reseptiä

Suklainen vanukas chian siemenistä

Sokeriton sitruuna-kardemummapannari

Lisää kiinnostavia artikkeleita:

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: