Herkullinen resepti: Tikis-letut!

heinä 11, 2014 | Reseptit miehille, Reseptit naisille | 0 Kommenttia

Välillä tekee mieli herkutella ja maistaa jotain uutta. Ruokailun ei aina tarvitse olla niin vakavaa ja kaavoihin kangistunutta. Milloin olet viimeksi esimerkiksi pitänyt lettukestit? Herkkuhetkiinkin on olemassa terveellisempiä vaihtoehtoja – The Good Morning blogin Kaisa on suunnitellut letut, joita voit nauttia hyvällä omallatunnolla. 
Tikis-letut
__________________________________
Ainekset:
2 munaa
1/2 dl pakastemustikoita (tai muita marjoja)
reilu 1/2 dl kaurahiutaleita
3/4 kauha maustamatonta heraproteiinijauhetta
hyppysellinen suolaa
makeutukseen steviaa, erytritolia, kookossokeria, hunajaa tai agavesiirappia maun mukaan
tikis letut 2

Sekoita kaikki ainekset blenderissä tai sauvasekoittimella tasaiseksi taikinaksi. Taikinasta tulee joko kaksi isoa lettua tai useampi pieni lettu.

Paista letut pannulla esimerkiksi kookosöljyssä. Älä käännä ennen kuin pohja on kypsynyt kunnolla. Tämä vaatii hieman kärsivällisyyttä, mutta hyvää kannattaa odottaa!

Proteiiniletuissa käytetään perinteisesti banaania, mutta kaikki eivät tykkää sen mausta ja onhan banaaniletut jo aika nähty juttu! Kun banaanin korvaa marjoilla, saadaan karsittua hieman hiilihydraatteja ja letuista tulee mehevämpiä. Banaani kuitenkin sitoo taikinaa hieman paremmin, joten marjalettujen kohdalla täytyy käännellä tuotokset huolellisemmin. Banaani on myös makeampi kuin mustikka, joten näihin lettuihin makeutta tulee hakea esimerkiksi kalorittomasta steviasta ja erytritolista.

Mikäli sinulla ei ole maustamatonta heraa, voit käyttää myös maustettua ja makeutettua proteiinijauhetta. Esimerkiksi vaniljahera sopii mainiosti.

Herkullista viikonloppua!

kaisa minni

Kaisan blogi ja Facebook

Lisää reseptejä herkkuhetkiin

ARTIKKELIT

Treenaaminen

Treeniosiossa keskitytään nimensä mukaisesti treeneihin – olipa kyseessä sitten rasvanpoltto, parhaat liikkeet pyöreiden pakaroiden kasvatukseen, asiaa suoritustekniikasta tai aerobisen merkityksestä. Motivoidu, opi uutta ja ota parhaat vinkit käyttöön seuraaviin treeneihisi.

ARTIKKELIT

Ravinto & Palautuminen

Ravinto ja palautuminen jaksavat puhuttaa aina. Mitä, miten ja kuinka usein tulisi syödä? Entä puolestaan lepääminen – montako lepopäivää viikossa on tarpeeksi? Tsekkaa täältä kaikki artikkelimme, jotka käsittelevät näitä tärkeitä teemoja.

ARTIKKELIT

Reseptit

Haluatko syödä hyvin ja monipuolisesti, mutta samalla terveellisesti? Tikiksen supersuositut reseptit ovat terveellisiä ja boostaavat treeniä, mutta hivelevät myös makunystyröitä. Löydä oma suosikkisi muun muassa aamupala-, ja herkkureseptien joukosta! Nam!

ARTIKKELIT

Lifestyle

Treenaaminen ei ole ainoastaan harrastus, se on elämäntapa! Olipa kyseessä sitten “meal prepping”, vinkit parhaisiin treenivaatteisiin tai lahjavinkit treenaavalle, kaikki lifestyle-sisältö löytyy täältä. Varoitus! Jotkut artikkeleistamme saattavat aiheuttaa suupielten kääntymistä ylöspäin.

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.
 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: