Vesimeloni on täydellinen kesähedelmä sen raikkaan maun ja mehukkuuden takia. Melonin makean maun ansiosta voit tehdä siitä loistavia kesäherkkuja Tikis-elämäntyyliin sopivasti. Mihin kaikkeen vesimelonia voi käyttää?

1. Drinkki

 

Murskaa tehosekoittimessa jääpaloja ja vesimelonia. Saat ihanan kylmää jäähilejuomaa! Takuuvarma rantadrinkki.

2. Kakku

 

Kesän helpoin, terveellisin ja maukkain kakku valmistuu vesimelonista. Koverra puolikkaasta vesimelonista kuoret pois. Kuorruta puolipallon muotoinen meloni esimerkiksi vaniljarahkalla ja koristele mansikoilla ja limellä. Maistuu jopa paremmalta kuin tavallinen kakku. Kesäjuhlien hitti!

3. Jäätelö

 

Helpoiten vesimelonijäätelöä saat paloittemalla melonista mieleisiäsi kuutioita, laittamalla tikun päähän ja pakastamalla pari tuntia. Kokeile myös sekoittaa blenderissä vesimelonin kaveriksi banaania tai mansikoita ja pakastaa mehujäämuottien avulla.

vesijää

 

Tässä myös toinen ohje vesimelonitikkuihin:

4. Tarjoiluastia

 

Vesimelonin kuoresta saat ihanan tarjoiluastian hedelmäsalaatille tai jäätelölle. Tai mikset nauttisi treenin jälkeen palautusjuomadrinkkiä melonin kuoresta aurinkoisella parvekkeella? 😉 Maistuu takuuvarmasti paremmalta kuin vanhasta shakerista.

tarjoiluastia

5. Pizza

 

Vesimelonista voit valmistaa hauskoja välipala-”pizzoja” leikkaamalla melonin kolmion muotoisiksi viipaleiksi. Täytä ”pizza” esimerkiksi kiivillä, pensasmustikoilla, banaanilla ja raejuustolla ja ripottele kookoslastuja koristeeksi. Asettele pizza tarjolle pyöreälle tarjoilulautaselle.

puikot

 

Mikä oli sinun suosikki käyttötapasi? Kommentoi alle mitä aiot kokeilla seuraavana hellepäivänä! Varoitamme etenkin vesimelonikakun suuresta menekistä. 🙂

 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: