Tiesitkö mitä kaikkea leuanvetotangolla voi tehdä?

helmi 1, 2016 | Miesten treeni, Naisten treeni | 0 Kommenttia

Tiesitkö, että leuanvetotangolla voi tehdä paljon muutakin kuin leukoja? Esittelemme seuraavaksi muutamia liikkeitä, jotka kehittävät voimiasi ensimmäistä leukaa varten, avaavat koko rankaasi ja parantavat ryhtiä. Näiden vinkkien jälkeen et voi olla hankkimatta leuanvetotankoa omaankin kotiisi!

Gorilla Sports -verkkokaupan laajasta valikoimasta löydät käyttötarkoitukseesi sopivan leuanvetotangon ja muut treenivälineet!

Listasimme tähän 7 tehokasta ja yksinkertaista liikettä yläkropalle, joilla pääset hyvin alkuun harjoittelussa leuanvetotangolla.

1. Roikkuminen

Hyppää leuanvetotankoon, ja eikun roikkumaan! Pelkkä tangossa roikkuminen saattaa kuulostaa turhalta, mutta se todella kehittää otettasi tangosta, ja lisää voimaa yläkroppaan. Tämän lisäksi tangossa roikkuminen venyttää mukavasti rankaa ja olkapäitä, parantaen ryhtiäsi.

2. Olkapäiden pyörittäminen

Tangossa roikkuessa, lähde pyörittämään olkapäitäsi ensin eteen, ja sitten taakse. Tämä liike vaatii pientä lapojen aktivointia. Liike lämmittäää mukavasti olkapäitä ja yläselän lihaksistoa. Oikea unelmaliike hartiakivuista kärsiville!

3. Vartalon kierto

Edelleen tangossa roikkuen, lähde kääntämään kroppaasi yläkropan johdolla hallitusti vatsalihakset aktivoituna puolelta toiselle. Tämä liike aikaansaa mukavan rangankierron.

4. Jalkojen nosto/varpaat tankoon

Tangossa roikkuen, kroppa ja jalat tiukkana lähde nostamaan jalkojasi kohti tankoa, pieni jalkojen koukku helpottaa liikettä. Voit myös helpottaa liikettä nostamalla polviasi koukussa rinnalle. Tämä liike kehittää monipuolisesti vatsalihaksia.

5. Negatiiviset leuat

Hyppää tankoon, käyttäen apuna esim. tuolia tai muuta koroketta. Alkuasennossa leuka on tangon yläpuolella. Lähde sieltä laskeutumaan alas mahdollisimman hitaasti. Aktivoi lavat ja selkälihakset, ja käytä niitä jarruttamiseen. Toista liikettä esim. 10 kertaa ja laske sekunteja, kuinka kauan pystyt laskeutumaan hallitusti ja yritä saada sama tulos jokaisella kerralla. Seuraavalla harjoituskerralla sitten kauemmin 😉 Negatiiviset leuat on aivan ykkösliike leukojen kehittämiseen!

6. Leuka tangon yli roikkuminen

Hyppää ylös tankoon, käyttäen apuna esim. tuolia tai muuta koroketta, niin että leukasi on ja pysyy tangon yläpuolella. Tämä voi olla alkuun hankala liike, jos yläkropassa ei ole juurikaan voimaa. Älä huoli, tässä se kuitenkin kehittyy! Pysyttele leuka tangon yli, niin kauan kuin pystyt ja laskeudu alas hitaasti alas jarruttaen. Muista hengittää!

7. Ylös-alas-ylös

Lähtöasento leuka tangon yli, lähde laskeutumaan vain niin alas kuin sinun on vielä mahdollista vetää itsesi takaisin ylös. Ylhäältä laskeudu hitaasti alas, ja toista liike. Tämä on myös erinomainen liike lisäämään voimaa leuanvetoon, ja eritysesti siihen vaikeimpaan loppuvetoon.

Toimivat ratkaisut kotikuntosalille löydät GORILLA SPORTS VERKKOKAUPASTAKuvissa näkyvän voimatornin voit tilata täältä.

(Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Gorilla Sports -verkkokaupan kanssa)

Lue myös: Painonnostopenkki – vie kotiharjoittelusi uudelle tasolle! 

ARTIKKELIT

Treenaaminen

Treeniosiossa keskitytään nimensä mukaisesti treeneihin – olipa kyseessä sitten rasvanpoltto, parhaat liikkeet pyöreiden pakaroiden kasvatukseen, asiaa suoritustekniikasta tai aerobisen merkityksestä. Motivoidu, opi uutta ja ota parhaat vinkit käyttöön seuraaviin treeneihisi.

ARTIKKELIT

Ravinto & Palautuminen

Ravinto ja palautuminen jaksavat puhuttaa aina. Mitä, miten ja kuinka usein tulisi syödä? Entä puolestaan lepääminen – montako lepopäivää viikossa on tarpeeksi? Tsekkaa täältä kaikki artikkelimme, jotka käsittelevät näitä tärkeitä teemoja.

ARTIKKELIT

Reseptit

Haluatko syödä hyvin ja monipuolisesti, mutta samalla terveellisesti? Tikiksen supersuositut reseptit ovat terveellisiä ja boostaavat treeniä, mutta hivelevät myös makunystyröitä. Löydä oma suosikkisi muun muassa aamupala-, ja herkkureseptien joukosta! Nam!

ARTIKKELIT

Lifestyle

Treenaaminen ei ole ainoastaan harrastus, se on elämäntapa! Olipa kyseessä sitten “meal prepping”, vinkit parhaisiin treenivaatteisiin tai lahjavinkit treenaavalle, kaikki lifestyle-sisältö löytyy täältä. Varoitus! Jotkut artikkeleistamme saattavat aiheuttaa suupielten kääntymistä ylöspäin.

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.
 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: