Testaa kuinka notkea oikeasti olet

kesä 7, 2015 | Miesten treeni, Naisten treeni | 0 Kommenttia

Vaikka venyttely ja hieronta kuuluisivat lihashuoltorutiineihisi, saattavat ne usein edetä saman kaavan mukaan. Tällöin on vaarana, että kehoon muodostuu jäykkyyksiä, joita ei tule huomanneeksi. Seuraavaksi esittelemme kolme venytystestiä, joiden avulla voit tutkia kehonosia, jotka ovat hyvin alttiita lihasjäykkyyksille. Nämä paikat jäykistyvät usein ensimmäisenä, mikäli venyttelyä ja lihashuoltoa ei ole suoritettu tarpeeksi monipuolisesti.

1. Ovenkarmitesti

Mene polviseisontaan niin, että toinen polvesi koskee maata ja toinen jalka muodostaa 90 asteen kulman eteesi. Asetu venytykseen niin, että selkäsi koskettaa oven karmia. Purista syvät vatsalihakset tiukaksi, ja koita pyöristää alaselän neutraalinotko oven karmia vasten suoraksi. Jos tämä liike synnyttää jännityksen lonkankoukistajissa, ne ovat jäykät.

Kokeile lisätä lonkankoukistajien liikkuvuutta venyttelemällä niitä. Hyvän venytyksen saa aikaiseksi kun asetut samaan polviseisontaan kuten testissä ja nojaat eteenpäin. Tähän et tarvitse ovenkarmia. Voit myös kokeilla venytystä seisten nostamalla toisen jalkasi tuolin päälle. Ole selin tuoliin päin ja nojaa eteenpäin niin, että tuolin päällä oleva jalka pysyy suorana.

ovenkarmi

2. Nilkan liikkuvuustesti

Istu tuolilla niin, että polviin muodostuu 90 asteen kulma. Laita jokin pitkä esine eteesi, esimerkiksi foam-rulla, ja aseta varpaasi koskettamaan esinettä. Siirry eteenpäin tuolilla sen verran, että myös polvesi koskettavat esinettä. Jos et kykene tekemään tätä
venytystä ilman, että kantapääsi nousevat maasta, nilkkojesi liikkuvuus on heikko. Liikkuvuuden parantamiseen auttaa pohkeiden hierominen ja venyttely.

nilkan liikkuuuus

3. Isovarpaan venytys

Ole paljain jaloin tasaisella alustalla ja koita napata kiinni isovarpaistasi. Vedä isovarpaita sormilla ylöspäin, ja koita saavuttaa 30 asteen kulma. Jos et pysty tekemään tätä venytystä plantaarifaskiittisi ovat jäykät.

Plantaarifaskia eli jalkapohjan jännekalvo voi joutua koville, jos treenisi sisältävät paljon jalkaterää kuormittavaa rasitusta, kuten juoksua kovalla alustalla. Myös voimakkaat ponnistusta vaativat liikkeet voivat aiheuttaa jäykkyyttä, ja jopa tulehduksen plantaarifaskioissa. Jännekalvoja voi vetreyttää kevyellä hieronnalla, esimerkiksi hierontapallolla.

iso varvas

Lähde ja kuvat: Runners world

Lue myös: 10 vinkkiä huoltaa kehoa

 

ARTIKKELIT

Treenaaminen

Treeniosiossa keskitytään nimensä mukaisesti treeneihin – olipa kyseessä sitten rasvanpoltto, parhaat liikkeet pyöreiden pakaroiden kasvatukseen, asiaa suoritustekniikasta tai aerobisen merkityksestä. Motivoidu, opi uutta ja ota parhaat vinkit käyttöön seuraaviin treeneihisi.

ARTIKKELIT

Ravinto & Palautuminen

Ravinto ja palautuminen jaksavat puhuttaa aina. Mitä, miten ja kuinka usein tulisi syödä? Entä puolestaan lepääminen – montako lepopäivää viikossa on tarpeeksi? Tsekkaa täältä kaikki artikkelimme, jotka käsittelevät näitä tärkeitä teemoja.

ARTIKKELIT

Reseptit

Haluatko syödä hyvin ja monipuolisesti, mutta samalla terveellisesti? Tikiksen supersuositut reseptit ovat terveellisiä ja boostaavat treeniä, mutta hivelevät myös makunystyröitä. Löydä oma suosikkisi muun muassa aamupala-, ja herkkureseptien joukosta! Nam!

ARTIKKELIT

Lifestyle

Treenaaminen ei ole ainoastaan harrastus, se on elämäntapa! Olipa kyseessä sitten “meal prepping”, vinkit parhaisiin treenivaatteisiin tai lahjavinkit treenaavalle, kaikki lifestyle-sisältö löytyy täältä. Varoitus! Jotkut artikkeleistamme saattavat aiheuttaa suupielten kääntymistä ylöspäin.

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.
 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: