Tee itsestäsi aamutreenaaja – 10 vinkkiä

huhti 18, 2016 | Miesten treeni, Naisten treeni | 0 Kommenttia

Ihmiset ovat erilaisia ja joidenkin on todella vaikeaa nousta ylös sängystä aikaisin treenaamaan. Joskus emme kuitenkaan ehdi treenata muulloin kuin aamulla. Aamutreenit myös virkistävät meitä ja töiden aloittaminen on helpompaa kun mieli ja kroppa ovat jo valmiiksi hereillä. Lue vinkit, miten pystyt tekemään itsestäsi aamutreenajan:

1. Merkkaa treeni kalenteriin

 

Merkkaathan lääkäri- ja kampaamokäynnitkin kalenteriin ylös, jotta muistat ne, etkä skippaa niitä. Merkkaa siis treenisikin kalenteriin. Silloin sitä on vaikeampi skipata, kun olet varannut aikaa sen suorittamiseen.

2. Pakkaa treenikamat jo illalla

 

Kun laitat treenivaatteet esille jo illalla, niiden etsimiseen ei kulu turhaa aikaa aamulla ja treeneihin lähtö on nopeampaa.

Lisää aiheesta: Näin jaksat lähteä treeneihin suoraan töistä!

3. Suunnittele treeni

 

Treenin etukäteissuunnittelu on suositeltavaa. Esimerkiksi salille mennessä sinun ei tarvitse enää miettiä, mitä teet ja mihin laitteeseen menet seuraavaksi.

Lue myös:10 vinkkiä treeniohjelman muodostamiseen

4. Harkitse treeniä, josta joudut maksamaan

 

Yleensä treenejä, joista on maksanut jotain, on vaikeampi skipata kuin treenejä, jotka ovat ilmaisia. Harva jää sänkyyn makaamaan jos on sopinut esimerkiksi Personal trainerin kanssa treenit seuraavaksi aamuksi.

Lue myös: 5 syytä aloittaa kuntosaliharjoittelu

5. Etsi treenikaveri

 

Hän voi olla jo ystäväsi tai sitten olette saattaneet tavata vaikka salilla monesti. Sopikaa yhteisiä treenejä, jolloin niistä lipsuminen on vaikeampaa.

6. Palkitse itsesi

 

Muista palkita itsesi, kun saavutat jopa ne kaikista pienimmät tavoitteesi. Palkinnot voivat olla vaikka uusia treenivaatteita tai jotain muuta, mikä saa juuri sinun motivaatiosi pysymään korkealla.

7. Vaihtele treenejä

 

Jos treenaat joka aamu saman treenin, motivoituneena pysyminen on vaikeaa. Osallistu esimerkiksi joskus ryhmäliikuntatunneille tai mene vaikkapa lenkille salitreenin sijaan.

Treeniesimerkkejä voit tsekata Tikiksen YouTubesta!

8. Etene pienin askelin

 

Älä herää heti ensimmäisenä aamuna tuntia normaalia aikaisemmin, vaan aloita siitä, että nouset yhden viikon ajan esimerkiksi 10 minuuttia aikaisemmin kuin normaalisti.

9. Syö treenien jälkeen maukasta ruokaa

 

Palkitse itsesi jokaisen treenin jälkeen jollakin omasta mielestäsi maukkaalla ruoalla. Sekin saa motivaation nousemaan, kun tietää, että saa hyvää ruokaa treenin jälkeen.

Lue myös: Mitä syödä treenin jälkeen?

10. Kirjoita tuntemukset ylös

 

Kirjoita hyvät fiiliksesi treenien jälkeen ylös ja sitten kun sinulla on vaikeuksia herätä aamulla, lue kirjoittamasi asiat.

Lähde: Greatist

Lue lisää:

Juoksemisen tieteelliset terveysvaikutukset

Kesän treenit kahvakuulalla 

Älä tee kuntosalista mörköä – jokainen on joskus ollut aloittelija

ARTIKKELIT

Treenaaminen

Treeniosiossa keskitytään nimensä mukaisesti treeneihin – olipa kyseessä sitten rasvanpoltto, parhaat liikkeet pyöreiden pakaroiden kasvatukseen, asiaa suoritustekniikasta tai aerobisen merkityksestä. Motivoidu, opi uutta ja ota parhaat vinkit käyttöön seuraaviin treeneihisi.

ARTIKKELIT

Ravinto & Palautuminen

Ravinto ja palautuminen jaksavat puhuttaa aina. Mitä, miten ja kuinka usein tulisi syödä? Entä puolestaan lepääminen – montako lepopäivää viikossa on tarpeeksi? Tsekkaa täältä kaikki artikkelimme, jotka käsittelevät näitä tärkeitä teemoja.

ARTIKKELIT

Reseptit

Haluatko syödä hyvin ja monipuolisesti, mutta samalla terveellisesti? Tikiksen supersuositut reseptit ovat terveellisiä ja boostaavat treeniä, mutta hivelevät myös makunystyröitä. Löydä oma suosikkisi muun muassa aamupala-, ja herkkureseptien joukosta! Nam!

ARTIKKELIT

Lifestyle

Treenaaminen ei ole ainoastaan harrastus, se on elämäntapa! Olipa kyseessä sitten “meal prepping”, vinkit parhaisiin treenivaatteisiin tai lahjavinkit treenaavalle, kaikki lifestyle-sisältö löytyy täältä. Varoitus! Jotkut artikkeleistamme saattavat aiheuttaa suupielten kääntymistä ylöspäin.

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.
 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: