Nämä treenit kuluttavat enemmän kaloreita kuin juoksu

elo 12, 2015 | Miesten treeni, Naisten treeni | 0 Kommenttia

Tykkäämme suuresti juoksusta. Se mahdollistaa stressiä vähentävän ja kestävyyttää boostaavan treenin, johon tarvitaan vain pari kenkiä ja juoksubaanaa. Se myös polttaa kaloreita. Jos juokset noin kuuden minuutin kilometrivauhtia, kulutat suunnilleen 10 kaloria minuuttia kohti. Ihan mukava lukema, ja jos vedät vielä kovempaa, kulutat tätäkin enemmän. Mikäli juoksu ei kuitenkaan satu kuulumaan lempilajeihisi, on olemassa muitakin urheilumuotoija, joilla kalorit palavat myös vauhdilla.

Yleisesti ottaen esimerkiksi HIIT-treeni kuluttaa kaloreita tehokkaammin kuin juoksu. Tätä ei kuitenkaan aina tajuta, sillä usein kalorien kulutusta tarkastellaan aerobisen aineenvaihdunnan kautta. Tämä toimiikin hyvin matala- tai kohtuukuormitteisen treenin kanssa, mutta huonosti korkeaintensiteettisen harjoittelun kohdalla, sillä se nojaa anaerobiseen aineenvaihduntaan.

Mainen yliopistossa tehtiin tutkimus, jossa käytettiin toisenlaista tapaa mitata treenin aikaista energiankulutusta, ja huomattiin, että voimaharjoittelu kuluttaa jopa 71% enemmän kaloreita, kuin aiemmin on ajateltu. Voimaharjoittelu ei kuitenkaan ole ainut vaihtoehto.

Tässä on 10 cardio-tyylistä treeniä, joilla kulutat tehokkaasti:

1. Etuheilautus kahvakuulalla

 

Tässä kahvakuulaliikkeessä isot, voimakkaat lihasryhmät reisissä ja pakaroissa joutuvat töihin, ja samalla syke nousee. Wisconsinin yliopiston tekemässä tutkimuksessa liikettä tehneet kuluttivat 20,2 kaloria minuutissa. Etuheilautus on liike, jota ei normaalisti tehdä, jolloin hyötysuhde ei ole välttämättä kovinkaan edullinen, ja kroppa joutuu tämän vuoksi tosissaan töihin liikettä tehtäessä.

Lue lisää: Miten tehdä täydellinen etuheilautus kahvakuulalla?

2. Sisäsoutu

 

Sisäsoudussa kalorit palavat. Joudut käyttämään käsien, jalkojen ja selän lihaksia vetoihin, joten tämä on loistava koko kropan treeni.

3. Burpeet

 

80-kiloinen henkilö polttaa noin 1.43 kaloria yhdessä burpeessa. Jos siis teet minuutissa seitsemän burpeeta, olet kalorinkulutuksessa juoksun kanssa samoissa lukemissa. Tähtää kymmeneen burpeeseen minuutissa. Miksi? Koska nopeassa ajassa tehtävät 10 toistoa boostaavat aineenvaihduntaa supertehokkaasti.

 

4. AirDyne-kuntopyöräsprintit

 

Tämä kuulostaa järjettömältä, mutta kuntosalin omistava Rob MacDonald on todistanut, että on mahdollista polttaa 87 kaloria minuutissa polkemalla pyörällä, joka lisää vastusta aina mitä kovempaa poljet. Tee näin: anna kaikkesi, mitä irti lähtee 60 sekunnin ajaksi. Huomio: Tämä ei ollut tieteellinen koe, vaan perustuu kuntopyörän omaan kalorilaskuriin. Katso video suorituksesta tästä.

5. Naruhyppely

 

Kohtuullisen kuormittava naruhyppely, noin 100-120 pomppua minuutissa, polttaa noin 13 kaloria per minuutti. Tämäntyylinen treeni hyödyntää useampia lihasryhmiä kuin hölkkä ja haastaa lisäksi tasapainoa ja koordinaatiota – varsinkin, jos hyödynnät erikoistekniikoita, jotka vaativat käsiltä ja jaloilta vielä enemmän.

 

6. Pyöräily paksurenkaisella pyörällä

 

Tätä pyöräilymuotoa kannattaa ehdottomasti kokeilla. Tällä painavalla monsteripyörällä polkiessa voi kuluttaa jopa 25 kaloria minuutissa. Mutta muistetaan realiteetit: mainitun suuruinen kalorien poltto riippuu kunnostasi ja taidoistasi. Mutta oli miten oli, kalorit palavat tässä joka tapauksessa tehokkaasti.

7. ”Cindy”

 

Tämä crossfit-treeni kuluttaa noin 13 kaloria minuutissa. Tehokkuus perustuu kolmeen liikkeeseen – 5 leuanvetoa, 10 punnerrusta ja 15 kyykkyä, mitkä rasittavat kehon eri isoja lihasryhmiä. Tee niin monta kierrosta kuin pystyt 20 minuutissa. Jos olet todella tikis, voit tehdä ilman taukoja kaiken putkeen. Jos et ole vielä ihan niin tikis, pidä taukoja tarvittaessa. Älä siirry liikkeestä toiseen ennen kuin olet tehnyt vaaditut määrät kutakin, vaikka joutuisitkin sitten pitämään taukoja, että saat kaikki viisi leukaa vedettyä.

8. Murtomaahiihto

 

Hiihto rasittaa sydän- ja verenkiertoelimistöä kovemmin kuin juoksu, sillä se vaatii sekä ylä- että alakropan työskentelyä. Murtomaahiihto voi kuluttaa yli 12 kaloria minuutissa.

Lue lisää: Hiihto haastaa koko kehoa! 

9. Kyykkyhypyt

 

Neljän minuutin kyykkyhyppely kuluttaa reippaasti kaloreita vielä varsinaisen suorituksen jälkeenkin. Montgomeryn yliopiston kokeessa kaloreita paloi 13,4 minuutissa, kun tehtiin 20 sekuntia hyppyjä kymmenen sekunnin palautuksilla. Lisäksi aineenvaihdunta tuplaantui vähintään puoleksi tunniksi treenin jälkeen.

10. Battling-köydet

 

New Jerseyssa tehdyn tutkimuksen mukaan tällainen treeni nostaa tehokkaasti hapenkulutusta ja kuluttaa 10,3 kaloria minuutissa.

Lähde: prevention.com


 

Haluatko kiinteämmän ja urheilulliseman vartalon? Tikiksen Kesäkuntoon-valmennus on 8 viikkoa kestävä nettivalmennus, jolla tavoitellaan bikinivartaloa kesäksi. Valmennus on suunnattu naisille, jotka haluavat loistavan aloituksen matkalleen kohti täydellistä bikinikuntoa sekä pysyviä elämäntapoja! Ilmoittaudu mukaan tästä.

tikis_kesä_980x150

 

 

ARTIKKELIT

Treenaaminen

Treeniosiossa keskitytään nimensä mukaisesti treeneihin – olipa kyseessä sitten rasvanpoltto, parhaat liikkeet pyöreiden pakaroiden kasvatukseen, asiaa suoritustekniikasta tai aerobisen merkityksestä. Motivoidu, opi uutta ja ota parhaat vinkit käyttöön seuraaviin treeneihisi.

ARTIKKELIT

Ravinto & Palautuminen

Ravinto ja palautuminen jaksavat puhuttaa aina. Mitä, miten ja kuinka usein tulisi syödä? Entä puolestaan lepääminen – montako lepopäivää viikossa on tarpeeksi? Tsekkaa täältä kaikki artikkelimme, jotka käsittelevät näitä tärkeitä teemoja.

ARTIKKELIT

Reseptit

Haluatko syödä hyvin ja monipuolisesti, mutta samalla terveellisesti? Tikiksen supersuositut reseptit ovat terveellisiä ja boostaavat treeniä, mutta hivelevät myös makunystyröitä. Löydä oma suosikkisi muun muassa aamupala-, ja herkkureseptien joukosta! Nam!

ARTIKKELIT

Lifestyle

Treenaaminen ei ole ainoastaan harrastus, se on elämäntapa! Olipa kyseessä sitten “meal prepping”, vinkit parhaisiin treenivaatteisiin tai lahjavinkit treenaavalle, kaikki lifestyle-sisältö löytyy täältä. Varoitus! Jotkut artikkeleistamme saattavat aiheuttaa suupielten kääntymistä ylöspäin.

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.
 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: