Miten saada sixpack kuukaudessa?

maalis 24, 2016 | Miesten treeni, Naisten treeni | 0 Kommenttia

Onko ikuinen kevättavoitteesi saada sixpack esiin? Jääkö tavoite kuitenkin aina puolitiehen, ja kesällä peilissä pilkottaa pyykkilaudan sijasta pääsiäisherkkujen ja vappusiman höystämä figuuri? Nyt on muutosten aika, sillä tänä keväänä et anna periksi. Fakta nimittäin on se, että kuka tahansa voi saada sixpackin. Jos urheilet säännöllisesti, syöt suhteellisen terveellisesti ja sinulla on vyötäröllä vain pienehkö vararengas, voi sixpackin saada esiin jo kuukaudessa. Tartu kiinni näihin vinkkeihin ja aloita sixpack-jahti!

1. Luo sopiva kalorivaje

 

Unohda kaikki trendikkäät poppakonstit, sillä sixpackin saamisen perimmäinen salaisuus on rasvanpoltto. Rasvaprosentin pieneneminen tapahtuu yksinkertaisen, ja useimmille hyvinkin tutun säännön mukaan: syö vähemmän kuin kulutat. Kun keho käyttää ravinnoksi siihen varastoitunutta energiaa, se syö väistämättä myös vatsan päälle kertynyttä rasvaa. Päivittäinen kalorimäärä ei saa kuitenkaan jäädä liian pieneksi, jolloin aineenvaihdunta ja samalla rasvanpoltto pysähtyy.

2. Tehosta rasvanpolttoa

 

Rasvanpolttoa voi edistää kahdella tapaa. Ensimmäinen tapa on haastava HIIT-treeni eli treenaaminen korkealla sykkeellä lyhyen aikaa ilman pidempiä taukoja. Korkealla sykkeellä treenaaminen tehostaa rasvanpolttoa ja samalla keho joutuu äärirajoille. HIIT on tehokas keino polttaa rasvaa. Toinen tapa polttaa rasvaa on perinteinen pitkä matalasykkeinen urheilusuoritus esimerkiksi juoksulenkki, pyöräily tai uinti. Pitkäkestoinen liikunta vie enemmän aikaa kuin HIIT, mutta se ei vaadi äärirajoille venymistä. Valitse kumpi tahansa liikuntamuoto tai yhdistele molempia. Pääasia, että kaloreita palaa ja aineenvaihdunta hyrrää.

Katso video: Rasvaa polttava HIIT-treeni-pikatreeni

3. Huomioi ruokavalio

 

Tietenkin myös sillä on väliä mitä syö, ja mistä saatu kalorimäärä koostuu. Jokainen tuntee omat tarpeensa parhaiten, joten kaikille sopivia yleisiä suosituksia on vaikea antaa. Kasvikset ovat kuitenkin aina hyvä valinta ruokavalion tueksi. Ne sisältävät terveellisiä hiilihydraatteja ja vitamiineja, sekä vain vähän kaloreita, mutta täyttävät vatsan mukavasti.

Lue myös: Rasvanpolttoa tukeva ravitsemus

4. Juo vettä!

 

Veden juominen edistää näläntunteen hallitsemista, sekä auttaa nestetasapainon säilyttämisessä. Vettä tulisi juoda painon mukaan noin 2-3 litraa päivässä, ja liikuntasuoritus lisää veden nauttimisen tarvetta entisestään. Hyvä keino pitää huolta veden juonnista on juoda lasillinen tai kaksi aina ennen ruokailuhetkeä. Näin veden nauttiminen pysyy tasaisena ja samalla ruokahalu pysyy aisoissa. Usein nimittäin tunnemme olomme nälkäiseksi vaikka oikeasti olemme janoisia.

Lue lisää aiheesta: 6 syytä juoda enemmän vettä kuin mihin olet tottunut

5. Unohda täsmätreenaaminen

 

Täsmätreeni eli tietyn lihasryhmän kuormittaminen punttisalilla ei polta rasvaa kyseisestä kehonosasta. Näin saa rakennettua lihasmassaa ja kiinteytettyä lihaksia, mutta rasva ei pala lihaksen päältä suoraan. Etenkään sixpackin metsästyksessä jokapäiväinen lankuttaminen ja vatsarutistusten tekeminen ei auta. Kannattaa mieluummin keskittyä kokonaisvaltaisiin rasvaa polttaviin liikuntasuorituksiin. Tulee myös muistaa, että vatsalihakset ovat lihasryhmä siinä missä muutkin lihakset, ja ne vaativat kehittyäkseen palautumisjakson. Vatsalihaksia kannattaa treenata 3-4 kertaa viikossa, jotta ne pysyvät kiinteinä. Ei siis joka päivä.

Vinkkejä vatsalihastreeneihin: Lauri Kaliman vatsalihastreeni ja Jalosaurin BlackJack-vatsalihastreeni

Lähde: Lifehack


P.S. Tikiksen 6 kuukauden treeniohjelma auttaa sinua kasvattamaan lihasmassaa ja saavuttamaan urheilullisemman kropan. Aloita ohjelma jo vaikka tänään: 

tikis_6kk_980x400

 

 

ARTIKKELIT

Treenaaminen

Treeniosiossa keskitytään nimensä mukaisesti treeneihin – olipa kyseessä sitten rasvanpoltto, parhaat liikkeet pyöreiden pakaroiden kasvatukseen, asiaa suoritustekniikasta tai aerobisen merkityksestä. Motivoidu, opi uutta ja ota parhaat vinkit käyttöön seuraaviin treeneihisi.

ARTIKKELIT

Ravinto & Palautuminen

Ravinto ja palautuminen jaksavat puhuttaa aina. Mitä, miten ja kuinka usein tulisi syödä? Entä puolestaan lepääminen – montako lepopäivää viikossa on tarpeeksi? Tsekkaa täältä kaikki artikkelimme, jotka käsittelevät näitä tärkeitä teemoja.

ARTIKKELIT

Reseptit

Haluatko syödä hyvin ja monipuolisesti, mutta samalla terveellisesti? Tikiksen supersuositut reseptit ovat terveellisiä ja boostaavat treeniä, mutta hivelevät myös makunystyröitä. Löydä oma suosikkisi muun muassa aamupala-, ja herkkureseptien joukosta! Nam!

ARTIKKELIT

Lifestyle

Treenaaminen ei ole ainoastaan harrastus, se on elämäntapa! Olipa kyseessä sitten “meal prepping”, vinkit parhaisiin treenivaatteisiin tai lahjavinkit treenaavalle, kaikki lifestyle-sisältö löytyy täältä. Varoitus! Jotkut artikkeleistamme saattavat aiheuttaa suupielten kääntymistä ylöspäin.

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.
 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: