Olet ehkä miettinyt uuden harrastuksen aloittamista, mutta et oikein tiedä mikä laji sopisi sinulle? Nämä vinkit kannattaa ottaa huomioon, kun pohdit itsellesi mielekästä harrastusta.

1. Mikä sinua kiinnostaa?

Onko sinulla lapsesta asti ollut mielessä joku laji tai harrastus mitä olet halunnut kokeilla? Tai olet kenties nähnyt lehdessä jutun uudesta trendilajista ja halunnut kokeilla sitä? Mieti mikä laji tai asia sinua kiinnostaa ja ota selvää missä kyseistä lajia voisi harrastaa.

2. Kokeile uusia lajeja

Jos sinulla ei ole aavistustakaan siitä mikä harrastus olisi sinun juttusi, eri lajien kokeileminen auttaa. Usein urheiluseurojen tai liikuntakeskusten tunneille pääsee kerran kokeilemaan. Hyödynnä tilaisuus ja kokeile mahdollisimman monia lajeja – saatat ihastua johonkin lajiin samantien. Saatat ehkä huomata aloittaneesi lajin, jota et aiemmin tullut ajatelleeksikaan 🙂

Lue myös: Esittelyssä TRX ja Esittelyssä tankotanssi

3. Haluatko harrastaa itsenäisesti vai ryhmässä?

Onko liikunta sinulle omaa aikaa, jolloin haluat nauttia vain omasta seurastasi ilman juttelua kenenkään kanssa? Vai nautitko ryhmässä liikkumisesta, esimerkiksi bobypump tai spinning ryhmäliikuntatunnilla? Mieti mikä sinua innostaa eniten, oma seura vai muut ryhmän jäsenet. Itsenäisesti saat tehdä omalla vauhdilla ja oman aikataulun mukaan, mutta ryhmästä saa voimaa rankankin treenin aikana.

Lue lisää: Kuntosali vs. crossfit

4. Kuinka paljon sinulla on aikaa harrastaa?

Jotkin harrastukset vaativat useamman tunnin käytettäväksi viikossa. Mieti kuinka paljon sinulla on aikaa käytettäväksi viikossa harrastukseen. Yksi tunti liikuntaa päivässä on pieni osa vuorokaudesta ja virkistää niin mieltä kuin kehoakin kaiken muun kiireen keskellä.

Muista kuitenkin, että harrastuksesta ei saa aiheutua päänvaivaa ja stressiä, vaan sen pitää olla mielekäs asia johon mielellään käyttää aikaa.

5. Haluatko harrastaa yksin vai puolisosi kanssa?

Jos uuden lajin aloittaminen pelottaa yksin, kysy kaveria mukaan ensimmäiselle tutustumiskerralle. Myös puolison kanssa treenaaminen ja yhdessä harrastaminen piristää parisuhdetta, joten miksette kokeilisi yhdessä kummallekin aivan uuden lajin aloittamista?

Ota myös huomioon, että kaverisi ja oma mielenkiintosi eivät välttämättä kohtaa, mutta kokeile ennakkoluulottomasti myös yksin harrastamista.

Lue myös: 5 syytä mennä kuntosalille ilman kaveria

6. Mistä lajista nautit?

Kaikkien ei tarvitse harrastaa juoksua ja harjoitella päämäärätietoisesti maratonille. Olet varmasti joskus nauttinut jostain liikunnasta. Oli se sitten kävely metsässä tai jooga työpäivän päätteeksi, pidä kiinni niistä. Harrastuksen ei tarvitse olla kallista, eikä se vaadi uusimpia urheiluvermeitä. Tärkeintä on, että itse nautit siitä mitä teet.

Liikunnan tulee olla mielekästä, sellaista jota jaksat harrastaa viikosta toiseen. Älä jää harmittelemaan, jos jokin laji ei ollut juttusi, uutta lajia vaan kokeilemaan!

– Petra

Lue lisää: Nämä liikuntalajit voit helposti aloittaa aikuisiällä!

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: