Kyykkäämisestä on monia hyötyjä: vahvemmat reidet ja pakarat, mahdollisesti vähemmän polvivammoja, korkeampi luuntiheys, parempi juoksukondis ja niin edelleen. Listasimme 22 erilaista kyykkyvariaatiota, joilla saat potkua kyykkytreeniisi! Tästä löydät kyykkyjä neljässä eri kategoriassa, jotka ovat kehonpainolla tehtävät kyykyt, plyometriset kyykyt, varusteilla sekä lisäpainoilla tehtävät kyykyt.

Tämä on ensimmäinen osa kolmeosaisesta artikkelisarjasta. Ensimmäisenä esittelyssä kehonpainokyykyt. 

1. Peruskyykky

 

Aloitetaan perusasioista: jalat lantionlevyisessä haara-asennossa, varpaat osoittavat eteenpäin, niska on kurotettuna selkärangan jatkeeksi ja vatsa tiukkana. Taivuta hitaasti polvista, kunnes polvet ovat 90 asteen kulmassa. Työnnä takapuolta taaksepäin, aivan kuin istuisit tuolille. Ei haittaa, vaikka polvet menisivät varpaiden yli. Vaikka tästä varoitellaan, näin voi käydä luonnostaan riippuen raajojesi pituudesta, joustavuudesta ja lantion jänteistä. Niin kauan kun ei tunnu outoa kipua, asento on todennäköisesti kelpo. Nouse täältä jalkojen ja pakaroiden lihaksilla takaisin seisoma-asentoon.

2. Kyykky joustoilla

 

Tee samalla lailla kuin peruskyykky, mutta jää ala-asentoon ja tee siellä joustoja. Pidä liike tarpeeksi pienenä ja tempo nopeana. Kaikki kyykkyvariaatiot eivät välttämättä eroa toisistaan paljon, mutta pienillä muutoksilla liikkeisiin saa lisähaastetta.

3. Tuolikyykky

 

Nimestään huolimatta nyt ei istuskella tuolilla. Seiso jalat aivan vierekkäin. ”Istuudu” taaksepäin. Nosta kädet niin ylös kuin saat, ilman että rintarangan asento vääristyy. Voit nousta ylös ja toistaa liikkeen, tai tehdä tämän pitoharjoitteena ja pysyä istuma-asennossa mahdollisimman pitkään. Haastetta voit lisätä tekemällä koko liikkeen seisomalla varpaillasi.

4. Kotkakyykky

 

Tämä on niille, joista tavallinen kyykkääminen on tylsää. Aloita seisomalla jalat lähekkäin ja kädet t-asennossa sivuilla. Nosta oikea jalka vasemman yli ja kierrä oikean jalan nilkka vasemman tukijalan pohjeen taakse. Seuraavaksi tuo oikea kyynärpää vasemman kyynärpään alle ja kierrä käsiä niin, että kämmenet ovat vastakkain. Vakauta asento ja kyykkää niin alas kuin mahdollista. Palaa takaisin ylös.

5. Plié-kyykky

 

Aloita seisomalla kantapäät yhdessä, varpaat osoittaen hieman ulospäin ja jalat suorina. Taivuta polvista ja kyykkää mahdollisimman alas. Takapuolen on tarkoitus mennä suoraan alas päin eikä pyllistetä taakse. Kantapäät voivat hieman nousta kyykyn ala-asennossa. Nouse takaisin seisomaan.

6. Niiauskyykky

 

Seiso jalat lantion levyisessä haara-asennossa ja kädet lanteilla. Astu oikealla jalalla pitkälle vasemman jalan taakse ja niiaa. Pidä paino etummaisella jalalla. Nouse takaisin alkuasentoon ja toista toiselle puolelle.

7. Pistoolikyykky

 

Tällä kyykyllä teet vaikutuksen muihin! Seiso kyykyn alkuasennossa ja nosta vasen jalka suoraksi eteesi. Nosta myös kädet suorina vartalon eteen. Kyykkää alas niin, että takapuoli on lähellä nilkkaa. Vasen jalka pysyy koko ajan suorana edessä, eikä koske alustaan. Tämä oli helppo osuus. Nyt purista kyykkäävällä jalalla itsesi takaisin ylös kaatumatta.

Katso myös: Pistoolikyykyn opetusvideo 

Lähde: greatist.com

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: