Kesäkuntoon-valmennus: Annun tarina

maalis 23, 2018 | Naisten treeni | 0 Kommenttia

Kesäkuntoon-valmennus on yksi Tikiksen kaikkien aikojen suosituimmista valmennuksista, eikä suotta. Valmennus on muuttanut useiden osallistujien treenitottumukset, ruokavalion ja parhaimmillaan koko elämän. Lue viime vuoden osallistujan Annun kokemuksia Kesäkuntoon-valmennuksesta:

Keväällä 2017 olin väsynyt ja uupunut kaikkeen, kotitreenejä kyllä tein, mutta ruokailut olivat aivan hukassa. Periaatteessa tiesin miten kuuluisi syödä, mutta yksin minusta ei ollut toteuttajaksi. Viikot kuluivat, kunnes eräänä päivänä eteeni osui Sannan kertomana mainos, jota kuuntelin pariin otteeseen, ja joka sai minut innostumaan sekä tuntemaan, että tämä saattaa olla se, mitä nyt kaipaan. Niin tein päätökseni ja lähdin Tikiksen ja Sannan matkaan Kesäkuntoon-valmennukseen.

Valmennukseen oli helppo sitoutua, sillä se osoittautui juuri siksi, mitä siinä kohtaa tarvitsin itselleni: selkeä, mutta erittäin vapaasti muokattavissa, ja helposti toteutettavissa oleva ruokavalio, uudet kotitreenit sekä myös kotioloihin muokattavissa olevat salitreenit, vertaistuki sekä sitoutuminen ryhmän myötä yhteiselle matkalle. Matkalle, joka muutti elämäni.

Uudenlaisen, uudella tavalla koostetun ruokavalion aiheuttamat muutokset yhdistettynä uusiin kotitreeneihin alkoivat näkyä ja tuntua lähes välittömästi, ja muutokset sekä hyvänolon tunne vain vahvistuivat viikkojen edetessä. Aineenvaihdunta lähti toimimaan ja kroppa vaati ruokaa säännöllisesti. Aikaisemmin söin aivan järjettömän kokoisia kerta-annoksia ja varsin epäsäännöllisesti, proteiinin saanti oli niukkaa, samoin rasvojen. Jatkuvasti kävin juupas-eipäs-väittelyä itseni kanssa syömisistäni. Valmennuksen myötä minun ei enää tarvinnut stressata sellaisista asioista, vaan minulla oli selkeä kaava, miten syödä, mutta samalla sain päättää ja valita ne itselleni mieluisimmat ja parhaimmat vaihtoehdot kustakin kategoriasta.

Söin aiempaan nähden paljon enemmän, mutta oikein koostettuja aterioita. Herkut eivät ikinä ole olleet minulle ongelma, mutta niillekin oli valmennuksessa tilaa, joten yksiäkään juhlia ei tarvinnut siksi jättää väliin. Opin olemaan itselleni armollinen, enkä kokenut huonoa omatuntoa. Valmennuksen aikana vietetty ulkomaanmatkakaan ei jäänyt aiempien lomien tapaan päälle, vaan pääsin vaivatta takaisin arkeen ja oikeanlaisiin ruokailuihini.

Kropasta hävisi senttejä sieltä täältä, pikkuhiljaa höttöä suli ja lihaksetkin alkoivat erottua, vaatteet tuntuivat viikko toisensa jälkeen mukavemmilta päällä ja peiliinkin alkoi olla taas kiva vilkuilla, sillä sieltä katsoi iloinen, itseensä ja kokonaisvaltaiseen olotilaansa tyytyväinen hymyilevä, energisempi nainen, jonka maailma oli avautunut aivan uudelle tasolle. Tiesin, että olin tehnyt oikean päätöksen. Tiesin, etten enää ikinä haluaisi palata entiseen.

Ryhmän vertaistuki ja avoimuus oli uskomatonta, se yhteenkuuluvuuden tunne, että samassa veneessä ollaan. Yhteinen huumori kukoisti ja vei meitä eteenpäin. Kukaan ei ollut parempi tai huonompi, jokaisen ilot ja huolenaiheet käsiteltiin yhdessä, tsempattiin toinen toistamme huonoina hetkinä ja iloittiin toistemme saavutuksista sekä hyvinvoinnista. Jaettiin arkea – vinkkejä niin treeniin kuin ruokaankin sekä elämänhallintaan liittyen.

Valmentajana Sanna oli juuri sellainen kuin toivoa saattaa. Hän kulki mukana neuvoen, kannustaen, tukien. Mikään kysymys ei ollut hänelle liian helppo tai liian vaikea, jokaiseen asiaan hän suhtautui vakavasti. Ellei hän johonkin osannut heti vastata, hän otti selvää. Ikinä hän ei paasannut tai saarnannut, saati syyllistänyt mistään, vaan osasi kerta toisensa jälkeen kertoa asiat kauniisti, mutta fiksusti ja ymmärrettävästi. Hän osasi tsempata ja tukea oikein ja empaattisesti, hän ymmärsi ja hyväksyi jokaisen ihmisen omanlaisenaan. Elämänvariaatioitakin kun on monia, ei kaikki sovi kaikille. Sanna oli aidosti ihminen paikallaan sanonnan syvimmässä olemuksessa.

Jatkoin elämääni oppimillani ruokailutavoilla kesän ja syksyn ajan. Parasta oli huomata, että syksyn pitkän sairastamisjaksonkaan aikana en liuennut, vaan pystyin pysymään ilman ponnisteluja oikeanlaisissa säännöllisissä ruokailuissa. Alkuun kyllä jännitti ruokailut kodin ulkopuolella muilla kuin ns. omilla ruuillani, mutta pikkuhiljaa huomasin, että osaan kyllä koostaa ateriani oikein niin isäpäivälounaalla kuin ravintolaillallisillakin. Muutos oli siis tapahtunut kokonaisvaltaisesti ja pysyäkseen.

Tammikuussa 2018 huomasin jälleen uuden Kesäkuntoon-valmennuksen alkavan. Halusin ehdottomasti mukaan, sillä kaipasin sitä ryhmän voimaa, porukkahenkeä ja tsemppiä arkeen. Koin myös tarvetta tarkistaa ja varmistaa ruokailujani sekä saada uutta virtaa treeneihini.

Henkinen ja fyysinen hyvinvointi todellakin kulkevat käsi kädessä!
Elämä on valintoja – tämä oli oman hyvinvointini kannalta paras mahdollinen.

– Annu

Tikiksen Kotitreeniklubi

Kotitreeniklubissa treenataan 3-4 kertaa viikossa ja kotitreenit kestävät 20-40 minuuttia. Jokainen treeni on uniikki.

ARTIKKELIT

Treenaaminen

Treeniosiossa keskitytään nimensä mukaisesti treeneihin – olipa kyseessä sitten rasvanpoltto, parhaat liikkeet pyöreiden pakaroiden kasvatukseen, asiaa suoritustekniikasta tai aerobisen merkityksestä. Motivoidu, opi uutta ja ota parhaat vinkit käyttöön seuraaviin treeneihisi.

ARTIKKELIT

Ravinto & Palautuminen

Ravinto ja palautuminen jaksavat puhuttaa aina. Mitä, miten ja kuinka usein tulisi syödä? Entä puolestaan lepääminen – montako lepopäivää viikossa on tarpeeksi? Tsekkaa täältä kaikki artikkelimme, jotka käsittelevät näitä tärkeitä teemoja.

ARTIKKELIT

Reseptit

Haluatko syödä hyvin ja monipuolisesti, mutta samalla terveellisesti? Tikiksen supersuositut reseptit ovat terveellisiä ja boostaavat treeniä, mutta hivelevät myös makunystyröitä. Löydä oma suosikkisi muun muassa aamupala-, ja herkkureseptien joukosta! Nam!

ARTIKKELIT

Lifestyle

Treenaaminen ei ole ainoastaan harrastus, se on elämäntapa! Olipa kyseessä sitten “meal prepping”, vinkit parhaisiin treenivaatteisiin tai lahjavinkit treenaavalle, kaikki lifestyle-sisältö löytyy täältä. Varoitus! Jotkut artikkeleistamme saattavat aiheuttaa suupielten kääntymistä ylöspäin.

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.
 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: