Kesä tulee ja katutreenillä pysyt kunnossa ilmaiseksi!

touko 12, 2015 | Miesten treeni, Naisten treeni | 0 Kommenttia

Muistatko Konsta Koivurannan huikean ihmislippu -opetusvideon? Suomen Street Workout ry on yleishyödyllinen yhdistys, joka levittää kehonpainoharjoittelun ilosanomaa Suomessa. 

Mikä ihmeen Street Workout?

Street Workout eli tuttavallisemmin katutreeni voidaan määritellä kehonpainoharjoitteluksi, jota toteutetaan useimmiten ulkotiloissa. Se on saanut alkunsa Yhdysvalloissa hieman yli 20 vuotta sitten ja siihen kuuluu olennaisesti sopeutuminen ympäristöön sekä luovuus – esimerkiksi leuanvedosta on kehitetty kymmeniä erilaisia variaatioita. Street Workout on saanut vaikutteita mm. telinevoimistelusta ja parkourista. Ilmiö levisi internetin kautta ympäri maailman ja 2011-vuodesta alkaen World Street Workout & Calisthenics Federation (WSWCF) on järjestänyt vuosittaisia MM-kilpailuja. Lisäksi etenkin Itä-Euroopassa ja Yhdysvalloissa järjestetään paikallisia pienempiä kilpailuja. Street Workout on terminä vakiintumassa vahvasti lajin harrastajien keskuudessa, mutta termiä ei ole vielä virallisesti lisensioitu tuotemerkiksi, kuten esimerkiksi LesMills -tunnit ovat. Siksi onkin hyvin vaikea määritellä tarkasti mitä kaikkea Street Workout sisältää ja tällä hetkellä sillä voidaan käytännössä tarkoittaa kaikkea omalla kehonpainolla suoritettavaa lihaskuntoharjoittelua.

Tavoitteena kansanterveyden parantaminen

Kehonpainoharjoittelu ja Street Workout on tasapainoa, liikkuvuutta, koordinaatiota, taitoa ja lihasvoimaa kehittävä lihaskunnon muoto, joka käytännössä mahdollistaa kuntien asukkaille ilmaisen ja kellonajasta riippumattoman tavan ylläpitää ja kehittää omaa lihaskuntoa. Suomen Street Workout ry:n tärkein tavoite vuodelle 2015 on tuoda lähiliikuntapaikoissa ja puistoissa tapahtuvan liikuntaharrastamisen potentiaali kuntien asukkaiden tietoisuuteen. Tätä tavoitetta tukee osatavoite luoda mahdollisimman hyvät harrastuspuitteet ja ympäristöt kehonpainoharjoittelun harrastamiselle yhteistyössä kuntien päättävien tahojen kanssa.

Kansanterveydellisestä näkökulmasta katsottuna Street Workout tarjoaa sopivan tasoista lihaskuntoharjoittelua iästä riippumatta aina lapsiperheistä vanhempiin asukkaisiin. Lukemattomat eri progressiot eli liikekehittelyt tarjoavat sopivaa haastetta aloittelijalle ja edistyneemmälle harjoittelijalle. Liikuntaharrastamisen potentiaali lähiliikuntapuistoissa kasvaisi huomattavasti, mikäli lapsille suunnattujen leikkipuistojen viereen rakennettaisiin myös aikuisille mitoitetut kuntoiluvälineet. Tällöin esimerkiksi lapsiperheen isä tai äiti voisi suorittaa oman lihaskuntoharjoittelunsa lapsen leikkiessä ja lisäisi näin huomattavasti aktiivisuuttaan. Aikuisten antama esimerkki on myös tärkeä jo esikoulu-ikäisille lapsille ja näin toimiessaan antaisi aikuinen myös parempaa esimerkkiä lapselleen.

Suomen Street Workout ry on luonut tähän mennessä yhteistyössä Lappset Group Oy -telinevalmistajan kanssa kaikille, iästä riippumatta sopivan telinekokonaisuuden, joka tukee edellä mainittua osatavoitetta ympäristön ja harrastuspuitteiden luomisesta.

Tutustu Suomen Street Workout ry:n toimintaan paremmin:

http://www.suomenstreetworkout.fi/

 

ARTIKKELIT

Treenaaminen

Treeniosiossa keskitytään nimensä mukaisesti treeneihin – olipa kyseessä sitten rasvanpoltto, parhaat liikkeet pyöreiden pakaroiden kasvatukseen, asiaa suoritustekniikasta tai aerobisen merkityksestä. Motivoidu, opi uutta ja ota parhaat vinkit käyttöön seuraaviin treeneihisi.

ARTIKKELIT

Ravinto & Palautuminen

Ravinto ja palautuminen jaksavat puhuttaa aina. Mitä, miten ja kuinka usein tulisi syödä? Entä puolestaan lepääminen – montako lepopäivää viikossa on tarpeeksi? Tsekkaa täältä kaikki artikkelimme, jotka käsittelevät näitä tärkeitä teemoja.

ARTIKKELIT

Reseptit

Haluatko syödä hyvin ja monipuolisesti, mutta samalla terveellisesti? Tikiksen supersuositut reseptit ovat terveellisiä ja boostaavat treeniä, mutta hivelevät myös makunystyröitä. Löydä oma suosikkisi muun muassa aamupala-, ja herkkureseptien joukosta! Nam!

ARTIKKELIT

Lifestyle

Treenaaminen ei ole ainoastaan harrastus, se on elämäntapa! Olipa kyseessä sitten “meal prepping”, vinkit parhaisiin treenivaatteisiin tai lahjavinkit treenaavalle, kaikki lifestyle-sisältö löytyy täältä. Varoitus! Jotkut artikkeleistamme saattavat aiheuttaa suupielten kääntymistä ylöspäin.

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.
 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: