Bodypumpin plussat ja miinukset

marras 7, 2014 | Naisten treeni | 0 Kommenttia

60 minuuttia, toistoja yhteensä jopa yli 700. Kuulostaa rankalta, ja sitä se on. Pumppitunnilla käydään läpi kyykyt, penkkipunnerrus, selkä, ojentajat, hauis, askelkyykyt, olkapäät ja vatsalihakset. Toistoja per lihas tulee keskimäärin 70-100 kappaletta. Liikkeet suoritetaan vaihtelevassa temmossa musiikin tahtiin. Välineinä käytetään levytankoja ja käsipainoja.

Bodypump on LesMillsin lisenssitunti, joka sai alkunsa Uudessa-Seelannissa vuonna 1991. Kehittäjä Philip Millsin tarkoituksena oli kehittää ryhmäliikuntatunti, joka innostaisi myös miehiä. Konseptista tuli heti maailmanlaajuinen menestys. Lue bodypumpin plussat ja miinukset:

Bodypumpin Plussat:

  • opit tavallisimmat salilla käytetyt liikkeet kuten penkkipunnerruksen, maastavedon ja erilaisia liikkeitä yläkropalle
  • musiikissa on selkeä ja yksinkertainen tempo, ei tarvitse opetella mutkikkaita koreografioita
  • lihaskestävyys ja lihaserottuvuus kasvavat
  • haastetta on helppo lisätä kasvattamalla painojen määrää
  • käyt tunnissa läpi jokaisen lihasryhmän

Bodypumpin Miinukset:

  • ei merkittävästi kasvata lihasta, koska painot eivät ole suuria
  • kaikki liikkeet eivät välttämättä sovi selkä- tai polvivammaisille (esimerkiksi kyykyt ja maastavedot)
  • biisit ovat aina samoja kolmen kuukauden ajan, jolloin niihin ehtii kyllästyä
  • tahti on kova, sarjojen välillä ei ole pahemmin aikaa palautua
  • ohjaaja ei välttämättä ehdi puuttua väärään tekniikkaan, koska osallistujia on paljon

Ohjelma vaihtuu kolmen kuukauden välein. Treeni vedetään läpi nopeassa temmossa ilman pitkiä palautuksia. Suuren toistomäärän vuoksi painoja ei voi ainakaan alussa ladata tankoon mielin määrin. Tarkoituksena on jaksaa tehdä sarja loppuun asti. Bodypump kehittää etenkin lihaskestävyyttä ja polttaa kaloreita. 70-kiloinen henkilö voi kuluttaa jopa 500 kaloria tunnin aikana. Pumppi harvemmin kasvattaa lihaksen kokoa huomattavasti, sillä pienemmät painot ja pitkät sarjat eivät ole kasvamisessa olennaisia. Suurin osa kuntosaleista tarjoaa pumppitunteja ryhmäliikuntakalenterissaan. Varoitus: siihen jää koukkuun.

 

TIKIKSEN SUPERHAASTE

Treenaa kotona! Suosittu treenihaaste kipinöi sinut liikkumaan tehokkaasti omilla ehdoillasi ja syömään terveellisesti ilman kalorien laskemista.

ARTIKKELIT

Treenaaminen

Treeniosiossa keskitytään nimensä mukaisesti treeneihin – olipa kyseessä sitten rasvanpoltto, parhaat liikkeet pyöreiden pakaroiden kasvatukseen, asiaa suoritustekniikasta tai aerobisen merkityksestä. Motivoidu, opi uutta ja ota parhaat vinkit käyttöön seuraaviin treeneihisi.

ARTIKKELIT

Ravinto & Palautuminen

Ravinto ja palautuminen jaksavat puhuttaa aina. Mitä, miten ja kuinka usein tulisi syödä? Entä puolestaan lepääminen – montako lepopäivää viikossa on tarpeeksi? Tsekkaa täältä kaikki artikkelimme, jotka käsittelevät näitä tärkeitä teemoja.

ARTIKKELIT

Reseptit

Haluatko syödä hyvin ja monipuolisesti, mutta samalla terveellisesti? Tikiksen supersuositut reseptit ovat terveellisiä ja boostaavat treeniä, mutta hivelevät myös makunystyröitä. Löydä oma suosikkisi muun muassa aamupala-, ja herkkureseptien joukosta! Nam!

ARTIKKELIT

Lifestyle

Treenaaminen ei ole ainoastaan harrastus, se on elämäntapa! Olipa kyseessä sitten “meal prepping”, vinkit parhaisiin treenivaatteisiin tai lahjavinkit treenaavalle, kaikki lifestyle-sisältö löytyy täältä. Varoitus! Jotkut artikkeleistamme saattavat aiheuttaa suupielten kääntymistä ylöspäin.

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.
 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: