Ennen vanhaan ryhmätreeni tarkoitti puistoaerobicia, jonne naapuruston naisväki kerääntyi hikinauhat ranteissa hyppimään, heilumaan ja askeltamaan. Uskokaa tai älkää treenimetodina puistojumppa ja ryhmätreenaaminen nostavat taas päätään. Eikä suotta, sillä ryhmässä treenaaminen luo hyvää fiilistä sekä kasvattaa motivaatiota hyvään suoritukseen.

1. Tehokas ja monipuolinen treeni

 

Treenin ei aina tarvitse olla pitkä. Ryhmätreenin yksi parhaita puolia on se, että harjoitus on tehokas ja intensiivinen, minkä ansiosta alle tunnin setti riittää mainiosti päivän liikunta-annokseksi. Lisäksi treeni on suunniteltu systemaattisesti alkulämmittelystä loppujäähdyttelyyn. Usein treenataan monipuolisesti niin liikkuvuutta, voimaa kuin kestävyyttäkin, joten lyhyessä ajassa saa monta kärpästä yhdellä iskulla.

Celsius 3

2. Motivoiva tunnelma

 

Aika ajoin yksin salilla puhkuminen ei huvita alkuunkaan, ja treeni tehdään omalla mukavuusalueella. Vaikka nappaisi kaverin mukaan treenaamaan, motivaatio treenin tekemiseen ja itsensä haastamiseen ei kasva, kun ystävyyssuhteessa voi olla liiankin hyvin oma väsynyt itsensä.

Ryhmätreeni antaa harjoitukseen uudenlaista motivaatiota päästä suorituskyvyn rajoille. Ryhmässä on tietynlaista positiivista painetta, joka työntää eteenpäin. Yhdessä treenatessa kaikki haluavat tehdä parhaansa, ja puristaa viimeiset voimanrippeet käyttöön.

3. Treenaaminen on mukavaa

 

Mikä voisi olla rentouttavampaa kun saapua paikalle valmentajan ohjattavaksi ja treenata ilman suurempaa etukäteissuunnitelmaa? Ajatukset voi siirtää muualle ja vain nauttia siitä, että joku kertoo miten nyt punnerretaan, nostetaan jalkaa tai venytellään pohkeita. Ammattitaitoisen valmentajan ohjauksessa voit olla varma, että treeni on erinomainen uhraamatta sille muuta ajatusta kuin ”huh kun hapottaa”.

Celsius Anni ja Tiina

4. Uusia haasteita

 

Usein ihminen kangistuu omiin rutiineihinsa ja toistaa samoja asioita vuodesta toiseen. Ryhmätreenissä harjoitus kuitenkin muuttuu jatkuvasti niin intensiteetiltään, liikkeiltään kuin musiikiltaan. Treenissä oppii uusia liikkeitä, löytää itsestään vahvoja puolia sekä kehityskohteita ja kasvattaa yleisesti liikunnallista tietämystä.

5. Itseluottamus kasvaa

 

Ryhmätreenissä kaikki puhkuvat saman tavoitteen eteen ja treenaavat toisiaan tsempaten. Yhdessä jaettu kokemus, ja siitä suoriutuminen on mitä parhain tapa luoda positiivista energiaa ja hyvää yhteishenkeä. Tämä tunnelma välittyy ryhmän jäsenille ja kotiin lähtiessä jokaisella on hyvä fiilis omasta suorituksestaan. Ryhmässä on voimaa, jota ei muualta voi saada!

Lähde: driveclubs

P.S. Tikiksen järjestämiin kesätreeneihin voit osallistua tiistaisin ja torstaisin Helsingissä, Hernesaaren Rannassa koko kesän ajan. Tsekkaa lisätiedot ja ilmoittaudu mukaan täältä.

Lisää kiinnostavia artikkeleita:

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: