Tiesitkö, että saliharjoittelu ei ole ainoa tie kiinteytymiseen? Vesi on paljon tiheämpää kuin ilma ja se toimii erinomaisena vastuksena kehittäen lihaskuntoa. Vesijuoksun lisäksi kannattaa kokeilla vesiliikuntatunteja, jotka ovat loistava tapa kohottaa kuntoa ja pudottaa painoa!

Forever-kuntosalilla Töölössä tarjoaa ryhmäliikuntakalenterissaan useampaa vesiliikuntatuntia viikossa, mm. AquaCircuit, AquaFit ja AquaMove. Myös senioreille on omat tunnit.

Tässä 5 hyvää syytä ilmoittautua vesiliikuntatunnille pikimmiten:

1. Se on tehokasta

Vesiliikunta kehittää tehokkaasti yleiskuntoa eli hengitys- ja verenkiertoelimistöä. Kaikki kehon suuret lihakset pääsevät töihin ja näin rasitus keholle on kokonaisvaltaista. Vedessä polskiessa syke nousee taatusti ja pääset käyttämään syviä lihaksiasi!

2. Se on hauskaa

Vesiliikunta on hauska tapa löytää liikkumisen ilo. Huhu kertoo, että kukaan ei ole koskaan lähtenyt altaasta suupielet alaspäin. Vaikka tulisit tunnille huonona päivänä, murheet unohtuu altaaseen, kun jumppaat vedessä hyvän musiikin tahtiin!

3. Se sopii kaikenkuntoisille ja -ikäisille

Vesielementti on varsin turvallinen ja nivelystävällinen liikuntamuoto, joten se sopii kaikille kuntoon, ikään ja sukupuoleen katsomatta. Tunnin rasitustasoa on helppo säädellä oman kunnon ja fiiliksen mukaan.

4. Se polttaa kaloreita

Vesiliikunta polttaa noin 400-500 kaloria tunnissa (riippuen intensiteetistä, ihmisen koosta jne). Jos tavoitteenasi on siis pudottaa painoa tai kiinteytyä, kannattaa ottaa vesiliikunta osaksi treeniohjelmaa!

5. Se virkistää

Tunnin jälkeen on virkistynyt olo ja voittajafiilis. Toki jos kaipaat extremeä päivääsi, voit vielä pulahtaa tunnin jälkeen kylmävesialtaaseen. Vähemmän uskaliaat treenajaat voivat rentoutua sillä välin saunan lämmössä.


Kuuluvatko vesillikunta ja uinti jo treeniohjelmaasi? Forever Töölön asiakkaiden käytössä on tunnelmallinen uima-allas, jonka veden lämpötila on +27 astetta, ja se sopii mainiosti kuntouintiin ja treenin jälkeiseen rentoutumiseen.

(Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Foreverin kanssa)

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: