3 tapaa keventää treenejä huonona päivänä

syys 6, 2015 | Miesten treeni, Naisten treeni | 0 Kommenttia

Jokaisella salitreenaajalla on päivä, jolloin tuntuu, että energiatasot ovat normaalia matalammalla, eikä treeni oikein kulje. Takana voi olla huonot yöunet, erityisen kiireinen työviikko tai välistä jääneitä aterioita. Jos väsymys on kovaa tai jo pitempään jatkunutta, voi olla oikeasti järkevintä jättää treenit väliin ja keskittyä palautumiseen. Alla on kuitenkin kolme vinkkiä ”huonon päivän” treeneihin.

1. Puolita toistomäärät, säilytä intensiteetti

Treenaa huonoinakin päivinä yhtä raskailla vastuksilla, jotta voimatasot säilyvät. Puolittamalla toistomäärät, vähennät työmäärää ja säästät energiaasi. Treenit ovat siten kevyemmät, mutta lihakset joutuvat silti töihin. Jos ohjelmaan on merkitty 4 x 8-10 x 80 kg painolla, voit tehdä sen sijaan 4 x 4-5 x 80 kg.

2. Puolita sarjojen määrä

Jos treenit vaikuttavat toistomäärien puolittamisenkin jälkeen liian raskaalta, voit puolittaa myös sarjojen määrän. Näin kokonaistoistomäärä vähenee dramaattisesti, mutta saat silti tehtyä laatutreeniä samoilla treenipainoilla. Tämä pitää lihakset hereillä, eikä takapakkia pääse tapahtumaan. Edellisen esimerkin kevennetty treeni 4 x 4-5 x 80 kg muuttuisi siis muotoon 2 x 4-5 x 80 kg.

3. Keskity vain pääliikkeisiin

Kun energiaa on rajallisesti, se kannattaa suunnata tavoitteiden kannalta tärkeimpiin liikkeisiin. Tärkeimmät liikkeet ovat yleensä kokonaisvaltaisia moninivelliikkeitä, kuten kyykky, maastaveto, penkkipunnerrus, leuanveto, kulmasoutu ja vastaavat, sillä ne vaikuttavat isompaan määrään lihaksia ja herättävät hormonit toimintaan. Jos päivän ohjelmaan merkitty kyykky, jalkaprässi ja polvenojennuset laitteessa, voit typistää treenejä jättämällä sessiosta pois kaksi jälkimmäistä harjoitusta. Kyykky on joka tapauksessa vastuussa suurimmasta osasta tuloksiasi jalkatreeneissä.

Jos sinulla on ylikunnon oireita, jätä treenit suosiolla väliin ja keskity kehonhuoltoon, ravintoon sekä lepoon.

-Stelios

ARTIKKELIT

Treenaaminen

Treeniosiossa keskitytään nimensä mukaisesti treeneihin – olipa kyseessä sitten rasvanpoltto, parhaat liikkeet pyöreiden pakaroiden kasvatukseen, asiaa suoritustekniikasta tai aerobisen merkityksestä. Motivoidu, opi uutta ja ota parhaat vinkit käyttöön seuraaviin treeneihisi.

ARTIKKELIT

Ravinto & Palautuminen

Ravinto ja palautuminen jaksavat puhuttaa aina. Mitä, miten ja kuinka usein tulisi syödä? Entä puolestaan lepääminen – montako lepopäivää viikossa on tarpeeksi? Tsekkaa täältä kaikki artikkelimme, jotka käsittelevät näitä tärkeitä teemoja.

ARTIKKELIT

Reseptit

Haluatko syödä hyvin ja monipuolisesti, mutta samalla terveellisesti? Tikiksen supersuositut reseptit ovat terveellisiä ja boostaavat treeniä, mutta hivelevät myös makunystyröitä. Löydä oma suosikkisi muun muassa aamupala-, ja herkkureseptien joukosta! Nam!

ARTIKKELIT

Lifestyle

Treenaaminen ei ole ainoastaan harrastus, se on elämäntapa! Olipa kyseessä sitten “meal prepping”, vinkit parhaisiin treenivaatteisiin tai lahjavinkit treenaavalle, kaikki lifestyle-sisältö löytyy täältä. Varoitus! Jotkut artikkeleistamme saattavat aiheuttaa suupielten kääntymistä ylöspäin.

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.
 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: