8 syytä tehdä HIIT-treeniä

maalis 20, 2017 | Miesten treeni, Naisten treeni | 0 Kommenttia

HIIT-treeniä voit tehdä missä vain, milloin vain. Se tehostaa ainenvaihduntaasi samalla kun se polttaa tehokkaasti kaloreita lyhyessä ajassa. Ja tässä vain pari HIIT-treenin lyömätöntä hyötyä, lue artikkelista kaikki:

1. Se on tehokasta

 

Supertehokas HIIT on täydellinen treenimuoto kiireiseen aikatauluun. Treenin pystyy puristamaan kasaan vaikka lounastauon aikana, ja kaiken lisäksi tutkimukset osoittavat että saavutat enemmän energiankulutusta 15 minuutin HIIT-treenillä kuin tunnin hölkällä. Tämän lisäksi 2 viikkoa korketehoista intervallitreeniä kehittää aerobista kuntoasi tehokkaammin kuin 6-8 viikon kestävyysharjoitteluohjelma.

2. Poltat enemmän rasvaa

 

Niin kuin aiemmin jo mainittiin, energiankulutus lisääntyy huomattavasti HIIT-treenin aikana, mutta sen lisäksi rasva palaa vielä tasaisesti 24 tuntia tehokkaan treenin jälkeenkin.

3. Rakennat tervettä sydäntä

 

Useat ihmiset eivät ole tottuneet treenaamaan anaerobisella tasolla (se ”ihana” olo treenatessa kun et pysty hengittämään ja tuntuu että sydämesi pompahtaa ulos rinnasta). Mutta tässä tapauksessa, tehokas treeni tuottaa myös tehokkaita tuloksia.

vatsalihaksia

4. Et tarvitse välineitä

 

Et tarvitse mitään välineitä HIIT-treeniäsi varten, sillä sykkeitä nostattavia, ilman välineitä tehtäviä liikkeitä löytyy mielin määrin. Jotkut välineet, kuten käsipainot saattavat jopa vähentää HIIT-treenisi tehoa, kun keskityt lihaksen supistamiseen, etkä sykkeesi maksimeihin nostattamiseen.

5. Pudotat painoasi, lihaksesi säilyvät

 

Kaikki jotka ovat olleet dietillä, tietävät että on hankala pudottaa painoa menettämättä lihasta. Samalla, kun tasasykkeinen cardio edistää lihaskatoa, tutkimukset näyttävät että voimaharjoittelu ja HIIT-treeni säilyttävät diettaajan vaivalla hankitut lihakset.

TIKIKSEN SUPERHAASTE

Treenaa kotona! Suosittu treenihaaste kipinöi sinut liikkumaan tehokkaasti omilla ehdoillasi ja syömään terveellisesti ilman kalorien laskemista.

6. Tehostat aineenvaihduntaasi

 

Rasvanpolton ja lihaskadon estymisen lisäksi, HIIT-treeni tehostaa ainenvaihduntaasi. Kun HIIT-treenissä lähestytään maksimaalisen hapenottokyvyn rajaa, monien hormonien tuotanto lisääntyy kehossa: kasvuhormoni, testosteroni, endorfiinit, adrenaliini.. Kaikki nämä vaikuttavat kehonkoostumukseen ja rakennusaineenvaihduntaan.

juomatauko

7. Voit tehdä treenin missä vain

 

Voit tehdä treenisi ihan missä vain – kotona, reissussa, ulkona tai sisällä. Et tarvitse salia tai välineitä, oma kehonpaino ja sopiva tila riittää. Saat sovitettua treenisi mihin aikaan tai tilanteeseen vain.

8. HIIT on oikeasti tehokasta

 

HIIT ei ole treeni, jonka lomassa voit jutella kaverisi kanssa tai lueskella lehtiä. Koska treeniaika on lyhyt, sinun täytyy tehdä kunnolla töitä koko ajan. Palkintona saat hetkessä kovia tuloksia sekä uusia haasteita. HIIT on treenimuoto, johon et takuulla kyllästy!

 

Lähde: shape.com

ARTIKKELIT

Treenaaminen

Treeniosiossa keskitytään nimensä mukaisesti treeneihin – olipa kyseessä sitten rasvanpoltto, parhaat liikkeet pyöreiden pakaroiden kasvatukseen, asiaa suoritustekniikasta tai aerobisen merkityksestä. Motivoidu, opi uutta ja ota parhaat vinkit käyttöön seuraaviin treeneihisi.

ARTIKKELIT

Ravinto & Palautuminen

Ravinto ja palautuminen jaksavat puhuttaa aina. Mitä, miten ja kuinka usein tulisi syödä? Entä puolestaan lepääminen – montako lepopäivää viikossa on tarpeeksi? Tsekkaa täältä kaikki artikkelimme, jotka käsittelevät näitä tärkeitä teemoja.

ARTIKKELIT

Reseptit

Haluatko syödä hyvin ja monipuolisesti, mutta samalla terveellisesti? Tikiksen supersuositut reseptit ovat terveellisiä ja boostaavat treeniä, mutta hivelevät myös makunystyröitä. Löydä oma suosikkisi muun muassa aamupala-, ja herkkureseptien joukosta! Nam!

ARTIKKELIT

Lifestyle

Treenaaminen ei ole ainoastaan harrastus, se on elämäntapa! Olipa kyseessä sitten “meal prepping”, vinkit parhaisiin treenivaatteisiin tai lahjavinkit treenaavalle, kaikki lifestyle-sisältö löytyy täältä. Varoitus! Jotkut artikkeleistamme saattavat aiheuttaa suupielten kääntymistä ylöspäin.

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: