10 elämän oppituntia juoksijalta

marras 6, 2015 | Miesten treeni, Naisten treeni | 0 Kommenttia

Välillä on hyvä pysähtyä miettimään omia tuntemuksiaan, tavoitteitaan ja unelmiaan, sillä oivallukset kumpuavat joskus yllättävistäkin lähteistä. Nämä 10 elämään liittyvää oppituntia saivat alkunsa juoksijoiden kokemista hetkistä. Inspiroiko jokin näistä sinua?

1. Alku on aina hankalaa

 

Aivan kuin juoksuharrastuksen aloittaminen, minkä tahansa uuden aloittaminen on rankkaa, ja vaatii järjettömästi energiaa. Uusi työ, uusi koulu, uusi kotikaupunki… Mitä suurempi muutos on kyseessä, sitä enemmän se syö jaksamista ja voimia. Alkukankeuden jälkeen tilanne kääntyy ennen pitkää voitoksi, poikkeuksetta.

2. Fiilikset kulkevat vuoristorataa

 

Elämässä ylä- ja alamäet seuraavat toisiaan. Välillä elämä hymyilee, ylität itsesi ja olet onnellinen. Toisinaan taas koettelemukset ja harmilliset tapahtumat painavat mielialasi alaspäin. Elämä on siis kuin juoksukilpailu, jossa hyvät ja huonommat hetket vuorottelevat. Älä lannistu, vaan puske koettelemusten läpi.

3. Pienet valinnat ovat suurempia kuin tajuatkaan

 

Päivittäiset pienet päätökset rakentavat minäkuvaasi. Ne johdattelevat sinua pidemmällä tähtäimellä ja antavat elämällesi suunnan. Erityisesti vaikeina hetkinä tulee muistaa pitää kiinni päivittäisistä päätöksistä, jotka tuottavat ilon hetkiä. Pienetkin oikeat valinnat muodostavat hyvänolontunteen, jonka avulla jaksaa nauttia elämästä.

4. Muista arvostaa ystäviäsi

 

Mille tahansa seikkailun polulle elämäsi sinut vie, on tärkeää, että ympärilläsi on muita ihmisiä, joilla on sama intohimo kuin sinulla. He ymmärtävät sinua oikealla tavalla, ja tukevat päätöksissäsi. Heiltä saat myös ongelmiisi kattavan näkökulman ja juuri he kykenevät viemään sinut muutoksen kynnykselle kun sitä tarvitset. Pidä näistä ihmisistä kiinni!

5. Asenne on voima, jolla saavutat eniten

 

Vaikka sinulla olisi kuinka monta hyvää ystävää, kukaan ei tee tärkeitä päätöksiä puolestasi. Olet itse vastuussa omasta onnellisuudestasi, ja siitä millä asenteella suhtaudut elämän haasteisiin. Ole siis valmis elämään itsenäisesti, kantamaan vastuusi ja tekemään omat päätöksesi.

 

6. Tee asiat sydämellä

 

Jos haluat tulla hyväksi jossakin, älä kuvittele, että se tulee ilmaiseksi. Sinun pitää harjoitella, nähdä vaivaa ja panostaa tavoittelemasi asian eteen. Mieti mistä olet valmis luopumaan, ja mitä sinun pitää muuttaa, jotta voit saavuttaa tavoitteesi. Kunnianhimoisten, mutta saavutettavissa olevien tavoitteiden määritteleminen auttaa sinua yrittämään kovempaa ja kiinnittämään huomiosi tulevaan.

7. Laajenna tietämystäsi, tutki ja kyseenalaista

 

Käytä kaikkea mahdollista ympärilläsi olevaa informaatiota hyödyksi. Kun seuraat maailman tapahtumia, opit jatkuvasti jotain uutta. Aktiivisuuden ansiosta saatat tehdä parempia valintoja elämässä, ja huomata aivan uudenlaisia näkökulmia. Tieto tuo sisältöä elämään, ja löydät kiinnostavia keskustelunaiheita. Ennen kaikkea on tärkeää nähdä tieto keinona kasvaa paremmaksi ihmiseksi.

8. Älä polta itseäsi loppuun

 

Älä vaadi itseltäsi liikaa. Sinun täytyy tiedostaa missä fyysiset ja henkiset rajasi kulkevat. On hyvä työntää itseä eteenpäin elämässä, mutta liikaa vaatiminen on vaarallista. Meillä kaikilla on kipurajamme, ja niiden ylittäminen voi johtaa pitkäaikaisiin ongelmiin.

9. Koskaan ei ole liian myöhäistä

 

Vaikka haaveesi tuntuisivat kaukaisilta, ja vaikka rämpisit pohjamudissa elämäsi kanssa, sinä pystyt mihin vain! Sinulla on koko elämä edessäsi. Aloita tänään, niin huomenna olet jo askeleen lähempänä haavettasi.

10. Määränpää on tuntematon. Elämäntapa loputon.

 

Se että on tehnyt paljon töitä, käyttänyt lukuisia tunteja ja nähnyt vaivaa saavuttaakseen jotain, tekee asioista arvokkaita. Työ, perhe, terveys, ystävät… Kaikki nämä asiat vaativat paljon energiaa ja sitoutumista, eikä maalia välttämättä koskaan näykään. Ehkä päämäärän saavuttaminen ei olekaan ensiarvoinen onnen lähde? Ehkä tärkeämpi onkin juuri matka jonka kuljet.

Lähde: Inc

ARTIKKELIT

Treenaaminen

Treeniosiossa keskitytään nimensä mukaisesti treeneihin – olipa kyseessä sitten rasvanpoltto, parhaat liikkeet pyöreiden pakaroiden kasvatukseen, asiaa suoritustekniikasta tai aerobisen merkityksestä. Motivoidu, opi uutta ja ota parhaat vinkit käyttöön seuraaviin treeneihisi.

ARTIKKELIT

Ravinto & Palautuminen

Ravinto ja palautuminen jaksavat puhuttaa aina. Mitä, miten ja kuinka usein tulisi syödä? Entä puolestaan lepääminen – montako lepopäivää viikossa on tarpeeksi? Tsekkaa täältä kaikki artikkelimme, jotka käsittelevät näitä tärkeitä teemoja.

ARTIKKELIT

Reseptit

Haluatko syödä hyvin ja monipuolisesti, mutta samalla terveellisesti? Tikiksen supersuositut reseptit ovat terveellisiä ja boostaavat treeniä, mutta hivelevät myös makunystyröitä. Löydä oma suosikkisi muun muassa aamupala-, ja herkkureseptien joukosta! Nam!

ARTIKKELIT

Lifestyle

Treenaaminen ei ole ainoastaan harrastus, se on elämäntapa! Olipa kyseessä sitten “meal prepping”, vinkit parhaisiin treenivaatteisiin tai lahjavinkit treenaavalle, kaikki lifestyle-sisältö löytyy täältä. Varoitus! Jotkut artikkeleistamme saattavat aiheuttaa suupielten kääntymistä ylöspäin.

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.
 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: