Treenaajan nopeat välipalat

Kiireisen arjen keskellä treenille saatetaan rynnätä suoraan töistä, tai sitten kotona ehtii käydä kääntymässä vain pikaisesti. Lounas on jo syöty muutama tunti sitten ja kroppa huutaa energiaa, jotta iltapäivän treeneissä jaksaa painaa täysillä. Tässä vaiheessa apuun rientävät helpot, ravitsevat  ja nopeat välipalat, joita kannattaakin olla muistissa kiireisen päivän varalle.

TIKIKSEN 6 KUUKAUDEN TREENIOHJELMA NAISET

Tikiksen suosituimmasta valmennuksesta on nyt tehty saamamme palautteen perusteella täysin oma versio NAISILLE
– Hanki itsellesi tiukka vatsa, timmit käsivarret ja muhkeat pakarat!

Treeniin valmistavaa välipalaa suunnitteltaessa olisi hyvä lähteä liikkeelle siitä, että välipalassa tulisi olla jotain proteiinipitoista sekä hiilihydraattipitoista. Treeniä edeltävällä aterialla ei erillistä rasvanlähdettä välttämättä tarvita, sillä siten hiilihydraatit ja proteiinit saadaan imeytymään nopeammin ja näin ollen energiaa nopeammin kropan käyttöön.

Marjainen proteiinipitoinen smoothie

1 banaani

n. 60 g marjoja

25 g heraproteiinia

1,5 dl vettä

Heitä kaikki ainekset blenderiin. Kaada vesi vasta viimeisenä, jotta smoothie sekoittuu hyvin. Sekoita. Juo tai lusikoi maukasta smoohtieta – koostumuksesta riippuen!

Tämä helppo ja nopea smoothie valmistuu kädenkäänteessä. Hiilihydraatit tulevat banaanista sekä kuitupitoisista marjoista, proteiinia puolestaan saat heraproteiinista (tai halutessasi jostain muusta proteiinivalmisteesta).

Proteiinisheikki banaanin kera

25 g heraproteiinia

1 banaani (tai muu hedelmä)

Myös tämä välipala on todella nopea ja valmistuu käden käänteessä! Ota aamulla mukaasi proteiinijauhetta ja banaani, hedelmän voit halutessasi toki kipaista kaupasta myöhemminkin päivällä. Proteiinijauheita on tarjolla monenmoisia, ja ne ovatkin korvaamaton apu kiireisen treenaajan arjessa!

Perinteiset välipalaleivät

2 leipäsiivua

50 g vähärasvaista leikkelettä

2 kpl kananmunanvalkuaista

tomaattia, kurkkua tai muita vihanneksia

Näiden eväsleipien valmistamiseen kuluu noin 9-12 minuuttia, eli juuri niin kauan kuin kananmunilla kestää keittyä koviksi. Samalla aikaa voit valmistaa leivät muuten valmiiksi ja napata sitten kypsät kananmunat mukaasi kokonaisina ja kuoria ne vasta eväitä syödessäsi. Leipä on erinomainen hiilihydraatinlähde ennen treeniä: Vaalean hiilihydraatit imeytyvät nopeiten, joten kaivatessasi nopeaa energiapiikkiä voit siinä tapauksessa suosia vaaleaa leipää. Toisaalta ruis- ja kauraleivät ovat kuitupitoisempia, joten jos treeniin on vielä aikaa, voisivat nämä toimia paremmin. Kannattaa testailla eri vaihtoehtoja ja löytää itselleen sopivimmat vaihtoehdot treeniä edeltäviksi aterioiksi, turha hifistely ei ole tarpeen. Proteiinit tässä välipalassa tulevat leikkeleestä sekä kananmunanvalkuaisista.

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: