Terveelliset jouluherkut – 5 reseptiä

Pikkujoulusesonki on täydessä vauhdissa ja jouluunkin on enää pari hassua viikkoa. Kaikista jouluherkuista ei kannata kieltäytyä, vaikka noudatatkin terveellistä ruokavaliota. Tavallinen joulutorttu tai pari piparia joulukuussa ei kaada kenenkään maailmaa, mutta jos haluat kokeilla keittiössä jotain uutta ja erilaista, saatat tykätä seuraavista resepteistä. Kerromme miten jouluherkuistakin saa astetta terveellisempiä versioita, joita voi nauttia hyvillä mielin.

Jauhottomat piparit

 

Jos välttelet jauhoja ja sokeria, kannattaa testata tämä resepti:

200 g pehmeitä kuivattuja taateleita (n.28 kpl)

1 kananmuna

1/3 dl jähmeää kookosöljyä

1,5 dl kookosjauhoja

1 tl ruokasoodaa

ripaus suolaa

2 tl piparkakkumaustetta

(tai 0,5 tl neilikkaa, kanelia, inkivääriä ja pomeranssia kutakin)

Valmistus: Soseuta taatelit sauvasekoittimella mahdollisimman tasaiseksi massaksi. Lisää kananmuna ja kookosöljy. Surruttele sekaisin. Sekoita toisessa kulhossa kuiva-aineet keskenään. Lisää jauhoseos taatelimassan joukkoon. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina vetäytymään jääkaappiin noin tunnin ajaksi. Kauli taikina ja tee varovasti haluamiasi pipareita. Paista uunissa 5-6 minuuttia 200 asteessa.

Lähde: My cup of coffee -blogi
 

Kylmä “riisipuuro” raejuustosta

 

1,5 dl raejuustoa

0,5 dl maitorahkaa

1 (reilu) rkl vaniljaheraproteiinijauhetta

1 tl kanelia (kyllä, ihan reilusti vaan!)

Halutessasi vielä lisää makeutta steviasta

Valmistus: Sekoita kaikki ainekset keskenään ja nauti. Päälle voit heittää vaikkapa lusikallisen maapähkinävoita.

Lähde: The good morning -blogi
 

Luumutortut mantelijauheesta

 

150 g luomuvoita huoneenlämpöisenä

2 kananmunaa valkuaiset ja keltuaiset eroteltuina

1 dl kuohukermaa vaahdotettuna

½ sitruunan raastettu kuori

1 tl hienonnettua kardemummaa

1 veitsenkärjellinen steviaa

1 vaniljatangon (mieluiten Bourbon) sisus

3,5 dl mantelijauhetta

12–15 kuivattua luumua

4–5 tähtianista

Valmistus: Aloita laittamalla luumut ja tähtianikset kattilaan pieneen määrään vettä niin, että luumut peittyvät puoliksi. Anna niiden kiehahtaa, laske sitten lämpötilaa ja anna luumujen maustua ja mehevöityä miedolla lämmöllä taikinan tekoajan. Kun vesi on haihtunut, poista tähtianikset. Vaahdota erikseen valkuaiset ja kerma. Vaahdota huoneenlämpöinen voi omassa astiassaan ja lisää siihen keltuaiset. Lisää taikinaan kermavaahto. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Lopuksi sekoita joukkoon valkuaisvaahto.

Laita muffinivuoan koloihin paperiset leivosvuoat ja lusikoi jokaiseen vuokaan 1 rkl taikinaa. Muotoile se niin, että jokaisen leivoksen keskelle muodostuu ”pesä” luumulle. Rypistä taikinaa luumun päälle kostetuin sormin. Paista 175 asteessa 20 minuuttia, kunnes leivokset ovat kullankeltaisia.

Lähde: Studio55
 

Jouluiset prodepannarit

 

1 banaani

2 munaa

3 rkl maustamatonta hamppuproteiinia

1/2 – 1 tl kanelia

1/2 tl kardemummaa

1 tl macaa

1 tl psylliumia

pari hyppysellistä suolaa

3 tippaa vaniljasteviaa

Valmistus: Sekoita ainekset keskenään ja paista kookosöljyssä. Viimeistele haluamillasi lisukkeilla. Jos sinulla ei ole hamppuproteiinia, korvaa se toisella proteiinijauheella tai raakakaakaojauheella. Kanelin sijasta voit käyttää myös muita mausteita ja psylliumin voi korvata parilla ruokalusikallisella kaurahiutaleita.

Lähde: The good morning -blogi
 

Teeglögi

 

5 dl vettä

4 pussia tummaa teetä (esim. English Breakfast)

1 kanelitanko

1 tl neilikoita

2 rkl hunajaa

Valmistus: Keitä vesi kiehuvaksi ja laita kattilaan teepussit ja mausteet. Poista teepussit 5 minuutin kuluttua. Jätä seos maustumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli. Lisää hunaja. Laimenna juomaa kuumalla vedellä makusi mukaan. Nauti!

Lähde: Kotivinkki

Tsekkasithan jo Pikkujoulut TIKIS-tyyliin?

Lisää kiinnostavia artikkeleita:

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: