Sokeriton herkku: Kookoskermainen suklaamousse

tammi 24, 2016 | Miesten ravinto, Naisten ravinto, Reseptit miehille, Reseptit naisille | 0 Kommenttia

Tämä resepti on tarkoitettu kaikkia niitä varten, jotka haluavat herkutella hiilihydraatteja rajoittavalla ruokavaliolla jollain makealla. Suklaamoussen pääainesosa on pehmeä ja luonnostaan aavistuksen makea kookoskerma.

Kookoskermaa on vain vaikeaa löytää kaupasta sellaisenaan, joten täytyy improvisoida. Metallitölkeissä myytävän kookosmaidon rasva nousee usein säilytyksen aikana pintaan. Kaatamalla kirkkaan nesteen pois, jäljelle jää arvokas kerma. Joskus voi käydä huono tuuri ja maito onkin tasalaatuista. Sen takia kannattaa ostaa ainakin pari purkkia kerralla, jos vaikka olisi parempi onni toisen kanssa.

Ohje on hyvin simppeli ja lopputulos on sopivan makea ja yllättävän raikas. Kerma sisältää rasvan lisäksi myös vettä, mikä tekee siitä kuohkeampaa.

Koko moussen kalorimäärät nousevat silti yhteensä n. 930 kcal (310-465 kcal yhdelle hengelle) alueelle, eli kyse ei ole kevyestä välipalasta. Hiilihydraatteja on yhteensä 20 g, siis 6-10 g per annos.

Ainekset 2-3 annokselle:

  • 400 g metallitölkistä saatavan kookosmaidon pinnalle kertynyt kookoskerma
  • 2-3 rkl kaakaojauhetta, mieluiten raakaa (esim. CocoVin kaakaojauhe)
  • 3 tippaa steviaa (itse käytän karamellin makuista)

Ohjeet:

  1. Avaa kookosmaitotölkki ja kaada kirkas neste talteen (voit käyttää sitä vaikka smoothien nesteenä).
  2. Lusikoi paksu valkea kookoskerma pieneen kulhoon.
  3. Lisää kulhoon kaakaojauhe.
  4. Sekoita ainekset huolellisesti yhteen. Voit käyttää myös käsikäyttöistä tehosekoitinta tai vaahdotinta.
  5. Lisää steviatipat, sekoita ja maista. Lisää makeutusta tarpeen mukaan. Kolmella tipalla saa miedon makean lopputuloksen, joka sopii useimpien makuun.
  6. Suklaamousse on syöntivalmis!

– Stelios

 

ARTIKKELIT

Treenaaminen

Treeniosiossa keskitytään nimensä mukaisesti treeneihin – olipa kyseessä sitten rasvanpoltto, parhaat liikkeet pyöreiden pakaroiden kasvatukseen, asiaa suoritustekniikasta tai aerobisen merkityksestä. Motivoidu, opi uutta ja ota parhaat vinkit käyttöön seuraaviin treeneihisi.

ARTIKKELIT

Ravinto & Palautuminen

Ravinto ja palautuminen jaksavat puhuttaa aina. Mitä, miten ja kuinka usein tulisi syödä? Entä puolestaan lepääminen – montako lepopäivää viikossa on tarpeeksi? Tsekkaa täältä kaikki artikkelimme, jotka käsittelevät näitä tärkeitä teemoja.

ARTIKKELIT

Reseptit

Haluatko syödä hyvin ja monipuolisesti, mutta samalla terveellisesti? Tikiksen supersuositut reseptit ovat terveellisiä ja boostaavat treeniä, mutta hivelevät myös makunystyröitä. Löydä oma suosikkisi muun muassa aamupala-, ja herkkureseptien joukosta! Nam!

ARTIKKELIT

Lifestyle

Treenaaminen ei ole ainoastaan harrastus, se on elämäntapa! Olipa kyseessä sitten “meal prepping”, vinkit parhaisiin treenivaatteisiin tai lahjavinkit treenaavalle, kaikki lifestyle-sisältö löytyy täältä. Varoitus! Jotkut artikkeleistamme saattavat aiheuttaa suupielten kääntymistä ylöspäin.

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.
 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: