”Ruoka on vain polttoainetta”-mentaliteetin parhaat reseptit

syys 8, 2017 | Miesten ravinto, Naisten ravinto, Reseptit miehille, Reseptit naisille | 0 Kommenttia

Puhdas ja treenaamista tukeva ruokavalio ei aina tarkoita sitä kaikista maittavinta ateriaa. Kauhutarinat kertoo legendaa viemäreissä elävistä otuksista, jotka pikkuhiljaa tottuvat syömään muun eliökunnan jätöksiä elääkseen. Kun ruokaa pidetään vain polttoaineena, käy ihmisessä samankaltainen efekti: makunystyrät tottuvat mitä erikoisempiin ratkaisuihin.

Esittelemme nyt muutaman monen makuun jopa ällöttävän ruoan, jota yleisesti ottaen syödään vain ravintoaineidein takia. Lihomaan ei ainakaan näillä ohjeilla pääse!

Raejuusto ja ketsuppi

Onko kiire ja pitäisi saada PROTEIINIA?

Ohje: Katso kylmään, lähes tyhjään jääkaappiin ja nappaa sieltä purkki raejuustoa ja ketsuppia. Avaa proteiinipitoisen bodykansan pelastajan kansi, löräytä roimasti kekkulia sen päälle, sekoita ja huitaise naamaan. Voila. Valmistusaika 30s.

Raaka kananmuna

Olet ehkä katsonut liikaa Arskan leffoja, mutta menkööt. Kai tämän pitää jokaisen kokea ainakin kerran.

Ohje: Osta munia. Rusauta kuori rikki ja muljauta sisältö kuppiin. Jatka muljautusta kurkusta alas. Valmistusaika 5 s.

Maustamaton rahka ja kaurahiutaleet

Sokeri on pahin vihollisemme, joten tässä täydellinen sokeriton gourmet-välipala täyttämään masua.

Ohje: Ainekset ovat selkeät: kaurahiutaleita ja maitorahkaa. Saako ottaa makurahkaa? No ei. Dumppaa rahka kuppiin ja ripottele kaurat päälle. Sekoita lusikalla ja lapioi suuhun. Valmistusaika 15 s.

Riisi, tonnikala, ketsuppi

Tämä on jo villin kompleksinen ateria muihin esimerkkeihin verrattuna. Kunnon kehoaan temppelinä pitävä kölli pitää tosin huolen siitä, että keitetty riisi ei pääse loppumaan.

Ohje: Kypsän riisin päälle sirotellaan kauniisti tonnikala suoraan purkista ja estetiikan kruunaa roima puristus ketsuppia. Valmistusaika 30 min (ellei riisi ole jo valmiina).

Maustamaton proteiini veden seassa

Vähän proteiinista ja tottumuksista riippuen, lopputulos voi olla suhteellisen haastavasti ruokatorvesta alas soljuva kokonaisuus.

Ohje: Ota shaker ja pölläytä sinne scooppi valitsemaasi maustamatonta proteiinia. Avaa hana ja anna veden täyttää ainakin puolet shakerista. Ravistele, älä sekoita ja imaise unelmaliemi kitusiisi mahdollisimman nopeasti.

Jos et ole aikaisemmin kokeillut mitään näistä Gordon Ramseyn epäilemättä-vähemmän-suosittelemista herkkuaterioista, et ole missannut mitään. Toisalta, jokin näistä saattaa pelastaa kataboliset lihaksesi joku kaunis päivä pulasta – älä siis unohda valmistusohjeita!

Kirjoittaja Aino Papinniemi on helsinkiläinen personal trainer, mind coach certified trainer, journalisti ja taiteilija.

ARTIKKELIT

Treenaaminen

Treeniosiossa keskitytään nimensä mukaisesti treeneihin – olipa kyseessä sitten rasvanpoltto, parhaat liikkeet pyöreiden pakaroiden kasvatukseen, asiaa suoritustekniikasta tai aerobisen merkityksestä. Motivoidu, opi uutta ja ota parhaat vinkit käyttöön seuraaviin treeneihisi.

ARTIKKELIT

Ravinto & Palautuminen

Ravinto ja palautuminen jaksavat puhuttaa aina. Mitä, miten ja kuinka usein tulisi syödä? Entä puolestaan lepääminen – montako lepopäivää viikossa on tarpeeksi? Tsekkaa täältä kaikki artikkelimme, jotka käsittelevät näitä tärkeitä teemoja.

ARTIKKELIT

Reseptit

Haluatko syödä hyvin ja monipuolisesti, mutta samalla terveellisesti? Tikiksen supersuositut reseptit ovat terveellisiä ja boostaavat treeniä, mutta hivelevät myös makunystyröitä. Löydä oma suosikkisi muun muassa aamupala-, ja herkkureseptien joukosta! Nam!

ARTIKKELIT

Lifestyle

Treenaaminen ei ole ainoastaan harrastus, se on elämäntapa! Olipa kyseessä sitten “meal prepping”, vinkit parhaisiin treenivaatteisiin tai lahjavinkit treenaavalle, kaikki lifestyle-sisältö löytyy täältä. Varoitus! Jotkut artikkeleistamme saattavat aiheuttaa suupielten kääntymistä ylöspäin.

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.
 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: