Tämä resepti syntyi yhtenä perjantaisena kesäiltana, kun tulevaa viikonloppua fiilistellessäni mieleni alkoi tehdä jotain makeaa. Tuttu tunne, eikö? Pitkä työviikko ja monta kovaa treeniä takana, joten luonnollisesti tekee mieli palkita itsensä. Mieleeni juolahti ajatus sokerittomasta herkusta, joka kuitenkin taltuttaisi makeannälkäni. Ajatushan kuulosti päässäni paremmalta kuin loistavalta ja näin otin haasteen vastaan ja lähdin kokeilemaan miten käy!

Tuloksena täydellinen iltapala: sokeriton sitruuna-kardemummapannari. Uunissa karamellisoitu sitruuna tuo pannariin hakemaani makeutta ja siihen yhdistettynä pullan makua muistuttava kardemumma – syntyi sokeriton, mutta makea pannari. Päälle laitoin suomalaista superfoodia eli mustikkaa.

Tämä pannari sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Voit halutessasi korvata reseptin nesteet sekä jauhot itsellesi sopivimmaksi vaihtoehdoksi. Voin kuitenkin suositella juuri tätä reseptiä.

Resepti:

 

  • 4 kananmunaa
  • 8 dl riisimaitoa
  • 4 dl gluteenitonta kaurajauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl CocoVin psylliumia
  • 1/2 tl CocoVin Kalaharin suolaa
  • 1 luomusitruunan raastettu kuori
  • puolikkaan luomusitruunan mehu
  • 1 rkl kardemummaa
  • 100 g sulatettua luomuvoita

Riko kananmunien rakenne ja sekoita joukkoon puolet riisimaidosta. Yhdistä leivinjauhe kaurajauhoon ja lisää nesteeseen. Sekoita joukkoon loput riisimaidosta, psyllium, suola, sitruunan raastettu kuori, sitruunan mehu ja kardemumma. Anna jauhojen ja psylliumin turvota nesteessä noin 15-30 min. Lisää lopuksi sulatettu, hieman jäähdytetty voi muiden ainesten joukkoon.

Vuoraa korkealaitainen uunipelti (30 cm x 40 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Paista pannaria 225 asteessa noin 25 minuuttia (aika riippuu todella paljon uunista, joten seuraa taikinan kypsymistä). Anna hetkisen jäähtyä ja ”kiinteytyä”, jonka jälkeen mustikat päälle ja herkuttelemaan!

-Emili

Tsekkaa myös muut reseptit:

Näin valmistat herkullisen rasvakahvin! 

Herkulliset proteiiniletut 

Chia-siemenistä valmistettu mansikkahillo

 

Lisää kiinnostavia artikkeleita:

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: