Oletko joskus pudistanut päätäsi kaupassa lukiessasi myslipaketin ainesosaluetteloa ja jättänyt tuotteen hyllylle? Useat markkinoilla olevat myslit sisältävät paljon ylimääräistä sokeria. Kun teet myslin itse, voit olla varma ettei se sisällä mitään ylimääräistä ja voit säätää sen makeutta tarvittaessa. Ohjetta voi muuntaa mieleisekseen valitsemalla omia lempipähkinöitä -ja siemeniä ja joukkoon voi halutessaan heittää myös muita kuivattuja hedelmiä. Jos haluat makeamman version, lisää joukkoon esimerkiksi hunajaa tai siirappia. Voit myös maustaa myslin mm. kanelilla, inkiväärillä tai kardemummalla.

Itse tehty gluteeniton mysli:

– Pekaanipähkinöitä
– Seesaminsiemeniä
– Kurpitsansiemeniä
– Gluteenittomia kaurahiutaleita
– Maissisuurimoita
– Banaanilastuja
– Pellavansiemenrouhetta
– Unikonsiemeniä

Määrät voit päättää itse omien mieltymystesi mukaan!

Sekoita kaikki (paitsi kuivahedelmät) ainekset keskenään ja kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 170 asteessa noin 15-30min uunista riippuen ja sekoita välillä ettei pinta pala.

Näin helppoa se on:

Lisää gluteenittomia reseptejä: Gluteenittomat puurot

Lue myös: Urheilijan aamupalavinkit 

 

Lisää kiinnostavia artikkeleita:

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: