Raakasuklaa – todellinen ravinnepommi!

loka 12, 2015 | Miesten ravinto, Naisten ravinto | 0 Kommenttia

Raakasuklaata hehkutetaan nykyään monessa paikassa, eikä suotta. Tälle terveysherkulle kannattaa antaa mahdollisuus!

Raakasuklaan tekoon käytetyt ainesosat tulevat suoraan luonnosta, eikä niiden joukkoon ei ole lisätty turhia lisäaineita. Raakasuklaan mineeralirikkaiden raaka-aineiden ravinteet ovat tallella, koska se valmistetaan kuumentamattomasti. Raakasuklaan perusta rakentuu siis raakakaakaosta, jonka voi käyttää kaakaovoina ja kaakaojauheena, puristettuna kaakaomassana, murskattuna kaakaopapuna tai käyttää näitä yhdistelmänä.

Itse kaakaon kanssa raakasuklaassa käytetään yleisesti kylmäpuristettua kookosöljyä ja kaakaojauhetta, sekä oman mieltymyksen mukaan muita superfoodjauheita. Raakasuklaan makeutukseen voi käyttää esimerkiksi kotimaista hunajaa tai raakaruokosokeria.

Raakakaakao sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa ja sen painosta yli 10 % on antioksidantteja. Tämä määrä on yli kymmenkertainen mustikan antioksidanttipitoisuuteen.

On hyvä myös muistaa, että raakakaakaolla on voimakas vaikutus elimistössämme. Raakakaakao sisältää suuren määrän antioksidantteja ja flavonoideja, joiden lisäksi myös paljon erilaisia voimakkaasti vaikuttavia ainesosia. Siksi sen käytössä tuleekin muistaa kohtuus ja käyttää sitä ennemmin niin sanotusti ravinteita kuljettavana aineena elimistössämme kuin liiallisessa herkuttelussa. Kannattaa myöskin ajoittaa raakasuklaahetket reilusti ennen nukkumaan menoa, sillä raakakaakao piristää!

Kun korvaat perinteisen lähinnä kuumennettua kaakaota ja muita epähyödyllisiä aineita sisältävän suklaan raakasuklaalla, voit oikeasti nauttia sitä hyvillä mielin ja tuntea ravinteiden vaikutuksen elimistössäsi. Pala raakasuklaata toimii myöskin hyvänä treenin buustaajana!

Raakasuklaata löytyy hyvinvointiliikkeistä, mutta myöskin lisääntyvissä määrin ruokakaupoistakin löytää tätä herkkua.

Raakasuklaata on myös helppo valmistaa itse!

 

ARTIKKELIT

Treenaaminen

Treeniosiossa keskitytään nimensä mukaisesti treeneihin – olipa kyseessä sitten rasvanpoltto, parhaat liikkeet pyöreiden pakaroiden kasvatukseen, asiaa suoritustekniikasta tai aerobisen merkityksestä. Motivoidu, opi uutta ja ota parhaat vinkit käyttöön seuraaviin treeneihisi.

ARTIKKELIT

Ravinto & Palautuminen

Ravinto ja palautuminen jaksavat puhuttaa aina. Mitä, miten ja kuinka usein tulisi syödä? Entä puolestaan lepääminen – montako lepopäivää viikossa on tarpeeksi? Tsekkaa täältä kaikki artikkelimme, jotka käsittelevät näitä tärkeitä teemoja.

ARTIKKELIT

Reseptit

Haluatko syödä hyvin ja monipuolisesti, mutta samalla terveellisesti? Tikiksen supersuositut reseptit ovat terveellisiä ja boostaavat treeniä, mutta hivelevät myös makunystyröitä. Löydä oma suosikkisi muun muassa aamupala-, ja herkkureseptien joukosta! Nam!

ARTIKKELIT

Lifestyle

Treenaaminen ei ole ainoastaan harrastus, se on elämäntapa! Olipa kyseessä sitten “meal prepping”, vinkit parhaisiin treenivaatteisiin tai lahjavinkit treenaavalle, kaikki lifestyle-sisältö löytyy täältä. Varoitus! Jotkut artikkeleistamme saattavat aiheuttaa suupielten kääntymistä ylöspäin.

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.
 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: