Resepti: Omena-kauralätyt

Tämä resepti syntyi, kun aloin tekemään aamupalaksi meille tuttuja banaanilettuja. Rikoin kananmunat kulhoon ja huomasin, että meillä ei ole banaaneja. Banaaniletut ilman banaania – no nehän jäi tekemättä!

Kanamunat olivat kuitenkin jo valmiiksi kulhossa, joten ajattelin, että teen vaihtoehtoisia lettuja. Tykkään, että lettujen pitää olla hieman makeita, mutta sokeria niihin en halua laittaa, sillä haluan pitää ne kuitenkin terveellisinä ja luonnollisesti makeutettuina. Valitsin makeudeksi omenan ja yhdistelin siihen sopivia makuja ja tottakai omia lemppareitani.

Omena-kauralätyistä tuli ihan super hyviä! Ja etenkin hyvää vaihtelua hieman jo ainakin meidän perheessä kulutetuille banaaniletuille. On hauskaa, kuinka parhaat reseptit syntyy yleensä ihan extemporena!

Ohje Omena-kauralätyt:

  • 3 munaa
  • 4 dl kauramaitoa
  • 2 dl kaurajauhoja
  • 3 rkl kookoshiutaleita
  • 1 iso omena raastettuna
  • ripaus suolaa
  • 1 tl kanelia

Raasta kuorittu omena raastimen rouheimmalla pinnalla. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa kevyesti vispilällä. Anna taikinan turvota noin 5 minuuttia. Paista pannulla rasvan kanssa (öliiviöljy/voi/kookosöljy) pieniä lättyjä. Pieniä, jotta lätyt pysyvät paremmin kasassa ja ne on helpompi kääntää. Paista kummaltakin puolelta niin, että lättyihin tulee kauniin ruskea pinta ja sisältä ne ovat kypsiä. Nauti esimerkiksi mustikoiden kanssa!

– Emili

TIKIKSEN 6 KUUKAUDEN TREENIOHJELMA NAISET

Tikiksen suosituimmasta valmennuksesta on nyt tehty saamamme palautteen perusteella täysin oma versio NAISILLE
– Hanki itsellesi tiukka vatsa, timmit käsivarret ja muhkeat pakarat!

Tsekkaa myös: 

Treenaajan nopeat välipalat

Nopeat kaura-siemen-porkkanaleipäset

Sokeriton sitruuna-kardemummapannari

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: