Tämä ohje syntyi, kun yksi ilta mietimme puolisoni kanssa, mitä söisimme iltapalaksi. Kello oli jo melko paljon ja seuraavana aamuna odotti aikainen herätys, joten sen oli oltava jotain suhteellisen nopeaa. Usein juuri tällaiset tilanteet ovat itselleni kaikista inspiroivimpia ja pääni sisällä alkaa muovautumaan ajatus jostain reseptistä. Näin kävi taas.

Sekoitin ainekset, jätin massan turpoamaan hetkeksi siivotakseni keittiöstä jälkeni, laitoin leipäset uuniin ja kypsymisajan käytin hyödyksi iltapesujen merkeissä – täydellistä! Suihkusta tultuani uunituoreet kaura-siemen-porkkanaleipäset odottivat syöjiään. Mikä parasta, niitä jäi vielä aamupalaksikin!

Ohje:

  • 2 kananmunaa
  • 2 dl vettä
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 2 keskikokoista porkkanaa
  • 1 dl siemeniä (laitoin 1/2 kurpitsansiemeniä ja 1/2 pellavansiemeniä)
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1,5 dl juustoraastetta
  • 1/2-1 tl suolaa

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Anna massan turvota 5 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt ja massa on kiinteää.

Annostele lusikalla taikina yhdeksäksi leipäseksi leivinpaperin päälle pellille. Painele leipäset tasaisiksi noin 0,5-1 cm paksuisiksi. Paista leipäset uunissa kiertoilmalla 175 asteessa (tasalämmöllä 200 asteessa) noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja pinta on saanut väriä. NAUTI!

– Emili

Kurkkaa myös muut herkulliset reseptit:

Arjen pelastava kana-riisivuoka

Terveelinen riisisuklaa 

Pinaattinen pannupitsa

Lisää kiinnostavia artikkeleita:

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: