Näin onnistut dieetissä

touko 9, 2014 | Miesten ravinto, Naisten ravinto | 0 Kommenttia

Yritätkö sinäkin tiristää ne viimeiset ylimääräiset rasvat timmien lihasten päältä ennen rantakautta? Nälättää, palelee, väsyttää ja kiukuttaakin. Herkuista kieltäytyminen ja parsakaalin puputtaminen tökkii. Kuulostaako tutulta? Kehon rasvoista eroon pääseminen on totista puuhaa, ja toisinaan motivaatio syödä tiukan ruokavalion mukaan tuntuu kadonneen täysin. Tikis listasi asioita, jotka auttavat pääsemään tavoitteeseen ja säilyttämään motivaation.

Muista päämääräsi

Vaikka tiukka ruokavalio tuntuu toisinaan elämää rajoittavalta ja tekisi mieli heittää pyyhe kehään, muista päämääräsi. Muistuta itseäsi, miksi ryhdyit koko hommaan. Laita vaikka jääkaapin oveen jokin motivoiva kuva tai mietelause, josta saat voimia jatkaa. Esimerkiksi tämä ajatus on hyvä pitää mielessä: ”I don’t diet, I eat according to my goals” (“en dieettaa, vaan syön päämääräni mukaisesti”). Supertiukkaa dieettiä ei ole tarkoitus noudattaa ikuisesti, vaan viimeisten ylimääräisten rasvojen tuhoaminen vaatii hetkellistä jämäkkää kurinalaisuutta.

Nauti ruokailuhetkistä

Kun ruokamääriä joutuu vähentämään, eikä saa syödä mitä sattuu, oppii parhaassa tapauksessa arvostamaan syömistään uudella tavalla. Laatu korvaa tässä tapauksessa määrän. Arvosta ruoan muita ominaisuuksia, kuten tuoksua ja pirteitä värejä. Nauti ruokailuhetkistäsi ja keskity syömiseen. Syö hitaasti, pureskele hyvin ja asettele ruokasi kauniisti.

Selätä herkkuhimo

Yritätkö saavuttaa päämääräsi oikotietä pitkin, ja syöt mahdollisimman vähän? Ei kannata. Syömällä säännöllisesti pitkin päivää pieniä annoksia ravinteikasta ruokaa, nälkä pysyy loitolla paremmin ja vältyt piinaavilta herkkuhimoilta. Suosi kylläisyyttä lisäävää kuitua, proteiinia ja kevyitä kasviksia. Jos makeanhimo kuitenkin yllättää, pysähdy hetkeksi. Mieti, saatko paremman mielen syömällä ne karkit vai pysymällä jämäkkänä ja odottamalla, että mielihalu menee ohitse.

Lepää riittävästi

Nyt jos koska, lepo on äärimmäisen tärkeää. Älä tingi hyvistä yöunista, jotta ehtisit treenata hullun lailla, sillä näin aiheutat vain haittaa itsellesi. Univaje vaikuttaa elimistön aineenvaihduntaan, ja esimerkiksi stressihormonina tunnetun kortisolin määrä verenkierrossa kasvaa. Jatkuvasti koholla oleva kortisoli vaikuttaa muun muassa lihasmassaan katabolisesti, altistaa sairauksille heikentämällä kehon immuunipuolustusta ja lisää viskeraalisen, eli vatsaan sisäelimien ympärille muodostuvan, rasvan kertymistä. Univaje myös pienentää ruokahalua hillitsevän leptiinin pitoisuutta veressä ja samalla suurentaa greelinin pitoisuutta, jolloin nälän tunne kiusaa ja tekee mieli syödä nopeita hiilareita.

Pidä ruokapäiväkirjaa puhelimessa

Lisää motivaatiota lataamalla älypuhelimeesi jokin dieettisovellus. Erilaisia ruokapäiväkirjoja ja treenisovelluksia on tarjolla vaikka kuinka paljon. Sovellus, johon saat kirjattua sekä ruokailut että päivän aktiivisuuden on näppärä apuväline dieetillä. Monet tällaiset sovellukset laskevat syödyn kalorimäärän ja päivän aktiivisuudesta syntyneen kulutuksen erotuksen, jolloin sinun on helppo seurata energiatasapainoa.

Hyödynnä some

On tutkittu, että ihmiset, jotka näkevät kuvia terveellisistä ruuista, myös syövät usein terveellisemmin. Jätä siis mehevien kakkukuvien seuraaminen hetkeksi ja etsi Instagramissa tai Pinterestissä motivoivia ihmisiä ja tauluja. Kun näet terveellisiä ruokia ja treenattuja ihmisiä, muistat oman päämääräsi ja saat lisää motivaatiota, kuten TIKIS Facebookista :), sen saavuttamiseksi.

Toivottavasti saat tästä lisää potkua taisteluun rasvavarastoja vastaan. Muista nauttia elämästäsi  rajoituksista huolimatta, mutta pysy lujana äläkä anna periksi vaikeuksien tullessa eteen. Vaivannäkö ja tiukka itsekuri palkitaan lopulta piukkoina erottuvina lihaksina!

Lue myös: 5 naurettavan helppoa tapaa syödä terveellisemmin

ARTIKKELIT

Treenaaminen

Treeniosiossa keskitytään nimensä mukaisesti treeneihin – olipa kyseessä sitten rasvanpoltto, parhaat liikkeet pyöreiden pakaroiden kasvatukseen, asiaa suoritustekniikasta tai aerobisen merkityksestä. Motivoidu, opi uutta ja ota parhaat vinkit käyttöön seuraaviin treeneihisi.

ARTIKKELIT

Ravinto & Palautuminen

Ravinto ja palautuminen jaksavat puhuttaa aina. Mitä, miten ja kuinka usein tulisi syödä? Entä puolestaan lepääminen – montako lepopäivää viikossa on tarpeeksi? Tsekkaa täältä kaikki artikkelimme, jotka käsittelevät näitä tärkeitä teemoja.

ARTIKKELIT

Reseptit

Haluatko syödä hyvin ja monipuolisesti, mutta samalla terveellisesti? Tikiksen supersuositut reseptit ovat terveellisiä ja boostaavat treeniä, mutta hivelevät myös makunystyröitä. Löydä oma suosikkisi muun muassa aamupala-, ja herkkureseptien joukosta! Nam!

ARTIKKELIT

Lifestyle

Treenaaminen ei ole ainoastaan harrastus, se on elämäntapa! Olipa kyseessä sitten “meal prepping”, vinkit parhaisiin treenivaatteisiin tai lahjavinkit treenaavalle, kaikki lifestyle-sisältö löytyy täältä. Varoitus! Jotkut artikkeleistamme saattavat aiheuttaa suupielten kääntymistä ylöspäin.

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.
 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: