Kuinka sanoa EI

touko 29, 2017 | Lifestyle naiset, Naisten ravinto | 0 Kommenttia

Jokunen meistä saattaa elää agilitymaista arkea kesäkunnon ja kissanristiäisten kanssa. Toisaalta olisi mahtavaa saavuttaa elämän huippukondis, mutta toisaalta myös haluat pitää kiinni sosiaalisestakin elämästä ja liittyä mukaan kakkukahveille tai puistokeitolle notkumaan.

Elämä on houkutuksien ja valintojen maailma, ja on erittäin hyvä taito myös oppia sanomaan EI.

Tikiksen Kotitreeniklubi

Kotitreeniklubissa treenataan 3-4 kertaa viikossa ja kotitreenit kestävät 20-40 minuuttia. Jokainen treeni on uniikki.

Kaverit

 

Martin synttärit järjestetään perjantaina ja Lauran tuparit ovat lauantaina. Niihin olisi pakko mennä, olivathan he kumpikin sinun synttäreillä. Ja sitten seuraavana viikonloppuna Annen polttarit… Sama rumba jatkuu kesän festareihin asti ja mistään ei voi jäädä paitsi. Vai voiko?

Tapoja sanoa EI bilettämiselle:

 • Sano, että juot drinkkiä, kun oikeasti juotkin vichyä limellä.
 • Sano, että olet kolmiolääkityksellä, etkä voi tänään juoda alkoholia. Lupaudu kuskiksi.
 • Jos tiedät sortuvasi, valikoi etukäteen tarkkaan, mitkä bileet ovat sen arvoisia.

Tai sitten, kerro kavereillesi haaveestasi olla kunnossa. Oikeat ystävät tukevat sinua, eivätkä yritä sabotoida projektiasi.

Isovanhemmat

 

Nyt tarkkana: mummo voi hyvinkin ottaa pullasta kieltäytymisen loukkauksena. Isovanhemmat tuppaavat rakastamaan syöttää jälkikasvuaan ja heidän kanssa on löydettävä oikea kieli, jolla saat selitettyä, mitä bulkki ja dieetti tarkoittaa. Muista, että tästä suunnasta saatat hyvinkin kuulla sanat: ”Miksi sinä enää käyt salilla ja yrität laihduttaa, olethan jo hyvässä kunnossa?”

Tapoja sanoa EI mummolan kermaperunoille ja korvapuusteille:

 • Tuo omat eväät (kertomatta mummolle).
 • Jos on jo myöhäistä, pöytä kukkii sokerisia viljapalloja ja kysyvät katseet osuvat sinuun, sano, että pelkäät kuollaksesi diabetestä.
 • Älä mene dieetillä mummolaan erinäisiä tekosyitä käyttäen.

Tai sitten, soita etukäteen ja kerro, että sinulla on nyt joitakin ruokailurajoitteita ja toivoitsit, että ne otetaan huomioon. Sinun ei tule sabotoida itseäsi muiden loukkaamisen pelossa.

Puoliso

 

Puolison kanssa joudut käyttämään jonkin verran oveluutta, ennakointia, taivuttelukykyä ja puhdasta taitoa selittää, miksi tarvitset tukea nyt. Kotisohvalla pizzalistaa heilutteleva elämänkumppani saattaa olla hyvin petollinen kuoppa kuntosi suhteen.

Kuinka sanoa EI rakkaalle:

 • Älä suostu ostamaan talouteen herkkuja ja nosta meteli, jos toinen ostaa.
 • Jos toinen sanoo: ”Kyllä sä nyt yhden voit syödä”, katso jäätävin silmin takaisin ja murise syvältä kurkusta.
 • Pakota hänet mukaan rupeamaasi.

Tai sitten, annat toisen tehdä omia ratkaisujaan ja syödä mitä häntä huvittaa. Sinä voit keskittyä omaan juttuusi ja pysyä iloisena näyttäen hyvää esimerkkiä siitä, miten omia unelmia tavoitetaan.

Demoni sisälläsi

Tämä on se kaveri, joka saa sinut oikeastaan sortumaan kaikkiin edellisiin kohtiin ja taipumaan muiden ihmisten tanssiin. Taito sanoa EI ei tarkoita sitä, että sanot sitä vain muille, vaan opit käsittelemään itseäsi niin, että ei:n sanominen ei tunnu pahalta.

Mitä tehdä:

 • Tunnista mielihalusi ja hallitse impulssisi.
 • Harjoittele ja valmenna päätäsi tukemaan tavoitteitasi.
 • Muistuta itseäsi siitä, mikä on sinulle oikeasti tärkeää: bilettäminen, toisten miellyttäminen ja hetken mielitekojen seuraaminen vai tavoitteissa onnistuminen ja itsensä ylittäminen?

Kun olet sujut itsesi kanssa ja tiedät, mitä haluat, et välitä siitä, mitä muut ajattelevat sinun tyylistäsi olla ja elää. Sitten voit rauhassa pudistella päätä herkuille ja kukaan ei saa sinun päätäsi käännettyä.

Kirjoittaja Aino Papinniemi on helsinkiläinen personal trainer, mind coach certified trainer, journalisti ja taiteilija.

ARTIKKELIT

Treenaaminen

Treeniosiossa keskitytään nimensä mukaisesti treeneihin – olipa kyseessä sitten rasvanpoltto, parhaat liikkeet pyöreiden pakaroiden kasvatukseen, asiaa suoritustekniikasta tai aerobisen merkityksestä. Motivoidu, opi uutta ja ota parhaat vinkit käyttöön seuraaviin treeneihisi.

ARTIKKELIT

Ravinto & Palautuminen

Ravinto ja palautuminen jaksavat puhuttaa aina. Mitä, miten ja kuinka usein tulisi syödä? Entä puolestaan lepääminen – montako lepopäivää viikossa on tarpeeksi? Tsekkaa täältä kaikki artikkelimme, jotka käsittelevät näitä tärkeitä teemoja.

ARTIKKELIT

Reseptit

Haluatko syödä hyvin ja monipuolisesti, mutta samalla terveellisesti? Tikiksen supersuositut reseptit ovat terveellisiä ja boostaavat treeniä, mutta hivelevät myös makunystyröitä. Löydä oma suosikkisi muun muassa aamupala-, ja herkkureseptien joukosta! Nam!

ARTIKKELIT

Lifestyle

Treenaaminen ei ole ainoastaan harrastus, se on elämäntapa! Olipa kyseessä sitten “meal prepping”, vinkit parhaisiin treenivaatteisiin tai lahjavinkit treenaavalle, kaikki lifestyle-sisältö löytyy täältä. Varoitus! Jotkut artikkeleistamme saattavat aiheuttaa suupielten kääntymistä ylöspäin.

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.
 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: