Oletko miettinyt miten voisit korvata eläinproteiineja kasviperäisillä vaihtoehdoilla? Oletko kiinnostunut oman terveyden lisäksi myös ympäristön hyvinvoinnista? Jos vastasit kyllä, suosittelemme tutustumaan luonnonmukaisesti tuotettuun hamppuproteiinijauheeseen!

Jos tarkastellaan koko kasvikuntaa, juuri hampunsiemenissä on kaikkein kattavin syötävissä ja käytettävissä oleva proteiini. Moni toki yhdistää mielessään hampun päihdekäyttöön, mutta elintarvikekäyttöön tarkoitettu hamppulajike on eri kasvi. Mikä sitten tekee hamppuproteiinista ihanteellisen proteiinilisän urheilijoille, vegaaneille ja kaikille hyvinvoinnistaan kiinnostuneille?

1. Aminohapot

 

Hamppuproteiinijauhe sisältää kaikkia välttämättömiä aminohappoa, joita aikuisen ihmisen keho ei pysty tuottamaan itse. Varsinkaan, jos et käytä eläinproteiineja, ruokavalio kannattaa pitää todella monipuolisena. Täydellisiä proteiininlähteitä kasvikunnan tuotteista ovat hamppuproteiinin lisäksi mm. chia-siemenet ja spirulina.

2. Allergiaystävällisyys

 

Hampunsiementen proteiinit sulavat ja imeytyvät mainiosti, ja ovat erittäin allergiaystävällisiä. Maitotuotteet ja soija saattavat aiheuttaa joillekin allergisia reaktioita, mutta hampunsiemenistä johtuvia allergoita ei ole raportoitu. CocoVin hamppuproteiinijauhe valmistetaan kylmäpuristustekniikalla, jolloin valmistusprosessi ei vaadi haitallisten liuottimien käyttöä. Jauhe on luomulaatuinen, gluteeniton, laktoositon ja lisäaineeton.

hamppu2

3. Rasvahapot

 

Jos verrataan hamppuproteiinijauhetta muihin proteiinijauheisiin, on siinä runsaasti monityydyttymättömiä rasvahappoja (omega-6 ja omega-3). Tämän lisäksi jauhe sisältää runsaasti magnesiumia, rautaa, sinkkiä ja kaliumia.

4. Kuitu

 

CocoVin luomuhamppuproteiini sisältää 20 grammaa kuitua per 100 grammaa, joten lisäämällä jauhetta esimerkiksi jugurtin, smoothien tai myslin sekaan, saat helposti lisättyä päivän kuidunsaantia ruokavaliossasi.

5. Käyttö palautusjuomana

 

Hamppuproteiinijauhe sopii käytettäväksi palautusjuoman proteiinilähteeksi 40 gramman annostuksella.

Hampunsiemen on siis äärimmäisen monipuolista, tasapainoista ja ravinnetiheää ruokaa!

(Artikkeli toteutettu yhteistyössä CocoVin kanssa.) 

 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: