3 tapaa tehdä hampurilainen ilman sämpylää

heinä 3, 2016 | Miesten ravinto, Naisten ravinto, Reseptit miehille, Reseptit naisille | 0 Kommenttia

Hampurilaissämpylä, se jauhopohjainen, pitkälle käsitelty leivänpalanen ei tee vyötärölinjalle kovinkaan suurta palvelusta. Mutta kuka sanoi että sitä tarvitaan ollenkaan? Hampurilaisen voi toteuttaa niin monin eri tavoin!

Katso tästä nämä paleoruokavalioon sopivat reseptit uudelleentuunatuista burgereista:

”Munakoisosämpylät”

 

Annoksia: 2
Valmisteluaika: 5 minuuttia
Kokonaisaika: 25 minutes

 • 1 munakoiso
 • 3 rkl oliiviöljyä
 • ½ tl suolaa
 • ½ tl pippuria

1.  Asettele leivinpaperi pellille ja lämmitä uuni 220 asteeseen.
2. Leikkaa munakoisosta parin sentin paksuisia viipaleita. Asettele viipaleet lämmitetylle pellille. Sipaise puolet rasvasta munakoisoviipaleiden päälle, käännä viipaleet ja levitä loput rasvat toiselle puolelle. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Paista munakoisoviipaleita noin 20 min, kunnes ne ovat ruskettuneita pinnalta ja haarukka menee helposti niide läpi. Anna viipaleiden jäähtyä, täytä sitten munakoisoburgerit täyteillä.

munakoiso

”Portobello-sämpylät”

 

Annoksia: 2
Valmisteluaika: 5 minuuttia
Kokonaisaika: 25 minuuttia

 • 4 isoa portobello-sientä
 • 3 rkl paistorasvaa
 • ½ tl suolaa
 • ½ tl pippuria
 • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna

1. Lämmitä uuni 200°asteeseen. Asettele leivinpaperi pellille.
2.  Huuhtele sienet kylmällä vedellä ja puhdista niistä kaikki lika. Kuivaa huolellisesti. Aseta sienet ylösalaisin pellille. Poista kannat rikkomatta sientä ja pirskota paistorasva sienten päälle. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulilla.
3. Paista uunissa 10 minuuttia, käännä sienet ja paista toiset 10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Anna jäähtyä, lisää sitten täytteet sienisämpylöiden väliin.

portobello

”Bataattisämpylät”

 

Annoksia: 2
Valmisteluaika: 5 minuuttia
Kokonaisaika: 11-15 minuuttia

 • 2 bataattia
 • 2 rkl öljyä
 • suolaa ja pippuria

1. Valitse paksu ja pyöreä bataatti. Kuori bataatti ja pilko se sopivan kokoisiksi viipaleiksi.
2. Lämmitä öljy keskilämpöiseksi isolla paistinpannulla, kansi paistinpannun päällä. Kun rasva on kuumaa, lisää isoimmat bataatit keskelle pannua ja pienemmät ringiksi sivuille. Paista kunnes bataatit ovat niin kypsiä että haarukka uppoaa niihin helposti ja ne ovat ruskeita, noin 3-5 min. Mausta suolalla ja pippurilla! Anna jäähtyä, täytä sitten burgerit ja tarjoile!

bataatti

Lähde: eatclean

Tsekkaa myös:

Erikoinen vaihtoehto leivälle – bataattia leivänpaahtimessa

Terveelliset grilliherkut!

Grillattu salaatti 

ARTIKKELIT

Treenaaminen

Treeniosiossa keskitytään nimensä mukaisesti treeneihin – olipa kyseessä sitten rasvanpoltto, parhaat liikkeet pyöreiden pakaroiden kasvatukseen, asiaa suoritustekniikasta tai aerobisen merkityksestä. Motivoidu, opi uutta ja ota parhaat vinkit käyttöön seuraaviin treeneihisi.

ARTIKKELIT

Ravinto & Palautuminen

Ravinto ja palautuminen jaksavat puhuttaa aina. Mitä, miten ja kuinka usein tulisi syödä? Entä puolestaan lepääminen – montako lepopäivää viikossa on tarpeeksi? Tsekkaa täältä kaikki artikkelimme, jotka käsittelevät näitä tärkeitä teemoja.

ARTIKKELIT

Reseptit

Haluatko syödä hyvin ja monipuolisesti, mutta samalla terveellisesti? Tikiksen supersuositut reseptit ovat terveellisiä ja boostaavat treeniä, mutta hivelevät myös makunystyröitä. Löydä oma suosikkisi muun muassa aamupala-, ja herkkureseptien joukosta! Nam!

ARTIKKELIT

Lifestyle

Treenaaminen ei ole ainoastaan harrastus, se on elämäntapa! Olipa kyseessä sitten “meal prepping”, vinkit parhaisiin treenivaatteisiin tai lahjavinkit treenaavalle, kaikki lifestyle-sisältö löytyy täältä. Varoitus! Jotkut artikkeleistamme saattavat aiheuttaa suupielten kääntymistä ylöspäin.

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.
 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: