facebook_pixel

3 tutkittua keinoa pysyä motivoituneena

Saat aikaan tuloksia, mutta sitten alat jahkailla. Kirjoitat itsellesi tehtävälistan, muttet saa asioita tehtyä. Ja tämä sama toistuu uudelleen ja uudelleen. Mikä siis on pielessä? Olemme hyviä sunnittelemaan tekemisiämme, mutta niiden toteuttaminen onkin sitten hankalampi juttu. Ongelma on siinä, että unohdamme erään äärimmäisen tärkeän asian nimeltä tunteet.

Uudenvuodenlupaus olla tikissä? Näin onnistut!

Uudesta vuodesta on nyt kulunut reilu pari viikkoa ja nyt punnitaan uudenvuodenlupaukset toden teolla. Kun kysytään kuinka moni on luvannut laihduttaa, kuntoilla enemmän tai syödä terveellisemmin, nousee käsiä ylös hyvinkin paljon. Tavanomaista on kuitenkin se, että leikki loppuu lyhyeen.

Aloittamisen tuska – näin pääset treenaamisessa alkuun

Jokainen meistä on ollut jossain vaiheessa elämää siinä pisteessä, että olemme vasta-alkajia. Olemme vasta aloittanut urheilun tai uuden lajin. Ensimmäiset hetket uuden asian parissa ovat aina vaikeimmat. Saatamme kokea olomme epävarmaksi ja jos alku on tarpeesi haastava, saatamme luovuttaa. Mitä pitäisi tehdä, jos itse aloittaminenkin tuottaa jo tuskaa?

5 neuvoa, miten suunnittelet tehokkaan treeniviikon

Useat meistä haluaisi ehtiä treenaamaan paljon enemmän, kuin mihin tällä hetkellä tuntuu olevan aikaa. Onko kaikki oikeasti vain kiinni siitä, että meillä ei aikaa treenaamiselle vai keksimmekö tekosyitä? Alla olevat viisi neuvoa auttavat sinua suunnittelemaan itsellesi tehokkaan treeniviikon.

Musiikin vaikutus treenaamiseen

Musiikilla on helppo säädellä mielialaa ja tehostaa suorituskykyä. Juuri oikea tempoinen musiikki saa sinut löytämään lisää voimia ja antamaan kaikkesi. Mutta mihin musiikin vaikutus sitten loppujen lopuksi perustuu?

Lopeta murehtiminen – 5 askelta rennompaan elämään

Löydätkö itsesi usein murehtimasta, välillä turhiakin, asioita? Saatat istua yksin kotona ja miettiä, mitkä kaikki asiat ovat huonosti elämässäsi tai murehtia kaikkea sitä jo etukäteen, mitä sinun pitäisi tehdä huomenna. Lopettamalla murehtimisen voisit helpottaa omaa oloasi ja mahdollisesti löytää uusia näkökulmia asioihin.

Miten löytää oma laji?

Olet ehkä miettinyt uuden harrastuksen aloittamista, mutta et oikein tiedä mikä laji sopisi sinulle? Nämä vinkit kannattaa ottaa huomioon, kun pohdit itsellesi mielekästä harrastusta.

3 ihmistyyppiä, joita tarvitset elämääsi

Me kaikki kohtaamme ihmisiä elämämme varrella, joita kutsumme mentoreiksemme. He johdattavat meitä matkallamme ja antavat meille energiaa. Ei ole väliä kuinka pitkään ihmissuhteet eri ihmisten kanssa kestävät, jokaisella heillä on merkitys elämässämme, voimme oppia jokaiselta jotain ja kasvamme ihmisinä.

Syksyn uutuuskirjat – nämä 3 henkilötarinaa kannattaa lukea!

Koko Suomi tuntee heidät. He ovat inspiroivia ja tekevät asioita, joista useat vain haaveilevat. He ovat raivanneet tiensä huipulle ja tietävät mitä omien unelmien saavuttaminen vaatii. Tikis esittelee kolme tämän syksyn uutuuskirjaa, joissa kolme täysin erilaista ihmistä kertoo oman tarinansa.

Testaa, kuinka tikis olet!

Haluatko testata voima- ja kestävyyskuntosi? Tällä treenillä saat selville, millä viivalla olet. Tee tämä kerran kuukaudessa, niin huomaat, miten edistyt.

10 ei-niin-turhamaista syytä harrastaa liikuntaa

Jokainen hyvässä kunnossa oleva on varmaan joskus kuullut kommentin: “Miksi sä treenaat, sähän oot jo niin hyvässä kunnossa?” Monelle liikunta on keino rakentaa pyöreä pylly, hankkia sixpack ja saada silmää hivelevä ulkonäkö. Entä sitten, kun unelmien vartalo on saavutettu? Onko sen jälkeen enää syytä liikkua? Miksi hyväkuntoiset ihmiset harrastavat liikuntaa? Tikis listasi, mitä hyötyä urheiluharrastuksesta on kropan kunnossa pysymisen lisäksi!

10 varmaa keinoa olla onneton

Monista lehdistä ja artikkeleista voi lukea vinkkejä, kuinka olla onnellinen ja menestynyt. Ei löydy montaakaan tekstiä siitä, kuinka pilata oma elämä. Ei ole salaisuus, että me itse teemme itsestämme onnettomia, ei olosuhteet tai toiset ihmiset. Kaikki eivät voi kuitenkaan hyväksyä tätä, koska ei ole ketään ketä syyttää. Seuraavat asiat tekevät meistä onnettomia, joten jos haluat olla onneton, seuraa näitä ohjeita:

Nämä treenit kuluttavat enemmän kaloreita kuin juoksu

Tykkäämme suuresti juoksusta. Se mahdollistaa stressiä vähentävän ja kestävyyttää boostaavan treenin, johon tarvitaan vain pari kenkiä ja juoksubaanaa. Se myös polttaa kaloreita. Jos juokset noin kuuden minuutin kilometrivauhtia, kulutat suunnilleen 10 kaloria minuuttia kohti. Ihan mukava lukema, ja jos vedät vielä kovempaa, kulutat tätäkin enemmän. Mikäli juoksu ei kuitenkaan satu kuulumaan lempilajeihisi, on olemassa muitakin urheilumuotoija, joilla kalorit palavat myös vauhdilla…

Törmäätkö salilla enkeleihin, Tuomas Kauhanen?

Räppäri Tuomas Kauhanen on liikuttanut porukkaa tanssittavilla biiseillään klubeilla ja festareilla, ja on itsekin varsin liikunnallinen. Kauhanen räppäsi tiensä suuren yleisön tietouteen viimeistään kesällä 2013, kun hänen Enkeli-kappaleensa valittiin Suomen viralliseksi kesäbiisiksi. Liikuntaa ahkerasti harrastaneen Kauhasen treeniin tuli pitkä tauko nuoruudessa vakavan lasketteluonnettomuuden takia, ja paino nousi lähes 120 kiloon. Into treenata löytyi kuitenkin uudelleen,

Kesän tehokas porrastreeni

Jalkapäivä edessä, mutta tunkkainen kuntosali-ilma ei nappaa kauniilla säällä? Suuntaa lähimpiin rappusiin ja tee treenisi siellä! Porrastreeni antaa uudenlaista ärsykettä jalkalihaksille ja takaa poltteen seuraavillekin päiville istumalihaksiin. Lisäksi syke nousee ja rasva palaa.

Näin pääset yli pettymyksestä – 6 vinkkiä

Oletko joskus epäonnistut elämässäsi jossakin tavoitteessa tai joutunut pettymään? Niin varmasti jokainen. Pettymys voi seurata esimerkiksi epäonnistuneesta kesäkuntoprojektista, päättyneestä ihmissuhteesta tai työpaikasta, joka jäi saamatta. Pettymykset kuuluvat väistämättä elämään ja on tärkeää jatkaa eteenpäin niistä huolimatta. Miten pettymyksestä pääsee yli?

7 vinkkiä elämäntapamuutokseen

Eikö olisi mukavaa vain herätä aamulla ja päättää aloittaa siltä seisomalta täysin uusi treeniohjelma ja ruokavalio. Parin viikon kuluttua huomaat olevasi paremmassa tikissä, terveempi ja selkeästi onnellisempi? Se olisi varmasti mukavaa, mutta tuskin kovin realistista, koska onnistuminen ei useimmiten ole näin suoraviivaista ja muutokset harvemmin tapahtuvat parin viikon aikajänteellä.

Vatsalihashaaste – Treeni 21

Näin on seitsemän viikkoa vatsalihashaastetta viimeistä treeniä vaille pulkassa! Mikä treeni on ollut suosikkisi tai mikä on jäänyt parhaiten mieleen?

Vatsalihashaaste – Treeni 19

Tästä lähtee vatsalihashaasteen viimeinen viikko käyntiin! Jaksetaan vielä tsempata nämä viimeiset treenit yhdessä, eikö? Anni näyttää päivän liikkeet:

Vatsalihashaaste – Treeni 5

Toisen haasteviikon toinen treeni. Tikis-Jope näyttää tänään liikkeet. Katso video: Jopea voit seurata esimerkiksi hänen blogissa tai Instagramissa nimimerkillä @tikisjope jonne tulee loistavia videoita kehonpainotreeniin liittyen. Päivän treeni: - Näet haasteen...

Vatsalihashaaste – treeni 1

Tänään alkaa kevään odotetuin haaste! Nyt laitetaan keskikropat kuntoon ja valmistaudutaan rantakauteen. Katso videolta haasteen ensimmäinen treeni.