Luonnollisesti kesäkuntoon – Projekti #luomukunto | Jalosaur

tammi 28, 2015 | Miesten ravinto, Miesten treeni | 0 Kommenttia

Vuodenvaihteen jälkeen usein Facebook-chatissani rupeaa esiintymään kysymyksiä treenaamiseen liittyen.

Kiteytettynä kaikki esitetyt kysymykset yhdeksi kysymykseksi:

Voitko tehä mulle KIINTEYTTÄVÄN treeniohjelman, jossa RASVA palaa ja LIHASMASSA kasvaa ?

Toisin sanoen ihmiset haluavat kesäkuntoon. Kesäkunto on käsitteenä kaikille tuttu, mutta jokainen tulkitsee sen omalla tavallaan. Minulle kesäkunto tarkoittaa parempaa lihaserottuvuutta kropassa syksyyn ja talveen verrattuna.

Vuosien ajan olen käyttänyt lisäravinteita saadakseni lihasmassaa. Haaveeni tuotteiden mainoksissa esiintyvien kehonrakentajien kaltaisista lihaksista on saanut minut ostamaan niitä kerta toisensa jälkeen. Vanhempieni kyseenalaistaessa tuotteiden tarpeellisuutta, vastaus kuului: “No ku kaikki muutki käyttää”. Olen pitänyt näitä tuotteita elintärkeinä, vaikka todellisuudessa en tiedä tuotteista ja niiden valmistustavoista juuri mitään.

Luonnollinen ?

Lähtötilanne 27.1.2015: 183cm /~90kg

En väitä näiden tuotteiden olevan haitallisia tai vaarallisia ihmiselle. Luomukunto -projektin aikana haluan selvittää miten oma kehoni reagoi harjoitteluun ilman lisäravinteita vuosien aktiivisen käytön jälkeen. Tämän takia olen päättänyt jättää nämä tuotteet kokonaan pois ruokavaliostani ja pyrkiä kesäkuntoon luonnollisemman ruokavalion kautta. Projekti alkaa helmikuun alussa ja loppuu juhannukseen.

Kesäkuntoon päästäkseni keskityn erityisesti ruokavalioon ja lisään aerobista harjoittelua treeniohjelmaani. Ruokailussani pyrin tekemään valintoja, jotka edistävät rasvan palamista ja ylimääräisen nesteen poistumista kehosta.

Projektin aikana noudatan kolmen viikon kiertoa treeneissäni, joihin palaan tulevaisuudessa tarkemmin:

  1. Maksimivoiman kehittäminen
  2. Lihasmassan kehittäminen
  3. Kehonpainoharjoittelu

Olen kokemuksen kautta todennut projektin aikana julkaistavat treenimetodit toimiviksi itselleni. Harjoittelun vaikutukset kehoon ilman lisäravinteita ovat itselleni vielä tässä vaiheessa mysteeri. Teoriassa lisäravinteiden poisjäämisen ei pitäisi vaikuttaa merkittävästi tuloksiin, mutta käytäntö jää nähtäväksi. Joka tapauksessa lopputulos on luonnollisempi kuin vuosiin.

Jakamalla projektin aikana tehdyt treenit ja ravintoon liittyviä asioita haluan auttaa ihmisiä pääsemään omiin tavoitteisiinsa, mutta korostan edelleen ihmisten yksilöllisyyttä. Saman treenin ja ruokavalion vaikutukset voivat olla aivan erilaiset kahden ihmisen välillä. Kokeilemalla eri metodeja selvität itsellesi toimivat keinot.

Seuraamalla #luomukunto -hashtagia Instagramissa saat tuoreimmat päivitykset projektin etenemisestä !

Luonnollisin terveisin,

Jalosaur

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.
 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: