facebook_pixel

Mustikka – oma superfoodimme

Nyt on käsillä se aika vuodesta, kun pääsemme nauttimaan metsiemme sinisistä herkkupaloista, mustikoista. Mustikka on kanervakasveihin kuuluva havumetsien kasvatti, jonka marjat ovat varsinaista lähi- ja superruokaa. Mustikat paitsi maistuvat taivaalliselta, niiden syöminen kannattaa muistakin syistä. Tikis listasi tämän suomalaisen superfoodin terveyshyötyjä!

Luonnollisen valinnan lisäravinteet

Oletko tarkka sen kanssa mitä suuhusi laitat? Lisäaineet ja lisätty sokeri ei kuulu suurissa määrin ruokavalioosi, ja suosit mahdollisimman luonnollisia valintoja? Nyt lisäravinnerintamalla on sinulle hyviä uutisia, sillä FAST on kehittänyt luonnollisten lisäravinteiden tuotesarjan!

Vähälaktoosinen ja vähärasvainen heraproteiini: WHEY+

Se on vähälaktoosinen, vähärasvainen sekä FAST-proteiinien lippulaivatuote. Se on WHEY+! Jos etsit erittäin laadukasta heraproteiinijauhetta, tässä on sinulle ratkaisu! Miksi heraproteiinijauhetta tulisi löytyä jokaisen salitreenaajan kaapista?   Heraproteiini on...

Älä unohda D-vitamiinia!

D-vitamiini (joka muuten on paitsi vitamiini, myös hormoni) on elimistön jokaisen kudoksen perussäätelijä. D-vitamiinireseptoreita sijaitsee lähes kaikkialla elimistössä, joten D-vitamiinin saannilla todellakin on merkitystä elimistön toiminnan kannalta.

Parhaat kasviperäiset omega-3 lähteet

Omega-3 -asvahapot ovat terveydelle erittäin tärkeitä kahdesta syystä. Ensinnäkin, ne edesauttavat kehomme jokaisen solun toimintaa ja pitävät huolen siitä, että solurakenteet pysyvät normaalina.

MCT-öljy on monikäyttöinen ja nopea energianlähde

MCT-öljy on ollut monen terveellisestä ruokavaliosta kiinnostuneen huulilla jo jonkun aikaa. Olet kenties saattanut törmätä kyseiseen öljyyn jonkun tekstin yhteydessä, tai ihan konkreettisesti kaupan luontaistuotehyllyllä. Mikä tämä hittituote oikein on ja mistä se valmistetaan?

Aminohapot – mitä hyötyä niistä on treenaajalle?

Löytyykö sinun lisäravinnevarastostasi aminohappovalmisteita? Jos ei, voi olla syytä harkita varastojen täydennystä aminohapoilla ja optimoida näin treenin tulokset. Aminohapot nimittäin auttavat korjaamaan kudoksia, nopeuttavat palautumista, stimuloivat proteiinisynteesiä ja estävät lihasproteiinien hajoamista. Aminohapot sopivat lisäravinteeksi kaikille treenaajille.

Proteiinijauheet – mitä eroa niillä on?

Proteiinijauheet ovat jo tuttu näky ruokakauppojen hyllyllä. Proteiinin saanti on tärkeä osa ravitsemusta etenkin tavoitteellisessa fyysistä suorituskykyä kasvattavassa treenaamisessa. Proteiinin tarve riippuu muun muassa fyysisestä aktiivisuudesta, treenin kestosta ja tavoitteista, sukupuolesta ja iästä. Sopiva määrä proteiinia on noin 1-2 grammaa protskua painokiloa kohden.

L-glutamiini lihasten ja suoliston avuksi

Glutamiini on ihmiskehossa yleisin esiintyvä aminohappo. Aminohapot ovat eräänlaisia orgaanisia yhdisteitä, jotka muodostavat suurimman osan kehon rakenteista, kuten lihakset, veren, entsyymit, hormonit sekä aivojen välittäjäaineet.

Viherjauheet – mitä hyötyä niistä on?

Markkinoilta löytyy erilaisia viherjauheita, jotka useimmiten valmistetaan erilaisista meri- tai makean veden levistä, mutta myös erilaisia oraita käytetään paljon. Käyttötarkoitus kaikissa on sama: jauheiden avulla saat helposti lisättyä ruokavaliosi ravintoainetiheyttä. Viherjauheet sisältävät siis valtavia määriä ravintoaineita suhteessa energian määrään.

10 syytä syödä chian siemeniä

Chian siemenillä on pitkä historia ihmisravintona, alkaen muinaisesta Meksikosta n. 2600 eaa. Pienestä koostaan huolimatta siemenet ovat pakattu täyteen ravinteita. Itse asiassa, chia tarkoittaa Mayojen kielellä ’voimaa’. Tässä hyviä syitä lisätä chian siemenet ruokavalioosi:

Jos käytät vain yhtä lisäravinnetta, valitse tämä!

Haluatko nopeuttaa treeneistä palautumista, tehostaa lihasmassan kasvua ja treenata entistä kovempaa ja tehokkaammin? Kaikkein toimivin lisäravinne edellä mainittuihin tavoitteisiin pääsemiseksi on heraproteiini. Hera on loistava lisäravinne monesta muustakin syystä, joten jos käytät vain yhtä lisäravinnetta, valitse tämä.

10 parasta joululahjaa terveydestään huolehtivalle

Joululahjojen hankkiminen tuottaa joka vuosi päänvaivaa. Sen vuoksi olemme kooneet listan parhaimmista joululahjaideoista helpottamaan sinun elämääsi. Todennäköisesti lähipiirissäsi on hyvinvoinnistaan ja terveydestään huolehtivia ihmisiä, ja he ilahtuvat taatusti alla mainituista lahjoista.

Tavallinen suklaa vs. raakasuklaa

Kaakaopavussa on yli tuhat löydettyä ainesosaa, jotka muodostavat erään maailman kompleksisimmista tutkituista ruoaksi käytettävistä aineista, eli toisinsanoen ruoista. Suuri osa kaakaon kemiallisista yhdisteistä on herkkiä erilaisille jalostustavoille, joista ehkäpä kuuluisin lienee paahtaminen.

Urheilijan aamupala | Treenisafka

Mitä terveellinen aamupala sisältää? Mitä urheilijan pitäisi ottaa huomioon? Emmi Lehtomaa näyttää millä hänen päivänsä lähtee käyntiin. Katso video:

Superfoodit – lyhyt oppimäärä (osa 1)

Superfoodit eli superruoat ovat nousseet viime aikoina suosituiksi koko kansan keskuudessa – macaa, spirulinaa ja pakuria saa jo useasta lähikaupasta. Kerromme tässä artikkelissa miksi, ja kuinka niitä kannattaa käyttää.

Superfoodit – lyhyt oppimäärä (osa 2)

Superfoodien lyhyen oppimäärän ensimmäisessä osassa perehdyttiin jauheina löytyvien, ja erityisen hyvin smoothieiden sekaan sopivien superfoodien vaikutuksiin. Tässä toisessa osassa jatketaan lisää superruokien parissa ja käydään läpi esimerkiksi erilaisia marjoja ja siemeniä. Mahtuupa sekaan myös joitakin Suomen metsistä löytyviä ravintopommeja, kuten pakurikääpä ja nokkonen. Lue läpi, ja löydä itsellesi sopivia superfoodeja boostaamaan hyvää oloa!

#luomukunto – 135 päivää ilman lisäravinteita | Jalosaur

Muistan elävästi ajat, kun olin bodauksesta innostunut nuori lukiolaispoika. Päivästä toiseen menin intopinkeänä salille suuren lihasmassan toivossa. Silloin tällöin huomasin, että olin unohtanut palautusjuomani kotiin. Istuessani treenin jälkeen saunan lauteilla...

Näin teet proteiinipatukat itse!

Proteiinipatukat ovat löytäneet tiensä treenikasseihin ja kauppojen valikoima kasvaa jatkuvasti. Patukoita markkinoidaan esimerkiksi palautumiseen ja välipaloiksi. Osalle treenaajista patukat kuuluvat herkutteluhetkiin, kun mieli hamuaa jotain makeaa.

#luomukunto – Neljän viikon kiristely | Jalosaur

Kalenterin mukaan kesä kolkuttelee kulman takana, vaikka kelit ovat antaneet ymmärtää jotain ihan muuta. Luomukunto-projektin loppuhuipennus ei kuitenkaan katso säätä, vaan kalenteria (lue lisää projektista TÄÄLLÄ). Tämä tarkoittaa sitä, että neljän viikon kiristely...

Mistä tietää onko välipalapatukka oikeasti terveellinen?

Mainoslause ei kerro välipalapatukasta kaikkea. Vaikka patukka täyttäisikin terveelliseksi luettavan elintarvikkeen standardit, se ei välttämättä ole sitä kuin pintapuolisesti käärepaperiin painettuna. Tuoteselostetta tutkimalla pääsee pintaa syvemmälle. Muista...

#luomukunto – Askel kohti kesäkuntoa | Jalosaur

Arvoisat lukijat, Luomukunto-projektia on nyt takana 12 viikkoa (lue lisää projektista TÄSTÄ). Tässä artikkelissa paneudun enimmäkseen ruokavalioon. Lisäksi julkaisen muutaman viimeisimmän viikon treenit. Olen suunnitellut itselleni neljän viikon ruokavalion....

#luomukunto – Projektin puoliväli | Jalosaur

Luomukunto-projekti on nyt suurin piirtein puolivälissä (lue lisää projektista TÄSTÄ). Lisäravinteettomat yhdeksän viikkoa ovat herättäneet mielessäni erilaisia ajatuksia ja tuntemuksia, joita jaan kanssanne tässä artikkelissa. Lisäksi kerron totutusti muutamien viime...

#luomukunto – Tilannepäivitys | Jalosaur

Päivät pitenee ja Luomukunto-projekti etenee (lue lisää projektista TÄSTÄ). Projektin avausartikkelissa totesin seuraavaa: "Teoriassa lisäravinteiden poisjäämisen ei pitäisi vaikuttaa merkittävästi tuloksiin, mutta käytäntö jää nähtäväksi". Tähän mennessä projekti on...

#luomukunto – Jauheista ruokaan | Jalosaur

Luomu on lyhenne sanasta luonnonmukainen. Pieni vihreä merkki pakkauksen kyljessä takaa sen, että tuotteen valmistuksessa on noudatettu EU:n luomuasetusta ja valmistuksessa käytetyistä maatalousperäisistä raaka-aineista vähintään 95 % on luomua. En syö pelkkää luomua,...

Luonnollisesti kesäkuntoon – Projekti #luomukunto | Jalosaur

Vuodenvaihteen jälkeen usein Facebook-chatissani rupeaa esiintymään kysymyksiä treenaamiseen liittyen. Kiteytettynä kaikki esitetyt kysymykset yhdeksi kysymykseksi: Voitko tehä mulle KIINTEYTTÄVÄN treeniohjelman, jossa RASVA palaa ja LIHASMASSA kasvaa ? Toisin sanoen...

Tämän vuoksi magnesium on tärkeä kropalle

Kehomme tarvitsee paljon erilaisia vitamiineeja, hivenaineita ja mineraaleja voidakseen hyvin. Yksi niistä on magnesium, joka on mukana monissa kropan toiminnoissa. Magnesium on erityisen tärkeä aine lihasten ja hermoston toiminnalle. Lue mitkä ovat hyviä magnesiumin...

Vapaaottelun huipulla – menestyksen ainekset

Kova treeni, lahjakkuus, intohimo ja ruokavalio – menestyskonsepti, joka on nostanut Alexander Gustafssonin maailman parhaiden joukkoon. 24. tammikuuta Alexander ”The Mauler” Gustafsson nousee kehään, jossa toisella puolella seisoo Anthony ”Rumble”...

5 superfoodia, jotka kannattaa lisätä ruokavalioon

Superfoodit - olemme kaikki kuulleet niistä, ja joskus ne vaikuttavat olevan omituisen makuisia juttuja, joita yrittää tunkea kurkusta alas, koska Twitterissä joku hehkutti niiden mahtavista mikroravinteista, amino-hapoista ja mistä lie. Jos haluat tehdä hitaan...

Suomalaiset superfoodit

Nyt pinnalla olevat superfoodit tuodaan valitettavan usein meille toiselta puolelta maapalloa. Vaikka Goji-marjojen, macan ja kookosöljyn terveysvaikutuksia ei käy kiistäminen, löytyy ravinnerikkaita ja maukkaita superruokia paljon lähempääkin. Tähän on poimittu muutama: