Taas kuvaruudulle tärähti täydellinen vartalo, ei virheen virhettä. Joku oli taas juossut maratonin viikonlopun aikana ja käynyt salilla sekä aamulla että illalla. Ja mitä sinä teit? Herkuttelit koko viikonlopun katsellen leffoja. Miten muut pystyvät siihen – olemaan pirteitä aamusta iltaan, päivästä toiseen, luovat uraa ja samalla ovat huippukunnossa ja syövät överiterveellisesti?

Sosiaalinen media luo paineita. Ennen ihannoitiin laihaa vartaloa, nykyisin suunta on muuttunut sporttisempaan ja terveellisempään vartalon ihannointiin. Suunta on muuttunut parempaan päin. Terveellisyyden liiallisella tavoittelulla voi olla kuitenkin myös kääntöpuoli. Media luo paineita tietyntyyppisestä vartalomallista, vain jos annat sen luoda. Kukaan ei pysty olemaan täydellinen koko aikaa, mutta onneksi ei tarvitsekaan. Jokainen luo oman mielikuvansa siitä, mikä on täydellistä ja mikä ei. On ok olla myös ihan tavallinen! 

Sosiaalinen media saattaa vääristää totuutta oikein olan takaa. Täydellistä kuvaa otetaan kymmeniä, ellei satoja kappaleita, ja sen valitseminen kestää vielä kauemmin. Kuvia voi muokkailla ja värittää mieleisekseen. Sosiaaliseen mediaan lisätään vain kuvia hyvistä hetkistä, harvemmin kukaan julkaisee kuvaa pömppömahastaan (miltä se maha näyttää luultavasti suurimman osan päivästä, oli kuinka timmissä kunnossa vain). Vartalon asennolla ja varjostuksella saadaan mielikuvia aikaan täydellisestä vartalosta. Useimmat meistä myös herkuttelevat silloin tällöin, harva pystyy elämään dieetillä koko elämäänsä.

Kuuntele omaa kehoasi ja mieltäsi. Tekeekö täydellisen vartalon tavoittelu sinusta onnellisen? Tekeekö hirveä kiire urheilemaan ja kokeilemaan eri liikuntalajeja sinusta onnellisen? Tekeekö laiha ja stressaantunut tunne olosi onnelliseksi? Jos vastasit ei, miksi kadehtia muita? On paljon tärkeämpää keskittyä omaan elämään ja tehdä asioita joista nauttii. Ei kaikkien tarvitse jaksaa juosta maratoneja. Jokaisella on oma juttunsa, josta nauttii.

Muista, että on vain yksi sinä, ja vain sinä voit vaikuttaa millaista elämää elät. Tee asioita joista nautit, äläkä sen takia, että muutkin tekevät jotain. Tee itsesi onnelliseksi elämällä omaa epätäydellisen täydellistä elämääsi.

– Petra

Lue myös: Täydellisen vartalon salaisuus

 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: