Meillä kaikilla on tavoitteita, joihin haluamme päästä. Oli se sitten painonpudotus, urheilullisempi elämäntyyli, asuminen ulkomailla, unelmatyöpaikka, positiivisempi elämänasenne. Maailma on pullollaan tavoittelemisen arvoisia asioita. Vaikka tavoite siintäisi tällä hetkellä vielä horisontissa, on sitä kohti mahdollista päästä pienten tekojen ja valintojen kautta.

Myös kärsivällisyyttä tarvitaan, matka saattaa olla hidas, mutta sitä varmemmin pääset tavoitteeseen. Usein se ensimmäisen askel on se vaikein, mutta sitäkin tärkeämpi.

Jos tavoitteenasi on laihtua, mieti millä tavoin sinun tulee muuttaa elämäntapojasi, jotta laihdut? Ruokaremontti on tarpeellinen, jos ylipainoa on kertynyt vartaloon. Jos kaupassa kuljet karkkihyllyn ohi ja pysähdyt ostamaan suklaata, mieti kaksi kertaa kummasta tulee parempi olo: suklaasta vai uudesta paremmasta ulkomuodosta? Suklaa antaa hetkellisen mielihyvän tunteen, mutta syötyäsi patukan, on paha olo kahta kauheampi. Vaikka saattaa tuntua, ettei yksi suklaapatukka näy missään, pitkällä aikavälillä syömättä jääneet herkut kiristävät vyötäröä entisestään ja sokerin himo katoaa. Herkuista pidättäytyminen vaatii itsekuria, mutta mikä voittajafiilis tuleekaan laihdutetuista kiloista. Kierrä siis herkkuhyllyt kaukaa, jotta et kiusaa itseäsi turhaan. Pienten valintojen kautta parempaan oloon.

Haluaisitko olla positiivinen ja iloinen, vaikka taivaalta sataisi räntää vasten kasvoja? Etsi jokaisesta hetkestä jotain hyvää. Aloita aamu ajattelemalla vain hyviä ja positiivisia asioita, niin päivästäsi tulee hyvä. Positiivisuus on opeteltavissa oleva asia!

Lisää aiheesta: Kuinka lisätä onnellisuutta arjessa – 10 vinkkiä

Jos haluat muuttaa ruokailutottumuksiasi tai mitä vaan elämässäsi, tulee asioita tehdä monta kertaa ennen kuin siitä tulee tapa. Pienille lapsillekin sanotaan, että jotain täytyy maistaa kahdeksan kertaa ennen kuin siitä oppii pitämään. Älä siis tuomitse terveellisiä ruokailutottumuksia suoraan, vaan anna itsellesi mahdollisuus oppia pitämään niistä tai mistä tahansa mitä tavoittelet.

Aina voi valita. Töiden jälkeen lenkille tai salille vai sohvalle lepäämään? Janojuomaksi vettä vai limua? Baari-ilta vai iltalenkki raikkaassa ilmassa? Aamutreeni vai kellon torkuttaminen pitkään? Pitseriasta haettu pitsa vai herkullinen itse tehty pitsa hyvistä raaka-aineista? Lumityöt itse tehtynä vai pyydetty naapuria tekemään? Haaveilu tulevaisuudesta vai eläminen hetkessä? Suuttuminen pienistä asioista vai kiitollisuus kaikesta mitä ympärillä on?  Lista on loputon. Muista, että aina voit valita ja valinta on vain sinun! 🙂

– Petra 

 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: