Olkapäävaivoihin apua osteopatiasta

maalis 29, 2016 | Lifestyle naiset | 0 Kommenttia

Muutama vuosi sitten olin salilla tekemässä ranskalaista punnerrusta penkillä (varmaankin huonolla tekniikalla), kun olkapääni naksahti ikävästi ja treeni loppui siihen. Uskoin, että kipu lähtee levolla pois ja otinkin muutaman kuukauden hieman iisimmin.

Kipu kyllä laantui, mutta oikea olkapää tuntui kuitenkin jotenkin erilaiselta kuin vasen. Ajan saatossa aloin myös huomaamaan, että se on alempana. Tähän lienee syynä vuosien laukun kantaminen oikealla olkapäällä. Punnerrukset ja leuanvedot jäivät pois treeniohjelmasta, sillä niitä en pystynyt enää tekemään ja aloin muutenkin varoa rasittamasta olkapäätä. Hakeuduin lääkäriin, joka ohjasi minut eteenpäin fysioterapeutille. Fyssarilta sain ohjeet kuminauhajumppaan ja eritoten lapatuen vahvistamiseen. Ongelmat kuitenkin jatkuivat.

Onneksi kaverin suosituksesta päätin kokeilla osteopatiaa ja suuntasin Hietalahteen Osteopatiakeskukseen Valoon. Valoisat tilat ja ystävällinen henkilökunta saavat minut tuntemaan itseni tervetulleeksi ja odotan hoitoa innolla. Esitietolomaketta täyttäessäni saan istahtaa alas ja nauttia kupin teetä.

Valo

 

Osteopaatti on erikoistunut tuki- ja liikuntaelimistön kipujen ja liikerajoitusten tutkimiseen ja hoitamiseen. Osteopatia ei ole vaihtoehtohoito, vaan se toimii koululääketieteen kanssa rinnakkain. Osteopaatti käsittelee pääasiassa niveliä, lihaksia ja sidekudoksia. Näin hän pystyy vaikuttamaan laajasti kehon toimintoihin, kuten hermostoon ja nestekiertoon.

Ennen hoitoa osteopaatti haastattelee minua, kyselee muun muassa onko minulla stressava työ, kartoittaa terveydentilaani ja oireitani. On virkistävää huomata, että kerrankin ihminen ja hänen elämäntilanteensa huomioidaan kokonaisuutena. Lääkärin vastaanotolla tätä harvemmin tapahtuu. Alkuhaastattelun jälkeen teemme muutamia liikkuvuustestejä ja osteopaatti tutkii olkapäätäni ja sen lähiseutua tunnustelemalla niveliä, lihaksia, jänteitä, ligamenttejä ja sidekudoksia. Osteopaatti selostaa koko ajan mitä tehdään ja miksi. Oloni on turvallinen ja rauhallinen.

Osteopaatti kertoo, että vaivani on lihasperäinen. Hoidon aikana osteopaatti käsittelee lihaksia ja manipuloi nikamia, mikä avaa ja vapauttaa lukkiutumia turvallisesti. Hoidon tarkoituksena on normalisoida aliliikkuvan ja kivuliaan olkapään liikeratoja ja vapauttaa jännityksiä kehosta.

Valo 3

 

Hoidon jälkeen olo on kevyt ja raukea. En olisi uskonut saavani jo ensimmäisestä hoitokerrasta niin paljon apua. Pystyn liikuttamaan ja taivuttamaan kättäni aivan kuin se olisi uusi. Oikeastaan koko oikea puoli kehosta tuntui olevan todella auki ja on helpompi hengittää.

Oman kokemukseni pohjalta voin siis todeta, että osteopatiasta oli todella paljon hyötyä olkapääongelmaan. Osteopaatti kertoikin, että yleisimmät syyt hakeutua vastaanotolle ovat oikean olkapään ongelmat, alaselän vaivat ja polviongelmat. Osteopatiasta voi saada myös apua muun muassa migreeniin, stressiin, niska-hartiaseudun vaivoihin, ruuansulatusvaivoihin, lonkan ja lantion virheasentoihin.

Osteopatiakeskus Valo on ensimmäinen suuri osteopatiakeskus, jossa työskentelee useita osteopaatteja. Keskukseen voi ilman ajanvaraustakin poiketa kysymään osteopatiasta lisää. Ajan saat varattua nopeasti, aamusta iltaan ja viikonloppuisin. Valossa työskentelevät korkeakoulutetut osteopaatit, jotka ovat Valviran rekisteröimiä terveydenhuollon ammattihenkilöitä.

– Elena

(Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Osteopatiakeskus Valon kanssa.) 

 

ARTIKKELIT

Treenaaminen

Treeniosiossa keskitytään nimensä mukaisesti treeneihin – olipa kyseessä sitten rasvanpoltto, parhaat liikkeet pyöreiden pakaroiden kasvatukseen, asiaa suoritustekniikasta tai aerobisen merkityksestä. Motivoidu, opi uutta ja ota parhaat vinkit käyttöön seuraaviin treeneihisi.

ARTIKKELIT

Ravinto & Palautuminen

Ravinto ja palautuminen jaksavat puhuttaa aina. Mitä, miten ja kuinka usein tulisi syödä? Entä puolestaan lepääminen – montako lepopäivää viikossa on tarpeeksi? Tsekkaa täältä kaikki artikkelimme, jotka käsittelevät näitä tärkeitä teemoja.

ARTIKKELIT

Reseptit

Haluatko syödä hyvin ja monipuolisesti, mutta samalla terveellisesti? Tikiksen supersuositut reseptit ovat terveellisiä ja boostaavat treeniä, mutta hivelevät myös makunystyröitä. Löydä oma suosikkisi muun muassa aamupala-, ja herkkureseptien joukosta! Nam!

ARTIKKELIT

Lifestyle

Treenaaminen ei ole ainoastaan harrastus, se on elämäntapa! Olipa kyseessä sitten “meal prepping”, vinkit parhaisiin treenivaatteisiin tai lahjavinkit treenaavalle, kaikki lifestyle-sisältö löytyy täältä. Varoitus! Jotkut artikkeleistamme saattavat aiheuttaa suupielten kääntymistä ylöspäin.

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.
 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: