5 hiustenhoitovinkkiä sporttimimmeille

Mitä hiustuotteita himotreenaaja ehdottomasti tarvitsee? Entä mitä asioita olisi syytä muistaa, jos haluaa tukkapehkonsa pysyvän kondiksessa treenien tiimellyksessä? Tikis kokosi viisi yksinkertaista hiustenhoitovinkkiä paljon treenaaville!

Kuivashampoo

Hanki hyvä kuivashampoo. Tämä säästää aikaa ja vaivaa sekä hiuksiasi. Kuivashampoon ansiosta hiuksia ei tarvitse pestä joka päivä ja tukan saa freesattua ilman pitkää pesu- ja föönaussessiota.

Syväpuhdistava shampoo

Pese hiukset säännöllisesti syväpuhdistavalla shampoolla. Kun hikoilee paljon, päänahka tarvitsee silloin tällöin tujumpaa puhdistusta, jotta lika ja muotoilutuotteiden jäämät lähtevät kokonaan pois. Älä kuitenkaan innostu liikaa ja pese joka kerta syväpuhdistavalla, sillä se lisää päänahan rasvoittumista entisestään. Kerta viikkoon tai kahteen on yleensä hyvä käyttötiheys. Syväpuhdistavan shampoon kaveriksi kannattaa valita tavallista hoitavampi hoitoaine, sillä muuten tukka saattaa jäädä nahkeaksi ja takkuiseksi.

TIKIKSEN 6 KUUKAUDEN TREENIOHJELMA NAISET

Tikiksen suosituimmasta valmennuksesta on nyt tehty saamamme palautteen perusteella täysin oma versio NAISILLE
– Hanki itsellesi tiukka vatsa, timmit käsivarret ja muhkeat pakarat!

Ponnarista luopuminen

Käytä välillä ponnarin sijasta jotain muuta treenikampausta. Jos urheilet päivittäin ja pidät muutenkin hiuksiasi kiinni, poninhäntä samassa kohdassa rasittaa ja katkoo hiuksia. Kokeile välillä vaikkapa treenilettiä: tavallinen ranskanletti on helppo tehdä jopa itselle, se pitää tukan poissa silmiltä ja näyttääkin kivalta! Harjoittele letittämään ranskis ”väärinpäin”, niin että lisäätkin osiot alle (eikä päälle, kuten normaalisti). Tällaisella letillä kelpaa mennä vaikka suoraan töihin, sillä se näyttää erikoisemmalta, mutta itse asiassa on helpompi tehdä itselle kuin klassinen ranskanletti.

Tavallinen hiuslenkki vaihtoon

Jos et kuitenkaan halua luopua treeniponnarista, hanki itsellesi hittituotteen aseman saavuttanut puhelinlankaponnari. Ponnareita on saatavilla eri kokoisena ja eri värisenä, joten voit valita sen matchaamaan treenilookkiisi. Erityismuovista valmistettu hiuslenkki pitää hyvin ponnarin paikallaan, eikä vahingoita hiuksia samalla lailla kun perinteiset hiuslenksut.

Hiusvaha

Kyykkysarjan aikana silmillä heiluvat ”vauvahiukset” saa kuriin hiuskiinnettä paremmin vahan avulla. Valitse mattapintainen ja pidoltaan keskivahva vaha, jotta hiuksesi eivät näytä rasvaisilta. Kun vahan vielä kiinnittää pitävällä lakalla, saa treeneissä keskittyä olennaiseen ilman häiritseviä karvoja näkökentässä.

Lue myös: Parhaat ihonhoitovinkit treenaajille

 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: