Woblefit testissä – liikuntaan ja ravintoon liittyvä DNA-testaus

heinä 15, 2016 | Lifestyle miehet, Lifestyle naiset | 0 Kommenttia

Sain testiin WobleFit + Nutrition -testin, jolla saadaan tieteellistä tietoa perinnöllisistä liikunnallisista vahvuuksistasi ja kehittämisen kohteista. Lähdin testaamaan mielenkiinnolla ja minulla oli selvät olettamukset tuloksista kokemuksieni perusteella. Ennakko-odotukset eivät kuitenkaan täysin pitäneet paikkaansa.

Mikä on WobleFit?

 

WobleFit-testissä testataan ihmisen neljää tunnettua avaingeeniä, joiden tiedetään vaikuttavan liikunnallisiin ominaisuuksiin. Näiden geenien perusteella saadaan enemmän tietoa ihmisen geneettisistä lähtökohdista harjoitteluun ja liikuntaan, mikä siten auttaa löytämään juuri itselleen sopivan tavan harjoitella.

+ Nutrition testi lisäksi täydentää WobleFit-testiä antamalla suosituksia siitä, miten yhdistää parhaiten terveyden kannalta sinulle sopivimman ruokavalion ja liikunnan.

Miten testi tehdään?

 

Testin mukana tulee vanupuikkoja, joita käytetään kaksi kappaletta per poski. DNA kerätään siis suusta vanupuikoilla pyörittelemällä, ja tämän jälkeen vanupuikot suljetaan siististi kuoreen. Kuori laitetaan kirjekuoreen ja lähetetään tutkittavaksi. Tulokset saapuvat 1-2 viikossa.

Testitulokset

 

Saatuani tulokset yllätyin melkoisesti! Lajitaustaani kuuluu mm. uinti ja triathlon, joten melkoisen kestävyyspainoitteisesti on urheiltu koko nuoruus. Testissä kuitenkin paljastui, että geneettisesti minulla on eniten nopeita lihassoluja. Aerobista kuntoa, sekä hapenottokykyä varten minun taas tulisi tehdä enemmän työtä. Olenko turhaan jyystänyt pitkiä kestävyysmatkoja, kun geneettisesti minulla olisi ollut kenties enemmän lahjakkuutta nopeutta ja voimaa sekä hieman kestävyyttä yhdisteleviin lajeihin, kuten pallolajeihin.

Itse miellän itseni superhitaaksi ja erittäin epäräjähtäväksi. Tämän testin jälkeen aion kuitenkin keskittyä enemmän näihin ominaisuuksiin. Jatkan treenien osalta kuntosalilla, mutta vaihtelun vuoksi lyhyet juoksumatkat, hypyt, loikat sekä sprinttitreenit nostavat varmasti genettistä vahvuuttani esiin. Haaveena olisi olla räjähtävän nopea vielä joku päivä!

 

Annin testitulokset

 

– Tikis-Anni

P.S. Koodilla woblefit10  saa 10% alennusta Woblefit-testistä. Verkkokauppaan tästä.

 

ARTIKKELIT

Treenaaminen

Treeniosiossa keskitytään nimensä mukaisesti treeneihin – olipa kyseessä sitten rasvanpoltto, parhaat liikkeet pyöreiden pakaroiden kasvatukseen, asiaa suoritustekniikasta tai aerobisen merkityksestä. Motivoidu, opi uutta ja ota parhaat vinkit käyttöön seuraaviin treeneihisi.

ARTIKKELIT

Ravinto & Palautuminen

Ravinto ja palautuminen jaksavat puhuttaa aina. Mitä, miten ja kuinka usein tulisi syödä? Entä puolestaan lepääminen – montako lepopäivää viikossa on tarpeeksi? Tsekkaa täältä kaikki artikkelimme, jotka käsittelevät näitä tärkeitä teemoja.

ARTIKKELIT

Reseptit

Haluatko syödä hyvin ja monipuolisesti, mutta samalla terveellisesti? Tikiksen supersuositut reseptit ovat terveellisiä ja boostaavat treeniä, mutta hivelevät myös makunystyröitä. Löydä oma suosikkisi muun muassa aamupala-, ja herkkureseptien joukosta! Nam!

ARTIKKELIT

Lifestyle

Treenaaminen ei ole ainoastaan harrastus, se on elämäntapa! Olipa kyseessä sitten “meal prepping”, vinkit parhaisiin treenivaatteisiin tai lahjavinkit treenaavalle, kaikki lifestyle-sisältö löytyy täältä. Varoitus! Jotkut artikkeleistamme saattavat aiheuttaa suupielten kääntymistä ylöspäin.

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.
 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: