Valkoiset hampaat luonnollisesti

elo 19, 2016 | Lifestyle miehet, Lifestyle naiset | 0 Kommenttia

Valkoiset hampaat mielletään usein terveen ja itsestään huolehtivan ihmisen tuntomerkiksi. Monet ovat valmiita maksamaan suuria summia valkoisesta hymystä, ja lääketieteen ulkopuolellakin valkaisulaitteiden ympärillä pyörii suuri bisnes.

Valkoisten hampaiden salaisuus perustuu pohjimmiltaan hyviin geeneihin, terveelliseen ruokavalioon sekä hyvään hammashygieniaan. Vaikka perusasiat olisivat kunnossa, kuluu hampaiden valkoinen kiillekerros happamien ruoka-aineiden ja iän tuoman rappeuman takia väistämättä. Keräsimme tähän muutaman helpon ja takuulla edullisen kotikonstin, joiden avulla hampaiden valkoisuus säilyy pidempään.

1. Puhdista ruokailun jälkeen

 

Heti ruokailun jälkeen hampaiden harjaamista tulisi välttää, sillä kiille saattaa vaurioitua suun happotasapainon ollessa vielä korkealla. Sen sijaan puhdista suu, hampaat ja ikenet purskuttelemalla ruokailun jälkeen vettä. Näin ruoanjämät poistuvat, eikä värjäytymiä pääse syntymään. Noin 30 minuutin päästä ruokailusta voit harjata hampaat ja tehostaa näin suuhygienian ylläpitoa.

2. Purskuttele kookosöljyllä

 

Kookosöljy puhdistaa hampaita bakteereista, jotka aiheuttavat keltaisuutta. Purskutellessa myös ikenet puhdistuvat, ja hengitys raikastuu. Hammaslääkärin tekemän valkaisukäsittelyn veroista tulosta öljyn avulla ei saa, mutta kotikonstina purskuttelu edistää suun terveyttä ja edesauttaa valkoisen hymyn ylläpitoa.

Toimi näin: Laita teelusikallinen kookosöljyä suuhun aamulla ennen hampaiden pesua. Kun kova öljykimpale on pehmennyt suussasi, purskuttele 10-15 minuuttia. Tämän jälkeen sylje öljy pois, huuhtele suu vedellä, ja pese hampaasi normaalisti.

kookosöljy

Lue lisää kookosöljystä: Kookosöljy – suuri helpotus treenaajan arkeen

3. Kokeile ruokasoodaa

 

Ruokasooda kuorii pinttymät hienon hiekkapaperin tavoin pois hampaista. Kuorinnan haittapuolena hampaiden kiille saattaa vaurioitua, joten soodaa suositellaan käytettäväksi vain satunnaisesti ja pieninä määrinä.

Toimi näin: Annostele teelusikallinen ruokasoodaa kahteen teelusikalliseen vettä. Sekoita löysäksi, harjaa hampaat ja anna vaikutta muutaman minuutin ajan. Tahnan tulee olla melko juoksevaa, eikä lainkaan rakeista, jotta kiille ei vaurioidu. Lisää siis tarvittaessa seokseen vettä.

Vaihtoehtoisesti ruokasoodasta saa myös suuveden. Lisää vesilasilliseen teelusikallinen soodaa ja purskuttele pari minuuttia. Valkaisutehoa voi tehostaa lisäämällä seokseen sitruunamehua.

4. Käytä pilliä

 

Kahvi, tee, limut ja viinit vahingoittavat hampaiden kiillettä ja tummentavat niiden pigmenttiä. Minimoi hampaisiin kohdistuva kuormitus virvokkeita nauttiessasi käyttämällä pilliä. Yhdessä hyvän hammashoidon kanssa tämä keino auttaa valkoisen hymyn säilyttämisessä.

kylmä kahvi

6. Valkaise hammastahnalla

 

Valkaisevat hammastahnat sisältävät kemiallisia ainesosia, jotka poistavat värjäytymiä ja keltaisuutta. Valkaiseva hammastahna on turvallinen keino saada valkoisemmat hampaat, mutta runsaan käytön seurauksena suu saattaa muuttua araksi. Siksi kannattaa vuorotella tavallisen hammastahnan ja valkaisevan hammastahnan välillä.

5. Hiero mansikalla

 

Myytti tai ei, mutta useat julkkikset ovat väittäneet mansikoiden valkaisevan hampaita. Valkaisutehosta voi olla montaa mieltä, mutta ainakin tahna maistuu hyvälle.

Toimi näin: Murskaa 3-5 mansikasta mössö, ja hiero sitä hampaisiin. Anna vaikuttaa hetki ja huuhtele suu hyvin. Muista, että myös mansikan happamuus voi vahingoittaa kiillettä.

 

ARTIKKELIT

Treenaaminen

Treeniosiossa keskitytään nimensä mukaisesti treeneihin – olipa kyseessä sitten rasvanpoltto, parhaat liikkeet pyöreiden pakaroiden kasvatukseen, asiaa suoritustekniikasta tai aerobisen merkityksestä. Motivoidu, opi uutta ja ota parhaat vinkit käyttöön seuraaviin treeneihisi.

ARTIKKELIT

Ravinto & Palautuminen

Ravinto ja palautuminen jaksavat puhuttaa aina. Mitä, miten ja kuinka usein tulisi syödä? Entä puolestaan lepääminen – montako lepopäivää viikossa on tarpeeksi? Tsekkaa täältä kaikki artikkelimme, jotka käsittelevät näitä tärkeitä teemoja.

ARTIKKELIT

Reseptit

Haluatko syödä hyvin ja monipuolisesti, mutta samalla terveellisesti? Tikiksen supersuositut reseptit ovat terveellisiä ja boostaavat treeniä, mutta hivelevät myös makunystyröitä. Löydä oma suosikkisi muun muassa aamupala-, ja herkkureseptien joukosta! Nam!

ARTIKKELIT

Lifestyle

Treenaaminen ei ole ainoastaan harrastus, se on elämäntapa! Olipa kyseessä sitten “meal prepping”, vinkit parhaisiin treenivaatteisiin tai lahjavinkit treenaavalle, kaikki lifestyle-sisältö löytyy täältä. Varoitus! Jotkut artikkeleistamme saattavat aiheuttaa suupielten kääntymistä ylöspäin.

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.
 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: