Törmäätkö salilla enkeleihin, Tuomas Kauhanen?

elo 2, 2015 | Lifestyle miehet | 0 Kommenttia

Räppäri Tuomas Kauhanen on liikuttanut porukkaa tanssittavilla biiseillään klubeilla ja festareilla, ja on itsekin varsin liikunnallinen. Kauhanen räppäsi tiensä suuren yleisön tietouteen viimeistään kesällä 2013, kun hänen Enkeli-kappaleensa valittiin Suomen viralliseksi kesäbiisiksi. Liikuntaa ahkerasti harrastaneen Kauhasen treeniin tuli pitkä tauko nuoruudessa vakavan lasketteluonnettomuuden takia, ja paino nousi lähes 120 kiloon. Into treenata löytyi kuitenkin uudelleen, ja nykyisin Kauhanen on kiistämättä tikis. Lue, mikä motivoi räppäriä treenaamaan, ja kuinka Tuomas Kauhanen pysyy tikis. Entä törmääkö sinkkuelämää viettävä Tuomas salilla enkeleihin?

Sä käyt ahkerasti punttiksella ja olet muun muassa treenannut kamppailulajeja ja pelannu korista. Millainen suhde sulla on treenaamiseen?

Nykyisin mä en enää jaksaisi treenata niin kovin tavoitteellisesti. Monta vuotta treenasin niin, että mulla oli aina joku tavoite, ja treeni oli jopa vähän suorittamista. Nyt viime vuosina oon mennyt siihen, että haen hyvää oloa, energiaa ja virtaa muuhun tekemiseen. Treeneihin tai salille ei ole enää pakko mennä. Määrällisesti treenaa vähän vähemmän, mutta tekee ehkä enemmän asioita oikein, kuuntelee itseään ja saa myös enemmän irti treeneistä. Kovaa mä vieläkin treenaan, jos mä salille menen. En oikein tykkää sellaisista satujumpista. Kun mä lähden vääntämään, niin kyllä mä sitten aika täysiä vedän ja haen omia rajoja. Tulee hyvä fiilis, kun vetää itsensä piippuun.

Olet kertonut, että sulla oli nuoruudessa vakavan loukkaantumisen takia pitkä tauko treenaamisesta. Olet kuitenkin aloittanut uudelleen, ja selvästi oot tikis. Mikä sua motivoi treenaamaan?

Loukkaantumisen jälkeen aloin uudelleen treenaamaan, koska olin menossa armeijaan. Olin tosi ylipainoinen ja painoin jotain vajaat 120 kiloa. Halusin intissä koulutusohjelmaan, joka on fyysisesti rankka ja ajattelin, että mun täytyy parantaa mun peruskuntoa. Olin intissä Kotkassa Kirkonmaan saarella, jossa ei kauheasti iltavapailla tekemistä ollut. Siellä voi mennä joko sotilaskotiin katsomaan telkkaria, lukea tuvassa kirjaa tai lehteä, ja sitten urheilla. Siellä varmaan ekaa kertaa oikeasti kävin salilla ja löysin sen kondiksen uudestaan. Siitä se lähti, kun huomasi, että paino alkoi tippumaan ja vointi kohenemaan. Sain siitä kauheesti boostia ja aloin taas nauttimaan urheilusta. Nykyisin mua motivoi eniten se treenin jälkeinen euforia, hyvä olo ja terveenä pysyminen. Siitä vaan tulee hyvä fiilis. Mulla on hektinen ja rankka duuni, jossa on paljon stressiä. Sitä kaikkea kestää paljon paremmin, kun on hyvässä kondiksessa.

Sä olet joskus huomauttanut, että ulkonäkö ei voi olla mittari siihen, miten hyväksi kokee itsensä. Ammattisi takia olet itse tosi paljon esillä. Onko sulla koskaan ulkonäköpaineita?

Nuorempana oli enemmän, nykyisin ei enää kauheasti. Ehkä joskus sellaisina päivinä, jos on ollut vähän railakas viikonloppu ja tullut syötyä ja juotua ihan mitä sattuu. Sitten on pieni pöhö päällä, ja sitä katsoo peiliin, niin saattaa miettiä, että jotain pitäisi ehkä tehdä itselleen. En mä kuitenkaan jaksa enää ottaa paineita mun ulkonäöstä. Mä viihdyn sangen hyvin mun omissa nahoissani.

Kerro sun vinkki, miten olla tikis?

Tekee niitä juttuja, mistä tykkää ja nauttii. Tikkiin voi päästä, jos menee väkisin salille, mutta harvemmin siinä kondiksessa pysyy, jos ei digaa siitä, mitä tekee. Paras on löytää sellainen liikuntamuoto, josta saa kiksejä muutenkin.

Sä olet tässä taannoin julkaissut uutta musaa. Sellaiset biisit kuin Kultasii aikoi ja Yksiö tuli ulos toukokuussa. Miten on, soiko treenatessa räp?

Nooo joskus. Nykyään pyrin treenaamaan sillä tavalla, ettei mulla ole puhelinta mukana, koska olen koko ajan muutenkin puhelimessa. Nykyisin en enää oikeastaan kuuntele musaa omista kuulokkeista, vaan sitä, mitä salilla nyt tulee. Ihan vaan sen takia, että jos puhelin soi, niin mä en osaa olla vastaamatta puheluihin tai viesteihin. Tuppaan jättämään puhelimen treenien ajaksi pois, niin pystyy täysin keskittymään siihen, mitä tekee. Lenkille jos lähden, niin sitten soi räppi. Myös esimerkiksi Fall Out Boyn viime levy soi paljon treenatessa. Pitää olla aika aggressiivista musaa ja jytinää.

Tämä on aivan pakko kysyä. Tuomas Kauhanen, törmäätkö salilla enkeleihin?

Yleensä salilla mun fokus on aika kovasti siinä raudassa, etten mä kauheasti seuraa, mitä mun ympärillä tapahtuu. Näin sinkkumiehenä on kyllä varmasti parempi mahdollisuus törmätä enkeliin salilla kuin baarissa. Toivottavasti vielä joskus! Ehkä sen treenin jälkeen voi katsella.

Artistina sä vietät keikkaelämää ja räppilaiffiin liittyy tietty hauskanpito. Onko vaikeaa yhdistää terveelliset elämäntavat sun ammattiin?

Välillä on. Esimerkiksi kiertueella syödään sitä ruokaa, mitä tarjotaan ja viinaakin tyrkytetään joka paikassa. Välillä maistuukin. Yöunet usein jää aika lyhyiksi ja rytmit heittelee, niin onhan se välillä haastavaa. Mutta kun on rankat huvit, niin pitää sitten treenatakin kovaa. Mä koitan aina kompensoida sitten viikolla. Jos viikonlopun on kiertueella, niin sitten mä yleensä vähän höllään ja viikolla otan sitten kiinni.

Tsekkaa Kauhasen uusin musiikkivideo Yksiö:

-Riina

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.
 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: