Sisäpyöräily, arkikielessä spinning, on suosittu ryhmäliikuntalaji. Moni luulee, että spinning tarkoittaa täysillä polkemista maksimisykkeet paukkuen pienessä huoneessa, ja että tunnille osallistuakseen täytyy olla huippukunnossa. Luulo on väärä. Spinning sopii kaikille aloittelijasta superkuntoiseen, sillä vastusta säätämällä jokainen voi tehdä tunnista itselleen sopivan. Sisäpyöräily ei ole myöskään pelkkää tasaista polkemista, vaan tekniikoita on paljon enemmän kuin normaalissa maantiepyöräilyssä.

Tässä lajissa ohjaajan merkitys on suuri. Hän valitsee musiikin ja käytettävät tekniikat. Hyvä ohjaaja pitää tunnin mielenkiintoisena ja hauskana. Musiikin rytmi ja siinä vaihtuvat vastukset tekevät tunnista rankan, ja hiki virtaa varmasti. 70kg painava henkilö voi kuluttaa tunnin aikana jopa yli 600 kaloria!

Ajonopeuden ja -asennon avulla pystyt kuormittamaan kehon eri osia. Seisaaltaan polkeminen rasittaa enemmän koko kehoa, kun taas satulassa istuminen on kovaa työtä nimenomaan jaloille. Spinning kehittää perus-, vauhti- ja maksimikestävyyttä. Laji on myös hellä nivelille.

Itse termi ”spinning” on rekisteröity tavaramerkki, joka kehitettiin vuonna 1987. Toisin sanoen itse ”spinning”-tunteja voivat tarjota vain kuntosalit ja ohjaajat, joilta löytyy hommaan lisenssi. ”Sisäpyöräily/indoor cycling”-tunteja voidaan vetää kaikilla saleilla.

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: