Spinning – tehokas cardiotreeni

huhti 23, 2014 | Lifestyle miehet, Lifestyle naiset | 0 Kommenttia

Sisäpyöräily, arkikielessä spinning, on suosittu ryhmäliikuntalaji. Moni luulee, että spinning tarkoittaa täysillä polkemista maksimisykkeet paukkuen pienessä huoneessa, ja että tunnille osallistuakseen täytyy olla huippukunnossa. Luulo on väärä. Spinning sopii kaikille aloittelijasta superkuntoiseen, sillä vastusta säätämällä jokainen voi tehdä tunnista itselleen sopivan. Sisäpyöräily ei ole myöskään pelkkää tasaista polkemista, vaan tekniikoita on paljon enemmän kuin normaalissa maantiepyöräilyssä.

Tässä lajissa ohjaajan merkitys on suuri. Hän valitsee musiikin ja käytettävät tekniikat. Hyvä ohjaaja pitää tunnin mielenkiintoisena ja hauskana. Musiikin rytmi ja siinä vaihtuvat vastukset tekevät tunnista rankan, ja hiki virtaa varmasti. 70kg painava henkilö voi kuluttaa tunnin aikana jopa yli 600 kaloria!

Ajonopeuden ja -asennon avulla pystyt kuormittamaan kehon eri osia. Seisaaltaan polkeminen rasittaa enemmän koko kehoa, kun taas satulassa istuminen on kovaa työtä nimenomaan jaloille. Spinning kehittää perus-, vauhti- ja maksimikestävyyttä. Laji on myös hellä nivelille.

Itse termi ”spinning” on rekisteröity tavaramerkki, joka kehitettiin vuonna 1987. Toisin sanoen itse ”spinning”-tunteja voivat tarjota vain kuntosalit ja ohjaajat, joilta löytyy hommaan lisenssi. ”Sisäpyöräily/indoor cycling”-tunteja voidaan vetää kaikilla saleilla.

ARTIKKELIT

Treenaaminen

Treeniosiossa keskitytään nimensä mukaisesti treeneihin – olipa kyseessä sitten rasvanpoltto, parhaat liikkeet pyöreiden pakaroiden kasvatukseen, asiaa suoritustekniikasta tai aerobisen merkityksestä. Motivoidu, opi uutta ja ota parhaat vinkit käyttöön seuraaviin treeneihisi.

ARTIKKELIT

Ravinto & Palautuminen

Ravinto ja palautuminen jaksavat puhuttaa aina. Mitä, miten ja kuinka usein tulisi syödä? Entä puolestaan lepääminen – montako lepopäivää viikossa on tarpeeksi? Tsekkaa täältä kaikki artikkelimme, jotka käsittelevät näitä tärkeitä teemoja.

ARTIKKELIT

Reseptit

Haluatko syödä hyvin ja monipuolisesti, mutta samalla terveellisesti? Tikiksen supersuositut reseptit ovat terveellisiä ja boostaavat treeniä, mutta hivelevät myös makunystyröitä. Löydä oma suosikkisi muun muassa aamupala-, ja herkkureseptien joukosta! Nam!

ARTIKKELIT

Lifestyle

Treenaaminen ei ole ainoastaan harrastus, se on elämäntapa! Olipa kyseessä sitten “meal prepping”, vinkit parhaisiin treenivaatteisiin tai lahjavinkit treenaavalle, kaikki lifestyle-sisältö löytyy täältä. Varoitus! Jotkut artikkeleistamme saattavat aiheuttaa suupielten kääntymistä ylöspäin.

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.
 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: