No ei nyt ihan niin revityt sentään, mutta nyt voi näin Tikis-näkökulmasta sanoa, että suunta on peliteollisuudessa oikea. Onhan aikaisemminkin yritetty ihmisiä pelien kautta liikuttaa, mutta mikä aikaisempi konsepti purisi niin aikuisiin, teineihin kuin lapsiinkin yhtä kovaa? Ei ihan heti tule mieleen. Pokémon Go on murtanut netin suosiollaan ja syystä.

Jos olet nöpöttänyt kiven alla tai muuten missannut Pokémon-uutiset, tässä pieni briiffaus: Pokemon Go on kännykällä tai tabletilla pelattava peli, jossa voit napata suosittuja japanilaissyntyisiä taruolentoja kiinni ”oikeassa elämässä”. Peli perustuu siihen, että sinun täytyy kävellä oikeassa maailmassa pitkin poikin Pokémoneja etsien. Paikallaan istuminen ei edistä pelihahmoasi lainkaan, vaan mitä enemmän pysyt liikkeessä, sitä enemmän hahmosi kehittyy. Peli käyttää apunaan GPS:ää ja kameraa. Nerokasta.

Peliruutu näyttää jotakuinkin tältä (vasen perusnäkymä, oikea pokémonin sattuessa eteen):

CF5CF49F-DA61-4842-8AC5-3328FEF39CA0

Ihmisiä ei voi vaatia lopettamaan pelaamasta mitään, joten terveyden näkökulmasta on hyvin oleellista, että terveyttä edistävät keinot modernisoituvat ihmisen mukana. Pokémon Go on luotu nerokkaasti rohkaisemaan kaikenikäisiä faneja poistumaan kotoaan ja tutkimaan ympäristönsä yksityiskohtia. Lisää expaa ja pokemonpalloja (hahmon kehitystä) saat merkitsemällä erilaisia oikean elämän monumentteja ja paikkoja tutkituiksi. Tutustut samalla elinympäristöösi uusin silmin.

Liikunnallisten hyötyjen lisäksi pelin on huhuttu edesauttavan erilaisten ahdistumisongelmien ja masennuksen oireissa – peli kun pistää ihmisen liikkeelle ulos talosta, vaikka hän ei muuten meinaisi pihalle mennä. Sama pätee tietokonepeleistä kiinnostuneisiin lapsiin. Heidän on todettu olevan aktiivisemmin ulkoilemassa Pokémoneja pyydystämässä kuin muita pelejä pelatessa tai telkkaria katsoessa. Gotta catch ’em all, after all.

Kaikenkaikkiaan peli on kovin koukuttava, mutta niin on moni muukin vähemmän fyysisesti aktivoiva peli. Huonoin vaihtoehto peli-intoisille se ei siis todellakaan ole. Uusittua nostalgiaa ja tulevaisuuden pelinäkymää väläyttävä Pokémon Go on hupia, jonka voit jakaa ystävien kanssa tai muuttaa vaikka osaksi treeniä. Se soveltuu kaikille, jotka kaipaavat esimerkiksi pientä lisämaustetta tai motivaattoria muuten tylsistyttävään lenkkeilyyn. Palauttava kävely Pikachun perässä voisi tehdä itse kullekin hyvää.

ay8Dezq_700b_v2

_______________________________________________________

Kirjoittaja Aino Papinniemi on helsinkiläinen Personal Trainer, journalisti ja taiteilija.

 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: