Pikkujoulut TIKIS-tyyliin!

marras 18, 2014 | Lifestyle miehet, Lifestyle naiset | 0 Kommenttia

Taas on se aika vuodesta, kun kimaltavat paljettirimpsut ilmestyvät kauppoihin, leluesitteitä satelee postiluukusta, suklaapukit töröttävät kutsuvana kassan vieressä ja radiosta raikaa ensimmäisen kerran ”kilisee kilisee kulkunen” – ellet sitten vaihtanut jo jouluradioon. Tuntomerkit ovat selvät – pikkujoulukausi on täällä. Jos kutsu niihin pahamaineisinakin tunnettuihin firman pikkujouluihin kuumottelee jääkaapin ovessa muttei ruokavaliosta repsahtaminen tule kysymykseenkään, saattavat pikkujoulut aiheuttaa enemmän harmaita hiuksia kuin joulumieltä. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, sillä pikkujouluissakin voi olla #tikis.

Saavu pikkujouluihin kävellen tai kevyesti hölkäten jotta pienen uskottavan punan poskille jo juhlien alkuvaiheessa. Muista varautua jäiseen ja lumiseen juoksualustaan: vaihtokenkien mukaan ottaminen onkin hyvin suositeltavaa. Sujauta reppuusi mukaan myös muuta illan aikana mahdollisesti tarpeellista materiaalia, kuten esimerkiksi tonttulakki ja pientä makroihisi sopivaa huikopalaa. Jäähdyttele hetki ulkona ennen juhliin menoa, jotta jälkihien vaara pienenee.

Älä kieltäydy alkumaljasta, vaan sulaudu joukkoon ottamalla lasillinen kuohuvaa. Alkumaljan kilistelyn jälkeen ota tila haltuusi ja lähde verkostoitumaan. Tämä mahdollistaa sen, että uutta juomaa ei tarvitse ottaa, sillä minglatessasi ahkerasti kukaan ei huomaa, että siemailusi jää vähemmälle. Näin annat myös hyvän kuvan itsestäsi työkavereillesi ja pomollesi vielä siinä vaiheessa, kun he ovat skarppeina. Tunnelman hiljalleen noustessa, voit lykätä juomasi työkaverillesi. Näin juoma löytää tiensä parempiin suihin, eikä hyvä lasillinenkaan kuplivaa mene hukkaan. Kaiken kukkuraksi tarjolla oli todennäköisesti ei-niin-makunystyröitä-kutkutteleva elämys, joten juomasta luopuminen oli pikemminkin onni onnettomuudessa.

Kun tulee vuoroon ruokailu, panosta sen proteiinipitoiseen ja vähärasvaiseen osioon. Toisinsanoen, illan menusi sisältää vain kalkkunaa. Notkuvien joulupöytien keskellä on tärkeää unohtaa etenkin laatikot, kastikkeet ja piparkakut, jotka vain huutavat tyhjän energian puolesta. Kerää lautasellesi salaattia ja läjä kalkkunaa, jonka voimalla nälkä pysyy loitolla pikkutunneille asti. Mikäli joku ihmettelee yksipuolista jouluateriaasi, ilmoita kovaan ääneen olevasi hulluna kalkkunaan. Hehkuta sitä, miten hyvää ja mureaa lihaa työpaikka onkaan tänä vuonna onnistunut tarjoamaan, ja kehota myös muita maistamaan. Yhteishenki ja joulumieli yltyvät entisestään, kun voitte yhdessä analysoida kalkkunan makua ja rakennetta. Muista kuitenkin varmistaa ennen tätä, ettei työyhteisössäsi ole herkkäsieluisia vegaaneja, koska muuten koko kalkkunahetki saattaa mennä pilalle. Glögitarjoilun aikana lataa mukiisi runsaasti manteleita, joita voit lusikan avulla popsia hieman sivummalla muista. Mantelit sisältävät paljon hyviä rasvahappoja, joten olisi suoranainen rikos jättää ne syömättä!

Jos pomo jostain syystä päättä pitää puheen pikkujouluissa, pelaa pikkujoulubingoa. Pelaa esimerkiksi niin, että jokaisen “ööh”-sanan kohdalla tulee puristaa syvät vatsalihakset tiukaksi, ja jokaisen “ja”-sanan kohdalla tulee kipristää pakarat jännitykseen. Rohkea bingoaja voi myös lisätä bingoon kyykkyjä ja pohjenousuja. Jos istut puheen ajan, voit tehdä esimerkiksi reisipitoja irrottamalla pepun tuolista tiettyjen sanojen väliseksi ajaksi. Bingon saa silloin, kun pomo yltyy puheessaan kiittämään jotakuta. Haasta silloin vieressä tylsistyvä työkaveri vääntämään kättä.

Pidä lasisi aina täynnä vettä, jotta nestetasapaino pysyy hyvänä. Jos joku kysyy mitä juot, skoolaa, huuda ”pohjanmaan kautta!” ja kulauttaen vesilasi tyhjäksi. Näin luot juhlatunnelmaa ympärillesi, etkä tule tuomituksi tosikkona. Kun tunnelma on tiivistynyt tarpeeksi, ja työkaverit ovat pikkuhiljaa rentoutuneet, kaiva tonttulakkisi esiin ja aloita tanssilattialla tonttutanssi. Hyppelehdi lattialla polvennostojuoksua tonttujen tapaan. Tehosta käsien käyttöä, ja ota mukaan myös tip tap -sormet. Parhaassa tapauksessa saat innostettua mukaan myös kollegat.

Tunnelman yhä tiivistyessä, jatka tonttuilua suorittamalla tanssilattialla crossfit-treeni musiikin tahtiin. Tee askelkyykkyjä, burpeita, kyykkyhyppyjä ja muita sykettä nostavia liikkeitä tonttumaisella twistillä. Pikkujouluissahan on sallittua eläytyä rooliinsa. Toista patteri 3-5 kertaa. Jos juhla- tai jatkopaikalta löytyy tankotanssitanko, saat tehtyä tehokaan käsitreenin kiipeilemällä sitä ylös alas. Loppuverryttelyksi voit käynnistää tanssibattlen pomoasi vastaan – panoksena tietenkin palkankorotus.

Kun meno pikkujouluissa alkaa näyttää siltä, että itse joulupukkikin säikähtäisi, poistu paikalta vähin äänin. Varmista vielä, näyttääkö kukaan työkavereistasi siltä, että kotimatkalle lähtö tekisi hyvää. Jos bongaat jonkun, jonka pään ympärillä kiertää enää jouluaamun varpusia, nappaa hänet mukaan ja kanna reppuselässä ainakin lähimmälle taksitolpalle. Toista tämä lenkki niin monta kertaa kuin on tarpeellista. Jos hölkkä takaisin kotiin tuntuu puuduttavalta pitkän illan päätteeksi, hyppää itsekin taksiin. Hurruuttele suorinta tietä kotiin kohti kutsuvaa kotijääkaappia, jonne olet varannut illan palauttavan aterian: protskupannareita ja vihersmoothien.

TIKIS toivottaa hauskaa pikkujoulusesonkia!

 

ARTIKKELIT

Treenaaminen

Treeniosiossa keskitytään nimensä mukaisesti treeneihin – olipa kyseessä sitten rasvanpoltto, parhaat liikkeet pyöreiden pakaroiden kasvatukseen, asiaa suoritustekniikasta tai aerobisen merkityksestä. Motivoidu, opi uutta ja ota parhaat vinkit käyttöön seuraaviin treeneihisi.

ARTIKKELIT

Ravinto & Palautuminen

Ravinto ja palautuminen jaksavat puhuttaa aina. Mitä, miten ja kuinka usein tulisi syödä? Entä puolestaan lepääminen – montako lepopäivää viikossa on tarpeeksi? Tsekkaa täältä kaikki artikkelimme, jotka käsittelevät näitä tärkeitä teemoja.

ARTIKKELIT

Reseptit

Haluatko syödä hyvin ja monipuolisesti, mutta samalla terveellisesti? Tikiksen supersuositut reseptit ovat terveellisiä ja boostaavat treeniä, mutta hivelevät myös makunystyröitä. Löydä oma suosikkisi muun muassa aamupala-, ja herkkureseptien joukosta! Nam!

ARTIKKELIT

Lifestyle

Treenaaminen ei ole ainoastaan harrastus, se on elämäntapa! Olipa kyseessä sitten “meal prepping”, vinkit parhaisiin treenivaatteisiin tai lahjavinkit treenaavalle, kaikki lifestyle-sisältö löytyy täältä. Varoitus! Jotkut artikkeleistamme saattavat aiheuttaa suupielten kääntymistä ylöspäin.

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.
 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: