10 asiaa, joita onnelliset ihmiset tekevät aamuisin

maalis 9, 2015 | Lifestyle miehet, Lifestyle naiset | 0 Kommenttia

Heräätkö mielelläsi aikaisin aamulla vai oletko enemmän yökukkuja? Aamuihmiset ovat tutkitusti onnellisempia kuin yömyöhään valvojat. Yöeläjillä on kuitenkin tapana muuttua iän myötä aamuihmisiksi. Kumpi tahansa oletkin, on mielenkiintoista tarkastella aikaisin aamulla heräävien aamurutiineja, joista jokainen voi inspiroitua. Ehkä innostut kokeilemaan juttuja, jotka tuntuvat parhaimmilta itsellesi.

Jokaisella on oma tapansa aloittaa aamu, eikä siihen ole yhtä ainutta oikeaa tapaa. Toiset tykkäävät herätä aikaisin, mutta ylös nousemisen sijasta syövät aamupalan ja lukevat lehden sängyssä. Toiset taas haluavat urheilla aikaisin aamusta ennen kuin muu kaupunki on edes herännyt.

Näitä asioita menestyneet ja onnelliset ihmiset tekevät aamuisin:

1. He heräävät tuntien kiitollisuutta

 

Herätessään, he tuntevat kiitollisuutta uudesta päivästä. Silloin, kun tuntuu, että asiat ovat kaikkea muuta kuin hyvin, tee mielessäsi lista kaikesta positiivisesta mitä keksit.

2. He eivät jätä aamupalaa syömättä

 

He tietävät, että aamupala on päivän tärkein ateria. Se antaa sinulle kaikki tarvittavat ravinteet ja energian, joita tulet tarvitsemaan päivän aikana. Ravitsevan aamupalan suunnittelu jo edellisiltana on hyvä keino taata seuraavalle päivälle hyvä alku. Ja kun olet suunnitellut ja mahdollisesti jo alustanut aamupalan edellisiltana, voit säästää aikaa aamulla.

3. He eivät unohda henkistä puolta

 

Kun he heräävät, he varaavat aikaa tietoiselle läsnäololle, rukoukselle, meditaatiolle tai joogalle. Nämä kaikki ovat arvokkaita tapoja olla yhteydessä tämänhetkiseen todellisuuteen, ja hetkiä olla läsnä ennen päivän muita kiireitä.

4. He kuntoilevat ennen töitä

 

Jotkut ihmiset ovat havainneet toimivaksi aamunaloitukseksi käydä koiran kanssa aamukävelyllä tai pyöräillä työmatkan, jos se vain on mahdollista. Ennen aamupalaa tehty harjoitus antaa hyvän aloituksen ja lisäenergiaa päivään, vaikkakaan aikainen treeni ei kaikille välttämättä sovi. Joten muista tässäkin, että olemme kaikki erilaisia.

5. He varaavat aikaa hyville teoille

 

Sen ei pitäisi tulla yllätyksenä, että onnelliset ihmiset auttavat muita lisätäkseen omaa onnellisuuttaan ennemmin kuin ottaakseen sen rasitteena. Tutkimuksista ilmenee myös, että nämä onnellisimmat ja ystävällisimmät ihmiset elävät huomattavasti pidempään.

6. He harvoin murehtivat mennyttä

 

Onnellisilla ihmisillä on ainakin yksi asia, joka heitä yhdistää. Hyvin harvoin on asioita, joita he katuisivat menneisyydestään. He tietävät, että elämä on elämistä varten, jokainen päivä kerrallaan. He eivät anna menneisyyden määritellä onnellisuuttaan.

7. He tekevät onnellisuudesta tavan

 

Satuitko tietämään, että jopa 40 % päivittäisistä askareistasi on opittuja tapoja ja rutiineja? Voisi siis myös sanoa, että olet automaattisesti ohjattuna puolet ajasta. Onnelliset ihmiset tekevät kiitollisuudesta, ilosta ja läsnäolosta elämäntavan ja se toimii heillä aina, erityisesti aamuisin.

8. He sulkevat pois aamuiset häiriötekijät

 

Onnelliset ihmiset valitsevat tietoisesti, että he eivät halua häiriötekijöitä uutisista, sähköposteista tai tekstiviesteistä liian aikaisin aamulla. Ne todennäköisesti pilaisivat heidän aamun rauhallisuuden, ja sen sijaan he keskittyvätkin mieluummin läsnäoloon ja kiitollisuuteen. Mahdolliset viestit ehtivät kyllä odottaa myöhempään aamuun. Tämä tapa auttaa heitä myös selviytymään muista hoidettavista asioista järjestelmällisemmin.

9. He asettavat päivittäiset tavoitteensa

 

Onnelliset ihmiset tietävät milloin he aloittavat päivän työt ja hoitavat ensimmäiseksi kaikista haastavimman tehtävän pois alta. Heillä on aina selvät tavoitteet päivälle ja he ovat priorisoineet, mitä he haluavat saada tehdyksi. Tämä lisää heidän onnellisuuttaan. Myös tutkimusten mukaan haastavan tavoitteen saavuttaminen lisää onnellisuutta ja vähentää negatiivisuutta.

10. He eivät määrittele onnellisuuden käsitettä

 

Kun tapaat ihmisiä, jotka ovat erityisen tyytyväisiä elämäänsä, heistä saa sellaisen vaikutelman, että he ovat valinneet onnellisuuden elämäänsä. He eivät jatkuvasti odota ja toivo jonkin satunnaisen tapahtuman tulevan heidän elämäänsä. Heistä paistaa onnellisuus ja he levittävät sitä ympäriinsä. Tämän takia he erottuvat aina joukosta!

Lähde: Lifehack

Lue myös: Mitä voimme oppia maailman onnellisimmilta ihmisiltä

 

ARTIKKELIT

Treenaaminen

Treeniosiossa keskitytään nimensä mukaisesti treeneihin – olipa kyseessä sitten rasvanpoltto, parhaat liikkeet pyöreiden pakaroiden kasvatukseen, asiaa suoritustekniikasta tai aerobisen merkityksestä. Motivoidu, opi uutta ja ota parhaat vinkit käyttöön seuraaviin treeneihisi.

ARTIKKELIT

Ravinto & Palautuminen

Ravinto ja palautuminen jaksavat puhuttaa aina. Mitä, miten ja kuinka usein tulisi syödä? Entä puolestaan lepääminen – montako lepopäivää viikossa on tarpeeksi? Tsekkaa täältä kaikki artikkelimme, jotka käsittelevät näitä tärkeitä teemoja.

ARTIKKELIT

Reseptit

Haluatko syödä hyvin ja monipuolisesti, mutta samalla terveellisesti? Tikiksen supersuositut reseptit ovat terveellisiä ja boostaavat treeniä, mutta hivelevät myös makunystyröitä. Löydä oma suosikkisi muun muassa aamupala-, ja herkkureseptien joukosta! Nam!

ARTIKKELIT

Lifestyle

Treenaaminen ei ole ainoastaan harrastus, se on elämäntapa! Olipa kyseessä sitten “meal prepping”, vinkit parhaisiin treenivaatteisiin tai lahjavinkit treenaavalle, kaikki lifestyle-sisältö löytyy täältä. Varoitus! Jotkut artikkeleistamme saattavat aiheuttaa suupielten kääntymistä ylöspäin.

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: